Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Φωτογραφία από βομβιστική επίθεση της 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
Φωτογραφία από βομβιστική επίθεση της 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
(10/06/2000, 12:30 GMT)

Ανησυχία των ΗΠΑ για 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες άσκησαν κριτική κατά της Ελλάδας γιατί -όπως λένε, δεν έχει καταφέρει να εξαρθρώσει την οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, η οποία ανέλαβε με χθεσινή προκύρηξή της την ευθύνη για την δολοφονία του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου στην Αθήνα Στήβεν Σόντερς. Ο εκπρόσωπος του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπούσερ εξέφρασε την βαθύτατη ανησυχία των ΗΠΑ για το σοβαρό -όπως το χαρακτήρισε, πρόβλημα που προκαλεί η 17 ΝΟΕΜΒΡΗ.

Βρετανική διάψευση για ανάμειξη Σόντερς στους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς
To Βρετανικό υπουργείο εξωτερικών διέψευσε τους ισχυρισμούς της οργάνωσης 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, σύμφωνα με τους οποίους ο Στίβεν Σόντερς είχε ενεργό συμμετοχή στο συντονισμό των αεροπορικών βομβαρδισμών κατά της Σερβίας πέρυσι. Σύμφωνα με το Foreign Office, o Σόντερς ανέλαβε το πόστο του στην Αθήνα τον Μάϊο του 1999, δύο μήνες μετά την εναρξη των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών. "Είναι λάθος να υποστηρίζει κανείς ότι είχε ειδικό ρόλο στο Κοσσυφοπέδιο", είπε ο Βρετανός εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών.

Αιθιοπία - Ερυθραία: Πολέμου συνέχεια, πριν την εκεχειρία
Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες μεταξύ Αιθιοπίας και Ερυθραίας, παρά τις ελπίδες που διατυπώνονται για σχέδιο εκεχειρίας του Οργανισμού Αφρικανικής Ενότητας. Οι διαμεσολαβητές του Οργανισμού είχαν δώσει διορία μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου για να αποδεχτεί τις προτάσεις για τερματισμό του διετούς πολέμου, προθεσμία που ήδη εξέπνευσε. Η Ερυθραία αποδέχτηκε το ειρηνευτικό σχέδιο και κάλεσε την διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση εναντίον της Αιθιοπίας, εάν η κυβέρνησή της αρνηθεί την εφαρμογή του σχεδίου.

Σύνοδος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας στην Τεχεράνη
Στην Τεχεράνη συναντώνται σήμερα ηγέτες από δέκα χώρες της δυτικής και κεντρικής Ασίας, που είναι μέλη του Οργανισμού  Οικονομικής Συνεργασίας, για να εξεύρουν τρόπους ευρύτερης συνεργασίας για την ανάπτυξη της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή. Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα-μέλος του Οργανισμού που δεν εκπροσωπείται στην σύνοδο από τον πρόεδρο ή τον πρωθυπουργό της, γεγονός που εκτιμάται ότι αντικατοπτρίζει την ψύχρανση στις σχέσεις Άγκυρας - Τεχεράνης.

Ανακάλυψη 100 νεκρών αμάχων στο Κονγκό
Τα συνεργεία ανθρωπιστικών οργανώσεων που εισήλθαν στην πόλη Κισανγκάνι στην Δημοκρατία του Κονγκό, ανακάλυψαν τα πτώματα 100 αμάχων, που σκοτώθηκαν από διασταυρώμενα πυρά των στρατευμάτων της Ρουάντας και της Ουγκάντας, που μάχονται στην περιοχή αυτή.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Euro 2000
Τεράστια επιχείρηση ασφαλείας βρίσκεται σε εξέλιξη στο Βέλγιο και στην Ολλανδία ενόψει της έναρξης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Το εναρκτήριο λάκτισμα θα δοθεί απόψε στο στάδιο Κίνγκ Μποντουέν των Βρυξελλών, όπου οι οικοδεσπότες Βέλγοι αντιμετωπίζουν την Σουηδική εθνική ομάδα. Η αστυνομία του Βελγίου και της Ολλανδίας προειδοποίησε ότι θα απαντήσει άμεσα και δραστικά σε οποιαδήποτε πρόκληση από επίδοξους χούλιγκανς.

Οι παρατηρητές του ΟΗΕ εγκαταλείπουν την Ζιμπάμπουε
Τα Ηνωμένα Εθνη ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν την αντιπροσωπεία που είχαν στείλει στην Ζιμπάμπουε για να επιβλέψει την διενέργεια των γενικών εκλογών, που θα γίνουν στην χώρα στο τέλος Ιουνίου. Εκρόσωπος του ΟΗΕ είπε ότι ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε δεν θα επιτρέψει στον ΟΗΕ να συντονίσει τους διεθνείς παρατηρητές των εκλογών, ενώ αρχικά είχε συμφωνήσει να αναλάβει ο Οργανισμός τέτοιο συντονιστικό ρόλο.

Ειρηνευτικές συνομιλίες στα Νησιά του Σολομώντα
Αντιπροσωπεία της Βρετανικής Κοινοπολιτείας συμμετέχει σε συνομιλίες στην Χονιάρα, πρωτεύουσα των νησιών του Σολομώντα στον νότιο Ειρηνικό, συνομιλίες που σκοπεύουν στην επίλυση της εδαφικής διαφοράς ανάμεσα σε δύο κοινότητες των νησιών. Η διαμάχη μεταξύ των παραστρατιωτικών ομάδων από τις δύο κοινότητες οδήγησε την περασμένη εβδομάδα σε απόπειρα πραξικοπήματος κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας.

Συνεργασία ΗΠΑ - Βορείου Κορέας
Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βορείου Κορέας συμφώνησαν στην διενέργεια κοινών επιχειρήσεων με σκοπό την ανεύρεση των λειψάνων των χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Βόρειο Κορέα κατά την διάρκεια του Κορεατικού πολέμου.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.