Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο ηγέτης της Σερβικής αντιπολίτευσης Βουκ Ντράσκοβιτς
Ο ηγέτης της Σερβικής αντιπολίτευσης Βουκ Ντράσκοβιτς

(16/06/2000 0720 GMT)

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Βουκ Ντράσκοβιτς
Οι αστυνομικές αρχές στο Μαυροβούνιο ερευνούν την απόπειρα δολοφονίας κατά του ηγέτη της Σερβικής αντιπολίτευσης Βουκ Ντράσκοβιτς. Ο κ. Ντράσκοβιτς τραυματίστηκε όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε σπίτι που έμενε στην πόλη Μπούντβα. Δύο σφαίρες τραυμάτισαν ελαφρά τον κ. Ντράσκοβιτς στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του παρείχθησαν οι πρώτες βοήθειες. Πέρυσι, τέσσερις αξιωματούχοι του κ. Ντράσκοβις βρήκαν το θάνατο σε αυτικινητιστικό δυστύχημα για το οποίο οι υπάλληλοι του γιουγκοσλάβου πολιτικού κατηγορούν τη σερβική μυστική αστυνομία.

Αιχμές για το  2004 άφηνει ο συντονιστής της αντιτρομοκρατικής  υπηρεσίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
 Χώρες οι οποίες φιλοξένησαν στο παρελθόν ολυμπιακούς αγώνες σχεδίασαν έως και 6 χρόνια τα θέματα ασφαλείας των ολυμπιακών και κάθε λεπτό ήταν πολύτιμο είπε ο κ. Σιάν. Θα πρέπει να μελετήσουμε τις συνέπειες που θα έχει στα ελληνικά σχέδια για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων η μη καταπόλεμηση της τρομοκρατίας κατέληξε ο κ. Σίαν. Πρόκειται για την πρώτη φορά που αμερικανός αξιωματούχος συνδέει το θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 με τις επιδόσεις της Ελλάδας στα θέματα της τρομοκρατίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να μειωθεί η παρουσία τους στην Κορέα
Καθώς οι εκτιμήσεις τόσο από τη Βόρεια όσο και από τη Νότια Κορέα μετά την πρώτη σύνοδο των ηγετών τους εμφανίζονται ενθαρρυντικές, οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άμεση χαλάρωση της στρατιωτικής τους στάσης στην Κορεατική χερσόνησο. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, παρά τη θετική ατμόσφαιρα που επικράτησε στη σύνοδο, θα ήταν πρώιμο να θεωρηθεί  ότι αυτή  μπορεί να οδηγήσει σε μία μείωση των τριανταεπτά χιλιάδων αμερικανών στρατιωτών που σταθμεύουν στη Νότια Κορέα.

Εκ νέου στη Μέση Ανατολή η Μαντλίν Ολμπράιτ
Για τρίτη φορά στο διάστημα ενός μηνός θα επισκεφθεί η  αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών Μαντλίν Ομπλράιτ τη  Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τους ανταποκριτές, η απόφαση να μεταβεί η κ. Ολμπράιτ εκ νέου στην περιοχή υπογραμμίζει την προσπάθεια του προέδρου Κλίντον να επιτευθχεί συμφωνία μέσα στους επτά περίπου μήνες που του απομένουν στην προεδρεία . Νωρίτερα, ο παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ, μετά από συνομιλίες στην Ουάσιγκτον, κατηγόρησε τον πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ ότι του λείπει η θέληση γιά την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας και κάλεσε τους αμερικανούς να βοηθήσουν ώστε να στεφθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις.

Γενική απεργία και επεισόδια στον Ισημερινό
Στην πρωτεύουσα του Ισημερινού Κίτο,  η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει διαδήλωση κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, καθώς οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν κυρήξει διήμερη απεργία. Πέντε άτομα σύμφωνα με τις πληροφορίες τραυματίστηκαν  ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε δέκα άτομα όταν λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες. Στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ισημερινού Γκουαγιακίλ, βόμβα εξεράγη έξω από τράπεζα χωρίς ευτυχώς να αναφερθούν θύματα. Παρόμοιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τον Ιανουάριο είχαν σαν αποτέλεσμα να ανατραπεί ο πρώην πρόεδρος Jamil Mahuad.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.