Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Η Ελλάδα δέχεται πιέσεις για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας
Η Ελλάδα δέχεται πιέσεις για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας
(09/06/2000, 06:00 GMT)

Σφοδρές επικρίσεις κατά της Ελλάδας στο βρετανικό Τύπο
Πόλη του φόβου αποκαλεί σήμερα την Αθήνα και παράδεισο των τρομοκρατών την Ελλάδα η πλειοψηφία του βρετανικού τύπου, μετά τη χθεσινή δολοφονία του ταξίαρχου Στίβεν Σόντερς στη Λεωφόρο Κηφισίας από την οργάνωση 17 Νοέμβρη. Σε εκτενή πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα, όλες οι εφημερίδες επικρίνουν δριμύτατα τις ελληνικές κυβερνήσεις από τη δικτατορία κι έπειτα για τις εντελώς ανεπαρκείς, όπως τις χαρακτηρίζουν, προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ενώ εμφανίζονται και αιχμές για κλίμα συνέργιας στελεχών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με μέλη της οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Τονίζουν ότι η δολοφονία του ταξίαρχου δημιουργεί τεράστιο κλίμα ανησυχίας για την ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, επισημαίνουν, όμως, ότι οι Βρετανοί τουρίστες δεν κινδυνεύουν στην Ελλάδα, αφού δεν απετέλεσαν ποτέ στόχο τρομοκρατικής επίθεσης.

Χαμηλώνει τους τόνους ο Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα
Δεν νιώθαμε υπό απειλή στην Ελλάδα, τόνισε σε συνέντευξή του στην ελληνική υπηρεσία του ΒΒC ο πρέσβης της Βρετανίας στην Αθήνα, Ντέιβιντ Μάντεν. Δηλώνει μάλιστα ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε ευθύς εξαρχής το ζήτημα η ελληνική κυβέρνηση και εκφράζει την ελπίδα ότι θα αποδώσουν καρπούς οι έρευνες για την ανακάλυψη και τη σύλληψη των δραστών της δολοφονίας του βρετανού στρατιωτικού ακολούθου.

Τη δολοφονία σχολίασε και το Στειτ Ντιπάρτμεντ
Αντιδράσεις για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα υπήρξαν και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το State Department κράτησε σχετικά χαμηλούς τόνους για το θέμα, όμως ο πρόεδρος της Επιτροπής Μυστικών Υπηρεσιών της Γερουσίας Richard Σέλμπι είπε ότι συμφωνεί με την πρόταση να επιβληθούν κυρώσεις στην Ελλάδα.

Ανησυχεί ο ΟΗΕ για την τύχη των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο
Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, εξέφρασε ανησυχίες για την έξαρση των επιθέσεων που έχουν στόχο τη σερβική μειονότητα στο Κοσσυφοπέδιο. Σε έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, ο κ. Ανάν τονίζει ότι οι Σέρβοι και άλλες μειονότητες δολοφονούνται, δέχονται επιθέσεις και απειλές στην επαρχία. Καλεί την διεθνή κοινότητα να επέμβει για να μην καταστεί, όπως αναφέρει, το Κοσσυφοπέδιο παρέδεισος της εκδίκησης και του εγκλήματος.

Στην έδρα του ΝΑΤΟ ο Ρώσος υπουργός Αμύνης
Ο υπουργός Αμύνης της Ρωσίας, Ιγκόρ Σεργκέγιεφ, λαμβάνει μέρος σήμερα στη σύνοδο των ομολόγων του από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ για να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η χώρα του αντιτίθεται στο νέο αμερικανικό αμυντικό πυραυλικό σύστημα. Οι υπουργοί της Συμμαχίας ελπίζουν ότι ο κ. Σεργκέγιεφ θα τους ενημερώσει για τις προθέσεις της Ρωσίας να αναπτύξει από κοινού με το ΝΑΤΟ ένα αντίστοιχο πυραυλικό σύστημα.

Ανάσα για το Ιράκ η απόφαση του ΟΗΕ
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ παρέτεινε για έξι μήνες το πρόγραμμα που επιτρέπει στο Ιράκ να πωλεί πετρέλαιο υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών για να μπορεί έτσι να προμηθεύεται τρόφιμα και φάρμακα. Το Συμβούλιο Ασφαλείας έδωσε το πράσινο φως για τη έναρξη μιας εμπεριστατωμένης μελέτης σχετικά με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράκ, το οποίο βρίσκεται υπό καθεστώς διεθνών κυρώσεων τα τελευταία δέκα χρόνια από τον πόλεμο του Περσικού.

Γαλλο-γερμανική συνάντηση κορυφής
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ, συναντάται σήμερα με τον Καγγελάριο της Γερμανίας, Γέρχαρντ Σρέντερ για να εξετάσουν τρόπους επίσπευσης των μεταρρυθμίσεων στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συνάντηση στη γερμανική πόλη Μάινζ θεωρείται ως μια προσπάθεια για την επανεδραίωση της γαλλο-γερμανικής συμμαχίας ως την ατμομηχανή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η περιτομή μειώνει το κίνδυνο του AIDS
Και ερευνητές στην Αυστραλία ανακοίνωσαν ότι οι άνδρες που έχουν υποβληθεί σε περιτομή αντιμετωπίζουν πολύ λιγότερους κινδύνους να προσβληθούν από τον ιό HIV που προκαλεί AIDS. Προτείνουν, μάλιστα, να υποβάλλονται οι άνδρες σε περιτομή από πολύ νεαρή ηλικία  ως έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την αντιμετώπιση της μάστιγας του αιώνα μας. Άλλη έρευνα υπογραμμίζει το ΑΙDS εμφανίστηκε πολύ νωρίτερα απ' ότι πιστεύετο μέχρι σήμερα, στη δεκαετία του '30.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.