Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Σε εγκάρδιο κλίμα οι συνομιλίες Πούτιν - Σρέντερ
Σε εγκάρδιο κλίμα οι συνομιλίες Πούτιν - Σρέντερ

(16/06/2000 18:00 GMT)

Πρόταση Πούτιν για συνεργασία Ευρώπης - ΗΠΑ - Ρωσίας
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε στην Ευρωπαϊκή Ενωση να συμμετέχει μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ρωσία στην δημιουργία ενός πυραυλικού κέντρου έγκαιρης προειδοποίησης, με έδρα την Μόσχα. Μιλώντας στο Βερολίνο μετά από τις διήμερες συνομιλίες που είχε με τον Γερμανό καγγελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο κύριος Πούτιν πρότεινε επίσης στην Ευρώπη την ανταλλαγή πληροφοριών με την Μόσχα σε θέματα πυραυλικής άμυνας.

Για απάτη κατηγορείται Ρώσος μεγιστάνας των ΜΜΕ
Στον επικεφαλή του μεγαλύτερου Ρωσικού ιδιωτικού ομίλου ΜΜΕ Βλαντιμίρ Γκουζίνσκι, που συνελήφθη την προηγούμενη Τρίτη στην Μόσχα, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απάτη. Η σύλληψη του Ρώσου μεγιστάνα, του οποίου τα μέσα ενημέρωσης είχαν ασκήσει επανελλειμένως κριτική στο Κρεμλίνο, επικρίθηκε σφοδρά τόσο στη Ρωσία όσο και στο εξωτερικό.

Σερβία: Αντιδράσεις στην επίθεση κατά Ντράσκοβιτς
Μέλη της Σερβικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν την ένοπλη επίθεση κατά του ηγέτη του Κινήματος Ανανέωσης της Σερβίας Βούκ Ντράσκοβιτς ως προσπάθεια των αρχών να διασπείρουν το χάος στην Γιουγκοσλαβία. Ο κύριος Ντράσκοβιτς πυροβολήθηκε ενώ βρισκόταν στο εξοχικό του στο Μαυροβούνιο και τραυματίστηκε ελαφρά. Η αστυνομία του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε ότι συνέλαβε αριθμό υπόπτων για το συμβάν.

Τέλος στην ψυχροπολεμική προπαγάνδα από Βόρεια και Νότια Κορέα
Μετά την πρώτη στην ιστορία σύνοδο κορυφής μεταξύ των ηγετών Βόρειας και Νότιας Κορέας, οι δύο πλευρές σταμάτησαν την ανταλλαγή εχθρικής προπαγάνδας. Νοτιοκορεάτες παρατηρητές είπαν ότι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της Βόρειας Κορέας δεν μεταδίδουν πλέον τις εκπομπές που στο παρελθόν περιείχαν σφοδρές καταγγελίες εναντίον της κυβέρνησης της Σεούλ.

Σκάνδαλο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στο Λιχτενστάϊν
Η αστυνομία του Λίχτενστάϊν ανακοίνωσε ότι ειδικοί πράκτορες της έκαναν επιδρομή σε τράπεζα ελεγχόμενη από τη πριγκηπική οικογένεια, στα πλαίσια έρευνας για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Οι πράκτορες κατέσχεσαν έγγραφα και υλικό απο υπολογιστές της τράπεζας LGΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες στο κύκλωμα εμπλέκεται η Ρωσική μαφία και καρτέλ ναρκωτικών της Νότιας Αμερικής.

Συμφωνία Ρωσίας - Γερμανίας για επιστροφή έργων τέχνης
Καθώς λήγει η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στη Γερμανία, οι δύο χώρες συμφώνησαν να συνεργαστούν  με στόχο την επιστροφή στους ιδιοκτήτες τους, έργων τέχνης που λεηλατήθηκαν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Υπουργοί Πολιτισμού των 2 χωρών συμφώνησαν να συσταθεί επιτροπή, που θα συνέλθει τον επόμενο Οκτώβριο για το θέμα.

Ειρηνευτική συμφωνία Αιθιοπίας - Ερυθραίας
Στην Αλγερία αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η τελετή υπογραφής της ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Αιθιοπίας και Ερυθραίας θα γίνει μία μέρα νωρίτερα, αύριο Σάββατο. Οι λόγοι της απόφασης δεν έχουν κοινοποιηθεί. Στα πλαίσια της συμφωνίας, η οποία προετοιμάστηκε από τον Οργανισμό Αφρικανικής Ενότητας, θα αναπτυχθούν στα σύνορα μεταξύ των δυο χωρών μία ομάδα επιτηρητών καθώς και ειρηνευτική δύναμη 2 χιλιάδων ανδρών του ΟΗΕ.

Επικρίσεις κατά Ελβετίας από "Διεθνή Αμνηστία"
Η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνής Αμνηστία κάλεσε την Ελβετική κυβέρνηση να σταματήσει την απέλαση των τριών χιλιάδων  πρόσφυγων Ταμίλ της Σρι Λάνκα. Σε ανοιχτή επιστολή της προς τον Ελβετό υπουργό Δικαιοσύνης, η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε ότι η παρούσα κατάσταση στη Σρι Λάνκα εγκυμονεί κινδύνους για τους πρόσφυγες Ταμίλ, που υπόκεινται συχνά σε  αυθαίρετες συλλήψεις, βιαιοπραγίες και βασανιστήρια.

Καταστροφικές πλημμύρες στην Χιλή
Σχεδόν εξήντα χιλιάδες κάτοικοι της Χιλιανής πρωτεύουσας Σαντιάγκο αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους, μετά από τις εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις που έπληξαν την πόλη και το κεντρικό τμήμα της χώρας. Ο στρατός της Χιλής βοηθά αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από τις πλημμύρες, που κάλυψαν σε κάποια στιγμή τα τρία τέταρτα των οδών του Σαντιάγκο.

Ανοίγει εκ νέου ο κεκλιμένος πύργος της Πίζα
Από σήμερα ανοίγει και πάλι τις πύλες του στο κοινό, μετά από 10 χρονια, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ιταλίας, ο κεκλιμένος Πύργος της Πίζας. Οι εργασίες αποκατάστασης του κατάφεραν να μειώσουν την κλίση του κατά 16 εκατοστά. Οι ειδικοί λένε ότι τώρα ο ηλικίας 800 ετών πύργος θα διατηρηθεί σταθερός για τα επόμενα 300 χρόνια.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.