Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Δύο τραγωδίες έπληξαν την Κίνα
Δύο τραγωδίες έπληξαν την Κίνα

(22/06/2000, 14:30 GMT)
 

Τραγωδία σε πλοίο στην Κίνα με 180 αγνοούμενους
Στον ποταμό Γιανγκτσέ στην Νοτιοδυτική Κίνα βυθίστηκε υπερφορτωμένο φέρι μπόουτ και υπάρχουν φόβοι ότι 180 επιβάτες έχουν πνιγεί. Οι πληροφορίες λένε ότι το πλοίο βυθίσθηκε όταν επικρατούσε πυκνή ομίχλη στην περιοχή. Προς το παρόν έχουν ανασυρθεί από τα νερά του ποταμού 20 επιζώντες .

Συντριβή αεροσκάφους με 42 νεκρούς στην κεντρική Κίνα
Αεροσκάφος των Κινεζικών Αερογραμμών συνετρίβη στην διάρκεια εσωτερικής πτήση, κοντά στην πόλη Γουχάν στην κεντρική Κίνα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα, συνολικά 42 άνθρωποι.

Δεν έχει αντίρρηση να εκτελεστεί ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν, δηλώνει ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας
Ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Σαμπαχαντίν Τσακμάκογλου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Καισάρεια, υπογράμμισε στους δημοσιογράφους ότι δεν έχει καμία απολύτως αντίρρηση να εφαρμοσθεί η θανατική ποινή στην περίπτωση του ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, ο κ. Τσακμάκογλου είπε ότι έχουν  μεγαλύτερη σημασία οι απόψεις της κοινής γνώμης στην Τουρκία παρά η ικανοποιήση των αιτημάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ετοιμη να συνεργασεί δηλώνει η κυβέρνηση της Κίνας για τη λαθρομετανάστευση
Η κυβέρνηση της Κίνας έκανε γνωστό ότι είναι πρόθυμη να συνεργασθεί ενεργά με τις αρχές της Βρετανίας για το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Η δήλωση αυτή γίνεται την ίδια στιγμή που στην Βρετανία οι αρχές ανακρίνουν 2 ανθρώπους Κινεζικής καταγωγής που έχουν συλληφθεί στο Λονδίνο γιά τον τραγικό θάνατο των 58 Κινέζων λαθρομεναναστών τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν σε φορτηγό αυτοκίνητο στο Ντόβερ. Η ταυτότητα των νεκρών δεν έχει ακόμη προσδιορισθεί και η αστυνομία εξετάζει βιντεοταινία και τα δακτυλικά αποτυπώματα 60 νεαρών Κινέζων που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το Βέλγιο πριν από 2 μήνες. Επρόκειτο για παράνομους μετανάστες και είχαν συλληφθεί από την αστυνομία του Βελγίου.

Λίστα για το βρώμικα χρήμα δώθηκε στη δημοσιότητα στο Παρίσι
Μία λίστα με τις χώρες που δεν συνεργάζονται επαρκώς για την επίλυση οικονομικών  εγκλημάτων δημοσιοποιήθηκε σήμερα στο Παρίσι απο την επιτροπή Οικονομικής Δράσης της Ομάδας των 7 πλεόν αναπτυγμένων χωρών του κόσμου. Υπολογίζεται ότι περίπου 600 δισεκατομμύρια δολλάρια βρώμικου χρήματος ξεπλένονται κάθε χρόνο απο το διεθνές νομισματικό σύστημα.

Η Μάντλιν Ολμπράιτ στην Κίνα
Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Μάντλιν Ολμπράιτ συναντάται με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Κίνας στο Πεκίνο, όπου βρίσκεται, συζητώντας μια σειρά από ευαίσθητα θέματα για τις 2 χώρες. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη υψηλόβαθμου Αμερικανού αξιωματούχου μετά από τον βομβαρδισμό που πραγματοποίησε το ΝΑΤΟ πέρσι στη πρεσβεία της Κίνας στο Βελιγράδι. Ενα από τα θέματα για τα οποία η κ. Albright αναμένεται να ενημερωθεί είναι η κατάσταση στη Βόρεια Κορέα. Ομως, η Κίνα θέλει να επικεντρώσει τις συζητήσεις στο θέμα της Ταϊβάν, που αποτελεί το πιο ακανθώδες ζήτημα στις Αμερικανοκινεζικές σχέσεις.

Τουλάχιστον 8 οι νεκροί από επεισόδια θρησκευτικής βίας στην Ινδονησία
Στην Ινδονησία, οι αρχές της χώρας έκαναν γνωστό ότι τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν στην ανατολική πόλη Αμπόν σε μια νέα έκρηξη βίας ανάμεσα σε Μουσουλμάνους και σε Χριστιανούς.

Προτροπές Τούρκου δημάρχου στους Τούρκους να παντρεύονται Ελληνες
Ένας Τούρκος δήμαρχος προέτρεψε τους συμπατριώτες του να παντρεύονται Έλληνες και Ελληνίδες, έτσι ώστε να συμβάλλουν, με τον τρόπο αυτό, στην βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των 2 χωρών. Όπως γράφει η Τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ", στο σημερινό της φύλλο, ο κ. Τουνκάι Κιλίτς, που είναι δήμαρχος σε Βορειοανατολική πόλη της Τουρκίας και ανήκει στο Ακροδεξιό Εθνικιστικό Κίνημα της Τουρκίας, είπε ότι πρέπει να γίνονται γάμοι ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους προσθέτοντας χαρακτηριστικά: "Έχουμε Γερμανίδες, Αγγλίδες και Γαλλίδες νύφες. Γιατί να μην έχουμε και Ελληνίδες;", αναρωτήθηκε ο κ. Κιλίτς, όπως γράφει η εφημερίδα "Χουριέτ" και μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.