Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Τούρκοι και βρετανοί χούλιγκανς συγκρούονται στις Βρυξέλλες
Τούρκοι και βρετανοί χούλιγκανς συγκρούονται στις Βρυξέλλες
(20/06/2000, 15:30 GMT)
 

Εκτακτα μέτρα ασφαλείας γιά το EURO 2000
Αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας έχουν τεθεί σε ισχύ καθώς και χθες σημειώθηκαν επεισόδια βίας στα πλαίσια των ποδοσφαιρικών συναντήσεων γιά το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα. Οι βρετανικές αρχές έχουν παράσχει στις βελγικές αρχές πληροφορίες γιά 400 άτομα περίπου γιά τα οποία υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι μπορεί να εκτραπούν και να εμπλακούν σε επεισόδια αργότερα σήμερα εν όψει του αγώνα της εθνικής Αγγλίας με την εθνική Ρουμνανίας.

Αλυτα τα σημαντικά προβλήματα της Κοινότητας
Ολοκληρώθηκαν στην Πορτογαλία οι εργασίες της συνόδου κορυφής της Ευρωπαικής Ενωσης , μιας συνόδου που χαρακτηρίστηκε απο την απόφαση για ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Η απόφαση αυτή μοιάζει να είναι και η μόνη οριστική στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες των 15,  αφού οι αποφάσεις για τα περισσότερα άλλα καυτά θέματα της κοινότητας φαίνεται πως έχουν παραπεμφθεί στο μέλλον.

Επιμνημόσυνη δέηση γιά τον Στήβεν Σώντερς στο Σώλσμπερι
Η  Ελλάδα και η Βρετανία είχαν προτείνει να συμπεριληφθεί στο τελικό ανακοινωθέν της συνόδου και κάποια αναφορά στο θέμα της τρομοκρατίας , με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία του βρετανού στρατιωτικού ακολούθου στην Αθήνα Στήβεν Σώντερς. Η νεκρώσιμη ακολουθία για το βρετανό στρατιωτικό έγινε σήμερα στον καθεδρικό ναό του Σώλσμπερι στη Βρετανία.

Εντείνονται οι έρευνες γιά τη λαθρομετανάστευση
Τρία μέλη των αστυνομικών αρχών της Ολλανδίας συμμετέχουν στην ερευνά γιά το θάνατο 58 παράνομων Κινέζων μεταναστών. Τα πτώματά τους βρέθηκαν στο πίσω μέρος φορτηγού αυτοκινήτου στο λιμάνι του Ντόβερ στη Νοτιοανατολική Αγγλία. Οι τρείς αστυνομικοί αναμένεται να ανακρίνουν τον Ολλανδό οδηγό του φορτηγου, το οποίο ανήκει σε εταιρία που ιδρύθηκε στο Ρότερνταμ πρίν απο μερικές μερες. Οι ανακριτές, επίσης, θα απευθύνουν ερωτήσεις και στους δύο μοναδικούς επιζώντες, οι οποίοι βρίσκονται  υπό αστυνομική προστασία, άλλα αδυνατούν να δώσουν επαρκείς πληροφορίες, ύστερα απο την οδυνηρή δοκιμασία.

Συγκρούσεις Χριστιανών - Μουσουλμάνων στις Μολούκες
Πάνω από εκατό άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε σφοδρές συγκρούσεις Χριστιανών και Μουσουλμάνων στις Μολούκες νήσους της Ανατολικής Ινδονησίας. Συγκεκριμένα οι συγκρούσεις ξέσπασαν στο νησί Χαλμαχέρα όπου στις αρχές του χρόνου ένας μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων έφθασε εκεί με μικρά πλοιάρια απειλώντας να κηρύξει ιερό πόλεμο τζιχάντ κατά των Χριστιανών. Από τότε χιλιάδες άνθρωποι πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων.

Συνάντηση του Κόφι Αναν με τον ηγέτη της Χεσμπολάχ
Ο γγ.του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, συνεχίζοντας τη περιοδεία του στη Μέση Ανατολή, συναντήθηκε απροσδόκητα με τον ηγέτη της Χεσμπολάχ σείχη Χασάν Νασραλάχ στο Λίβανο. Στη Βηρυτό, ο κος Ανάν ανέφερε ότι συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στο Νότιο Λίβανο. Πριν μερικές εβδομάδες οι άνδρες της Χεσμπολάχ κατέλαβαν θέσεις που προηγουμένως ήταν υπό την κατοχή του Ισραήλ και των συμμάχων του - δηλ. του Στρατού του Νότιου Λίβανου. Σύμφωνα με το κύριο Ανάν, οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στις κατηγορίες της κυβέρνησης στη Βηρυτό για παρουσία ισραηλινών δυνάμεων σε ορισμένες περιοχές του Λιβάνου.

Συγχώνευση μαμούθ στο χώρο των μίντια
Δύο μεγάλες γαλλικές εταιρείες και ένας επιχειρηματικός όμιλος στον Καναδά αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συγχώνευση και να δημιουργήσουν μία εταιρεία- γίγαντα στο χώρο των μίντια που θα ανταγωνίζεται την άλλη τεράστια εταιρεία στον ίδιο χώρα της ΑΟL - TIME WARNER. Οι γαλλικές εταιρείες που θα συγχωνευθούν με τον καναδικό όμιλο SEAGRAM  είναι η VIVENDI και η CANAL PLUS. Η συμφωνία υπολογίζεται ότι θα είναι ύψους 100 δισεκατομμυρίων  δολαρίων .

Κλίμα αισιοδοξίας γιά την εκτόνωση της πολιτικής κρίσης στα νησιά Φίτζι
Επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας γιά επίτευξη πολιτικής συμφωνία στα νησιά Φίτζι. Ο πρωθυπουργός της χώρας που είναι ινδικής καταγωγής και στελέχη της κυβέρνησης του , βουλευτές  καθώς και άλλοι  άνθρωποι κρατούνται όμηρο στο κτίριο του κοινοβουλίου γιά περισσότερο από ένα μήνα. Οικογένειες των ομήρων που συναντήθηκαν με στρατιωτικούς διοικητές γιά να συζητήσουν την κρίση  είπαν ότι οι συγγενείς τους σύντομα πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι .

Εκθεση καταπέλτης γιά την παιδική εργασία στις ΗΠΑ
Έκθεση της οργάνωσης Human Rights Watch, στη Νέα Υόρκη, αποκάλυψε πως εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά εργάζονατι σε φάρμες στις ΗΠΑ κάτω απο άθλιες κι επικίνδυνες συνθήκες. Η έκθεση επίσης σημειώνει οτι οι συνθήκες εργασίες σε μερικά αγροκτήματα είναι παρόμιες με εκείνες που επικρατούν στις αναπτυσσόμενες χώρες. Τα παιδιά στερούνται ευκαιρίες μόρφωσης, δουλεύοντας εως και 14 ώρες την ημέρα, έναντι πληρωμής κατώτερης από το μέσο μισθό. Τα περισσότερα παιδιά, πρόσφυγες απο τη Λατινική Αμερική, είναι εκτεθημένα σε κινδύνους όπως δηλητηριάσεις απο εντομοκτόνα και τραυματισμούς που μπορούν να οδηγήσουν σε μακροχρόνιες αναπηρίες.
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.