Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Θάλαμος θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες
Θάλαμος θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες

(23/06/2000, 06:52GMT)
 

Εκτέλεση στο Τέξας
Σε μία υπόθεση η οποία έχει συγκλονίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κατάδικος Γκάρι Γκρέιαμ εκτελέστηκε χθες το βράδυ στην πολιτεία του Τέξας. Οι προσπάθειες των δικηγόρων του Αμερικανού καταδίκου να αναβληθεί η εκτέλεσή του απέτυχαν όταν ο κυβερνήτης του Τέξας και υποψήφιος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζόρτζ Μπους ο νεότερος, ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκε η δυνατότητα να ασκήσει έφεση ο Γκρέιαμ. Σύμφωνα με δημοσιογράφους παρόντες στην εκτέλεση, ο Γκρέιαμ είπε ότι είναι θύμα δολοφονίας με την έγκριση του κράτους, η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι μέρος της γεννοκτονίας των μαύρων ανδρών στην Αμερική.

Επίσκεψη Σεζέρ-Τζεμ στην Βόρεια Κύπρο
Ολοκληρώνεται σήμερα η επίσκεψη του νέου προέδρου της Τουρκίας Αχμέντ Σεζέρ στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο. Ο κ. Σεζέρ, τον οποίο συνοδεύει ο υπουργός εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ, είχε συνομιλίες με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτας. Μετά την συνάντηση  ο κ. Ντενκτάς κάλεσε την κυπριακή κυβέρνηση να σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο όσον αφορά την προσέγγισή της με την τουρκοκυπριακή πλευρά, επικαλούμενος την πρόοδο που έχουν σημειώσει οι σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας.

Συμφωνία στα νησιά Φίτζι
Στα νησιά Φίτζι ανακοινώθηκε ότι οι στρατιωτικές αρχές ήρθαν σε συμφωνία με τους αντάρτες για να λάβει τέλος η πολιτική κρίση του τελευταίου μήνα. Εκπρόσωπος του πρώην προέδρου Ρατού Καμισέσε είπε ότι οι λεπτομέρειες της συμφωνίας θα αποκαλυφθούν το Σάββατο. Δεν αναφέρθηκε στους ομήρους, ανάμεσά τους και ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης, που εξακολουθούν να κρατούνται από τους αντάρτες.

Τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις στη Ζιμπάμπουε
Λήγει σήμερα η προεκλογική περίοδος στην Ζιμπάμπουε και ο πρόεδρος της χώρας Ρόμπερτ Μουγκάμπε θα ζητήσει την ψήφο των συμπατριωτών του σε προεκλογικές συγκεντρώσεις. Η κυβέρνηση του προέδρου Μουγκάμπε έχει δεχθεί επικρίσεις από την διεθνή κοινότητα κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας . Ο ηγέτης του Κινήματος για Δημοκρατική Αλλαγή της αντιπολίτευσης, Μόργκαν Τσβανγκιράι είπε ότι το κόμμα του αναμένει ότι θα κερδίσει τις εκλογές παρά, όπως χαρακτηριστικά είπε, τις προσπάθειες της κυβέρνησης για νοθεία.

Αμερικανική βοήθεια στην Κολομβία για τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών
Η Αμερικανική Γερουσία ενέκρινε την παροχή βοήθειας ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολλαρίων στην Κολομβία για την αντιμετώπιση του εμπορίου ναρκωτικών. Η βοήθεια προορίζεται για τον εξοπλισμό και  την εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας της Κολομβίας. Το πακέτο έχει ήδη εγκριθεί από την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Στη Σεούλ η Μαντλίν Ολμπράιτ
Η αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών, Μαντλίν Ολμπράιτ επισκέπτεται σήμερα την πρωτεύουσα της Νοτίου Κορέας, Σεούλ όπου θα ενημερωθεί για την συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα οι ηγέτες της Νοτίου και Βορείου Κορέας. Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΒΒC στην νοτιοκορεατική πρωτεύουσα, μετά τη σύνοδο έχουν αρχίσει να τίθενται ερωτηματικά στην Νότιο Κορέα για την αναγκαιότητα παραμονής στη χωρα των 37 χιλιάδων περίπου αμερικανών στρατιωτών.

Στη Συρία ο Κόφι Ανναν
Ο γγ των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανναν συνεχίζει σήμερα την επίσκεψή του στη Συρία. Θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό εξωτερικών Φαρούκ αλ-Σαρά και θα επιθεωρήσει κυανόκρανους των Ηνωμένων Εθνών στα σύνορα κοντά στα υψώματα του Γκόλαν. Χθες ο κ. Ανναν είχε συνομιλίες  για την κατάσταση στο Νότιο Λίβανο μετά την ισραηλινή αποχώρηση με τον κατά τα φαινόμενα διάδοχο του εκλιπόντος προέδρους Χαφέζ αλ-Ασσάντ, τον γιο του Μπασάρ Ασσάντ.

Στο δικαστήριο ο οδηγός του φορτηγού-φέρετρο
Ο οδηγός του φορτηγού στο οποίο βρέθηκαν 58 πτώματα κινέζων λαθρομεταναστών θα παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον δικαστηρίου στο Φόλκστόουν της Νότιας Αγγλίας. Στον Πέρι Γουόκερ έχουν απηγγελθεί κατηγορίες για 58 ανθρωποκτονίες και για την διευκόλυνση  παράνομης εισόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αποτρέπεται η κρίση στο Ισραήλ
Στο Ισραήλ το θρησκευτικό κόμμα Shas ανακοίνωσε ότι δεν θα αποχωρήσει τελικά από την κυβέρνηση μετά την συμφωνία του πρωθυπουργού Εχούντ Μπάρακ να ικανοποιήσει τα αιτήματα για χρηματοδότηση των θρησκευτικών σχολειων. Ο ανταποκριτης του ΒΒC στην Ιερουσαλήμ σημειώνει ότι ο κ. Μπάρακ κατά τα φαινόμενα δέχθηκε τα περισσότερα αιτήματα του κόμματος Shas χωρίς να εξασφαλίσει την δέσμευση του κόμματος ότι θα υποστηρίξει τα σχέδιά του για είρηνη στην Μέση Ανατολή.
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.