Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Για εγκλήματα πολέμου κατηγορεί το ΝΑΤΟ η Διεθνής Αμνηστεία
Για εγκλήματα πολέμου κατηγορεί το ΝΑΤΟ η Διεθνής Αμνηστεία

(07/06/2000  16.45 GMT)

Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί το ΝΑΤΟ για εγκλήματα πολέμου στη Γιουγκοσλαβία
Η διαμάχη που ξέσπασε με τις καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστείας οτι το ΝΑΤΟ διέπραξε εγκλήματα πολέμου στην διάρκεια των περσινών βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας, έλαβε σήμερα νέα τροπή με την δημοσίευση έκθεσης Επιτροπής του Βρετανικού κοινοβουλίου που προβάλει παρομοία ερωτήματα για ορισμένες πλευρές της νατοϊκης εκστρατείας. Παράλληλα όμως το ΝΑΤΟ επικρίνεται για την αεροπoρική του εκστρατεία και απο στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες. Στην έκθεση της Διεθνούς Αμνηστείας αναφέρεται ότι οι δυνάμεις της Ατλαντικής Συμμαχίας παραβίασαν τους κανόνες του πολέμου - κάτι που, σύμφωνα με την οργάνωση, είχε ως αποτέλεσμα την δολοφονία πολιτών.

Πάνω απο 3 χιλιάδες οι αγνοούμενοι στο Κοσσυφοπέδιο
Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός δημοσίευσε τα ονόματα των αγνοουμένων απο το πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο. 3,368 είναι οι αγνοούμενοι- η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι Αλβανόφωνοι. Περισσότεροι απο 2 χιλιάδες έχουν απαχθεί απο τις Γιουγκοσλαβικές δυνάμεις ασφαλείας η απο Σέρβους πολίτες. Αλλά και οι Αλβανόφωνοι έχουν απαγάγει πάνω απο 300 ανθρώπους.

Η ΠΓΔΜ ενισχύει τα σύνορα της με το Κοσσυφοπέδιο
Η κυβέρνηση της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας αποφάσησε να αυξήσει τη στρατιωτική της παρουσία στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο για να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα κρούσματα δια-συνοριακών επεισοδίων και παράνομης διέλευσης. Οπως μεταδίδει το πρακτωρείο Reuters η κυβέρνηση των Σκοπίων θα στείλει επιπλέον στρατιωτικό υλικό και οχήματα στα σύνορα, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δοθεί εντολή για αύξηση του βαθμού επιφυλακής των δυνάμεων της χώρας.

Επιφύλαξη των ΗΠΑ για το Ρωσο-ΝΑΤΟικό σύστημα πυραυλικής προστασίας
Ο Αμερικανός υπουργός αμύνης, Γουίλιαμ Κόεν, δήλωσε ότι είναι είναι πρόωρο να εκτιμηθεί η πρόταση του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμ Πούτιν, για την ανάπτυξη κοινού Ρωσο-ΝΑΤΟικού συστήματος πυραυλικής προστασίας. Ο κύριος Κόεν είπε ότι η Ρωσική πρόταση μπορεί να φαίνεται επικοδομητική αλλά ίσως και να αποτελεί μία προσπάθεια της Μόσχας να δημιουργήσει ρήξη στις σχέσεις Ευρώπης-Αμερικής.

Πολιτική κρίση στο Ισραήλ
Η κυβέρνηση συνασπισμού στο Ισραήλ αντιμετωπίζει τη πιό σοβαρή πολιτική της κρίση απο τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας πέρυσι.Ο κύριος συνεταίρος της κυβέρνησης του Εχούντ Μπαράκ, το κίνημα των ορθόδοξων Shas - αλλά και δύο μικρότερα κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό υποστήριξαν νομοσχέδιο της αντιπολίτευσης το οποίο ίσως οδηγήσει στη διάλυση της βουλής και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.Το κίνημα Shas είναι σε διένεξη με τον κύριο Μπαράκ για το θέμα των κρατικών επιχορηγήσεων για τα θρησκευτικά σχολεία.

Ρουμανία: Διαδηλωτές ζητούν αποζημίωση για τις χαμένες επενδύσεις τους
Δακρυγόνα χρησιμοποίησε η αστυνομία για να διαλύσει συγκέντρωση εκατοντάδων εξαγριωμένων επενδυτών στο Βουκουρέστι οι οποίοι έχασαν τα χρήματα τους μετά τη κατάρρευση του επενδυτικού ταμείου το οποίο υποστηρίζετο απο τη κυβέρνηση της χώρας. Οι επενδυτές ζητάνε να τους δοθεί αποζημίωση.

Μέτρα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης παίρνει η Κομισιόν
Η Ευρωπαική επιτροπή αναμένεται σήμερα να προτείνει μιά σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης στη χώρο εργασίας. Εαν τα μέτρα υιοθετηθούν απο τους αρμόδιους υπουργούς των χωρών-μελών της Ευρωπαικής Ενωσης, όλες οι επιχειρήσεις στην Ευρώπη θα είναι υποχρεωμένες δια νόμου να προφυλάσουν τους υπαλλήλους τους απο σεξουαλική παρενόχληση.

Διαπραγματεύσεις για τη  συγχώνευση της British Airways και KLM
Η British Airways ανακοίνωσε ότι ξεκινάει διαπραγματεύσεις με τον εθνικό αερομεταφορέα της Ολλανδίας, την KLM, για  την προοπτική συγχώνευσης των δύο εταιριών. Σε κοινή ανακοίνωση τους οι δύο εταιρείες λένε ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε αρχικό στα΄διο. Εν τω μεταξ΄υ, η Βρετανική εφημερίδα "Financial Times" αναφέρει, στο σημερινό της φύλλο, ότι, αν επιτευχθεί συμφωνία, θα δημιουργηθεί η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο μετά την United Airlines και την American Airlines.

Νεκρός υπουργός απο έκρηξη βόμβας στη Σρι Λάνκα
Στο Κολόμπο, πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα ένας υπουργός συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 20 νεκρούς από βομβιστική επίθεση. Η βόμβα εξεράγει κατα την διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης προς τιμή των ηρώων του πολέμου.

Ο Μουγκάμπε απειλεί να καταλάβει όλα τα αγροκτήματα των λευκών
Ο ηγέτης της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, απείλησε ότι θα καταλάβει όλα τα αγροκτήματα της χώρας που ανήκουν στους λευκούς. Εως τώρα ο κύριος Μουγκάμπε μιλούσε μόνο για τα μισά. Ο ανταποκριτής του BBC μεταδίδει ότι η σκλήρυνση της στάσης του προέδρου αποβλέπει στη άδρα ψήφων στις γενικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν σε λιγώτερο απο τρείς εβδομάδες.

Σκληρές μάχες στη Δημοκρατία του Κονγκό
Σκληρές μάχες διαξάγονται για τρίτη συνεχή μέρα στη Δημοκρατία του Κονγκό μεταξύ στρατιωτικών δυνάμεων της Ουγκάντα και της Ρουάντα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 50 άμαχοι σκοτώθηκαν και εκατό τραυματίσθηκαν απο τις συγκρούσεις στα βορειο-ανατολικά της χώρας.

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις των αντιμαχομένων φυλών στα Νησια του Σολομώντα
Στα νησιά του Σολομώντα, εντεινονται οι συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων φυλών. Μια εκ των αντιπάλων, βομβάρδισε παράκτιες κοινότητες με πολεμικό σκάφος.  Ο ηγέτης του πραξικοπήματος, που  εξακολουθεί να κρατά αιχμάλωτο τον πρωθυπουργο, δήλωσε ότι η αντιπαλη πλευρά έχει υποστεί σοβαρές απώλειες αν και δεν επιβεβαιώνεται αυτό από καμμιά ανεξάρτητη πηγή. Ο γεν. γραμματέας των ΗΕ Κόφι Αννάν κάλεσε  τους πραξικοπηματίες να αποκαταστήσουν την έννομη τάξη.
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.