Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Νερό, λένε οι επιστήμονες, ότι ανακάλυψαν στον πλανήτη Αρη
Νερό, λένε οι επιστήμονες, ότι ανακάλυψαν στον πλανήτη Αρη

(22/06/2000, 19.30 GMT)
 

Πιθανότητα ύπαρξης νερού στον 'Αρη
Στοιχεία που αποδεικνύουν την πιθανή ύπαρξη νερού στον πλανήτη 'Αρη, βρήκαν οι επιστήμονες της NASA στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να υπάρχει νερό κάτω από την επιφάνεια του "Κόκκινου Πλανήτη". Ο συντάκτης του BBC για επιστημονικά θέματα επισημαένει ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική ανακάλυψη που θα αλλάξει την κατεύθυνση της έρευνας για την υπαρξη ζωής σε άλλους πλανήτες.

Ερευνα για τα εγκλήματα των Αλβανών κατά Σέρβων στο Κοσυφοπέδιο διεξάγει το Δικαστήριο για Εγκλήματα Πολέμου
Η Γενική Εισαγγελέας του Δικαστηρίου για Εγκλήματα Πολέμου στην Πρώην Γιουγκοσλαβία, Κάρλα Ντελ Πόντε, άρχισε την διεξαγωγή έρευνας, στο Μαυροβούνιο, σχετικά με καταγγελίες πού αφορούν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Σέρβων του Κοσυφοπεδίου από Αλβανούς.

Τραγικό ναυάγιο στην Κίνα
Στον ποταμό Γιανγκτσέ στην Νοτιοδυτική Κίνα βυθίστηκε υπερφορτωμένο μεταγωγικό πλοίο. Ημιεπίσημο Κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων μεταδίδει ότι 61 επιβάτες διεσώθησαν, ενώ 43 είναι αγνοούμενοι.

42 νεκροί από συντριβή κινεζικού αεροπλάνου
Αεροσκάφος των Κινεζικών Αερογραμμών που εκτελούσε πτήση εσωτερικού, συνετρίβη, κοντά στην πόλη Γιουχάν στην κεντρική Κίνα, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα, συνολικά 42 άνθρωποι.

Ξεπεράστηκε η πολιτική κρίση στο Ισραήλ
Το θρησκευτικό κόμμα Shas στο Ισραήλ ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τήν κυβέρνηση συνασπισμού. Η αλλαγή πλεύσης των ορθόδοξων εβραίων συνετελέσθει μετά από συμφωνία με τον πρωθυπουργό Εχούντ Μπαράκ που ικανοποιεί το αίτημα του κόμματος αυτού για την λειτουργία των θρησκευτικων σχολείων.

Διαψεύδει το Ισραήλ φήμες για παραβίαση του εναέριου χώρου του Λιβάνου
Η ηγεσία του ισραηλινού στρατού χαρακτήρισε αβάσημες τις πληροφορίες που φέρουν ισραηλινά αεροπλάνα να παραβιάζουν τον εναέριο χώρο του Λιβάνου. Εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου άμυνας είπε ότι στρατιωτικά αεροσκάφή τύπου τζέτ, πέταξαν πάνω από την Μεσόγειο και όχι πάνω από τα χωρικά ύδατα του Λιβάνου.

Προσάγεται στην δικαιοσύνη ο οδηγός του φορτηγού στο οποίο βρέθηκαν οι 58 νεκροί λαθρομετανάστες
Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας θα προσαχθεί στην βρετανική δικαιοσύνη ο οδηγός του φορτηγού μέσα στο οποίο βρέθηκαν 58 νεκροί λαθρομετανάστες. Η αστυνομία στο Ντόβερ, ανακοίνωσε ότι ο Πέρρυ Ουάκερ, κάτοικος του Ρότερνταμ στην Ολλανδία βρέθηκε ένοχος για μαζική ανθρωποκτονία καθώς και για παράνομη διακίνηση ατόμων.

Λίστα για το βρώμικο χρήμα δώθηκε στη δημοσιότητα στο Παρίσι
Λίστα με τις χώρες που δεν συνεργάζονται επαρκώς για την επίλυση οικονομικών εγκλημάτων δημοσιοποιήθηκε στο Παρίσι από την επιτροπή Οικονομικής Δράσης της Ομάδας των 7 πλέον αναπτυγμένων χωρών του κόσμου. Στη λίστα περιλαμβάνονται η Ρωσία, το Ισραήλ και οι Φιλιππίνες, αλλά και οι Μπαχάμες, τα νησιά Καϊμάν, τα νησιά Κουκ, η δημοκρατία του Αγίου Δομινίκου, ο Λίβανος και το Λιχτενστάιν. Υπολογίζεται ότι περίπου 600 δισεκατομμύρια δολλάρια βρώμικου χρήματος ξεπλένονται κάθε χρόνο απο το διεθνές νομισματικό σύστημα.

Η Μάντλιν Ολμπράιτ στην Κίνα
Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Μάντλιν Ολμπράιτ είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με κινέζους αξιωματούχος στο Πεκίνο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη υψηλόβαθμου Αμερικανού αξιωματούχου μετά από τον βομβαρδισμό της κινεζικής πρεσβείας στο Βελιγράδι, από το ΝΑΤΟ. Η αμερικανίδα υπουργός δήλωσε πλήρως ικανοποιημένη από τις επαφές της.

Στην Κίνα και ο πρόεδρος του Ιράν
Στην Κίνα βρίσκεται για εξαήμερη επίσκεψη και ο πρόεδρος του Ιράν, ο Μοχάμεντ Καταμί. Μιλώντας πριν από την αναχώρησή του, ο κ. Καταμί είπε ότι η επέκταση των σχέσεων ανάμεσα στην Κίνα και στο Ιράν μπορεί να συμβάλλει στην δημιουργία κλίματος σταθερότητας στον πλανήτη και να θέσει τέρμα στην Αμερικανική κυριαρχία.

Δεν έχει αντίρρηση να εκτελεστεί ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν, δηλώνει ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας
Ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Σαμπαχαντίν Τσακμάκογλου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Καισάρεια, υπογράμμισε στους δημοσιογράφους ότι δεν έχει καμία απολύτως αντίρρηση να εφαρμοσθεί η θανατική ποινή στην περίπτωση του ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, ο κ. Τσακμάκογλου είπε ότι έχουν  μεγαλύτερη σημασία οι απόψεις της κοινής γνώμης στην Τουρκία παρά η ικανοποιήση των αιτημάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τουλάχιστον 8 οι νεκροί από επεισόδια θρησκευτικής βίας στην Ινδονησία
Στην Ινδονησία, οι αρχές της χώρας έκαναν γνωστό ότι τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν στην ανατολική πόλη Αμπόν σε μια νέα έκρηξη βίας ανάμεσα σε Μουσουλμάνους και σε Χριστιανούς.

Αμερικανική βοήθεια στο Βιετνάμ για τα ναρκωτικά
Ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος στην Αμερικανική εκστρατεία κατά του εμπορίου ναρκωτικών, ο Μπάρι Μακάφρεϊ, επισκέπτεται το Βιετνάμ προσφέροντας βοήθεια στην κυβέρνηση της χώρας αυτής στην προσπάθεια που κάνει για να εντοπίσει τους εμπόρους ναρκωτικών. Οι Αμερικανοί θεωρούν ιδιαίτερα σημαντικό το Βιετνάμ στα πλαίσια της εκστρατείας τους αυτής, αφού βρίσκεται κοντά στο Λάος και στη Βιρμανία, που θεωρούνται οι μεγαλύτερες χώρες παραγωγης ηρωίνης. Σημειώνεται ότι ο κ. Μακάφρεϊ επισκέπτεται για πρώτη φορά το Βιετνάμ από τότε που τραυματίστηκε σοβαρά με τις Αμερικανικές δυνάμεις στον πόλεμο του Βιετνάμ.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.