Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Τούρκοι και βρετανοί χούλιγκανς συγκρούονται στις Βρυξέλλες
Τούρκοι και βρετανοί χούλιγκανς συγκρούονται στις Βρυξέλλες
(20/06/2000, 18:00 GMT)

Εκτακτα μέτρα ασφαλείας για το EURO 2000
Αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας έχουν τεθεί σε ισχύ καθώς και χθες σημειώθηκαν επεισόδια βίας στα πλαίσια των ποδοσφαιρικών συναντήσεων για το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα. Οι βρετανικές αρχές έχουν παράσχει στις βελγικές αρχές πληροφορίες για 400 περίπου άτομα για τα οποία υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι μπορεί να εκτραπούν και να εμπλακούν σε επεισόδια αργότερα σήμερα εν όψει του αγώνα της εθνικής Αγγλίας με την εθνική Ρουμανίας.

Ολοκληρώθηκε η σύνοδος της ΕΕ στην Πορτογαλία
Ολοκληρώθηκε στη Σάντα Μαρία ντα Φέιρα της Πορτογαλίας η σύνοδος κορυφής της Ευρωπαικής Ενωσης, μια σύνοδος που χαρακτηρίστηκε απο την απόφαση για ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Οι ηγέτες των 15 χωρών μελών εξάλλου συμφώνησαν σε μία συμβιβαστική πρόταση γιά την πάταξη της φορολογίας. Παράλληλα στο τελικό ανακοινωθέν επαναβεβαιώνονται οι αποφάσεις του Ελσίνκι σχετικά με την ευρωπαική προοπτική της Τουρκίας ενώ γίνεται αναφορά και γιά την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Επιμνημόσυνη δέηση για τον Στίβεν Σόντερς στο Σόλσμπερι
Στον καθεδρικό ναό του Σόλσμπερι, στη Βρετανία , έγινε σήμερα η νεκρώσιμη ακολουθία για το βρετανό στρατιωτικό ακόλουθο Στίβεν Σόντερς που δολοφονήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα από τη 17 Νοέμβρη. Επρόκειτο γιά μία σεμνή τελετή, χαμηλών τόνων στην οποία εκτός από τη σύζυγο και τις θυγατέρες του εκλειπόντος, ο Βρετανός υπουργός Αμυνας Τζεφ Χουν , ο Ελληνας υπουργός των Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων κι άλλοι επίσημοι.

Κυβέρνηση μειοψηφίας στο Ισραήλ
Τέσσερις σημαίνοντες υπουργοί της κυβέρνησης συνασπισμού υπό τον κ. Εχούντ Μπάρακ επέβαλαν την παραίτησή τους με αποτέλεσμα ο ισραηλινός πρωθυπουργός να μη διαθέτει πλέον την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Οι παραιτηθέντες είναι στελέχη του ακραίου θρησκευτικού κόμματος Σας που διαφωνεί με την παράταξη του κ.Μπάρακ γιά το ζήτημα της χρηματοδότησης των θρησκευτικών σχολείων . Παράλληλα το κόμμα αυτό ζητάει τη νομιμοποίηση του παράνομου ραδιοφωνικού σταθμού που διαθέτει.

Εντείνονται οι έρευνες για τη
λαθρομετανάστευση
Τρία μέλη των αστυνομικών αρχών της Ολλανδίας συμμετέχουν στην ερευνά για το θάνατο 58 παράνομων Κινέζων μεταναστών. Τα πτώματά τους βρέθηκαν στο πίσω μέρος φορτηγού αυτοκινήτου στο λιμάνι του Ντόβερ στη Νοτιοανατολική Αγγλία. Οι τρείς αστυνομικοί αναμένεται να ανακρίνουν τον Ολλανδό οδηγό του φορτηγού, το οποίο ανήκει σε εταιρία που ιδρύθηκε στο Ρότερνταμ πριν απο μερικές μέρες. Οι ανακριτές, επίσης, θα απευθύνουν ερωτήσεις και στους δύο μοναδικούς επιζώντες, οι οποίοι βρίσκονται  υπό αστυνομική προστασία, αλλά αδυνατούν να δώσουν επαρκείς πληροφορίες, ύστερα απο την οδυνηρή δοκιμασία.

Συγκρούσεις Χριστιανών - Μουσουλμάνων στις Μολούκες
Πάνω από εκατό άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε σφοδρές συγκρούσεις Χριστιανών και Μουσουλμάνων στις Μολούκες νήσους της Ανατολικής Ινδονησίας. Συγκεκριμένα οι συγκρούσεις ξέσπασαν στο νησί Χαλμαχέρα, όπου στις αρχές του χρόνου έφτασε με μικρά πλοιάρια ένας μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων απειλώντας να κηρύξει ιερό πόλεμο τζιχάντ κατά των Χριστιανών. Από τότε χιλιάδες άνθρωποι πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων.

Συνάντηση του Κόφι Αναν με τον ηγέτη της Χεσμπολάχ
Ο γγ.του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, συνεχίζοντας τη περιοδεία του στη Μέση Ανατολή, συναντήθηκε απροσδόκητα με τον ηγέτη της Χεσμπολάχ σείχη Χασάν Νασραλάχ στο Λίβανο. Στη Βηρυτό, ο κος Ανάν ανέφερε ότι συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στο Νότιο Λίβανο. Πριν μερικές εβδομάδες οι άνδρες της Χεσμπολάχ κατέλαβαν θέσεις που προηγουμένως ήταν υπό την κατοχή του Ισραήλ και των συμμάχων του - δηλ. του Στρατού του Νότιου Λίβανου. Σύμφωνα με το κύριο Ανάν, οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στις κατηγορίες της κυβέρνησης στη Βηρυτό για παρουσία ισραηλινών δυνάμεων σε ορισμένες περιοχές του Λιβάνου.

Συγχώνευση μαμούθ στο χώρο των μίντια
Δύο μεγάλες γαλλικές εταιρείες και ένας επιχειρηματικός όμιλος στον Καναδά αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συγχώνευση και να δημιουργήσουν μία εταιρεία- γίγαντα στο χώρο των μίντια που θα ανταγωνίζεται την άλλη τεράστια εταιρεία στον ίδιο χώρο, την ΑΟL - TIME WARNER. Οι γαλλικές εταιρείες που θα συγχωνευθούν με τον καναδικό όμιλο SEAGRAM  είναι η VIVENDI και η CANAL PLUS. Η συμφωνία υπολογίζεται ότι θα είναι ύψους 100 δισεκατομμυρίων  δολλαρίων .

Κλίμα αισιοδοξίας για την εκτόνωση της πολιτικής κρίσης στα νησιά Φίτζι
Κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί για επίτευξη πολιτικής συμφωνίας στα νησιά Φίτζι. Ο πρωθυπουργός της χώρας, που είναι ινδικής καταγωγής, στελέχη της κυβέρνησης του, βουλευτές,  καθώς και άλλοι άνθρωποι κρατούνται όμηροι στο κτίριο του κοινοβουλίου για περισσότερο από ένα μήνα. Οικογένειες των ομήρων που συναντήθηκαν με στρατιωτικούς διοικητές για να συζητήσουν την κρίση  είπαν ότι οι συγγενείς τους πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι σύντομα.

Εκθεση καταπέλτης για την παιδική εργασία στις ΗΠΑ
Εκθεση της οργάνωσης Human Rights Watch, στη Νέα Υόρκη, αποκάλυψε πως εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά εργάζονται σε φάρμες στις ΗΠΑ κάτω απο άθλιες κι επικίνδυνες συνθήκες. Η έκθεση επίσης σημειώνει ότι οι συνθήκες εργασίας σε μερικά αγροκτήματα είναι παρόμιες με εκείνες που επικρατούν σε αναπτυσσόμενες χώρες. Τα παιδιά στερούνται ευκαιρίες μόρφωσης, δουλεύοντας εως και 14 ώρες την ημέρα, έναντι πληρωμής κατώτερης από το μέσο μισθό. Τα περισσότερα παιδιά, πρόσφυγες απο τη Λατινική Αμερική, είναι εκτεθημένα σε κινδύνους όπως δηλητηριάσεις απο εντομοκτόνα και τραυματισμούς, που μπορούν να οδηγήσουν σε μακροχρόνιες αναπηρίες.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.