Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ενα θύμα του εγκέλαδου
Ενα θύμα του εγκέλαδου

(06/06/2000, 1630 GMT)

Τουλάχιστον δύο οι νεκροί απο το σεισμό στη κεντρική Τουρκία
Toυλάχιστον δύο είναι οι νεκροί και σαράντα οι τραυματίες από τον σεισμό που έπληξε την κεντρική Τουρκία σήμερα τα ξημερώματα. Η σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, διήρκεσε περίπου 30 δευτερόλεπτα και είναι είχε επίκεντρο την πόλη Τσέρκες, εκατό χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας Αγκυρας. Πέρυσι από το σεισμό κοντά στην Κωνσταντινούπολη έχασαν την ζωή τους 18 χιλιάδες άτομα και καταστράφηκαν χιλιάδες κτίρια.

Ενενήντα οι νεκροί από τον σεισμό στην Ινδονησία
Στην Ινδονησία, ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό που σημειώθηκε την Κυριακή στο νησί Σουμάτρα έφτασε τους 90. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε αισθητός τόσο στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, την Τζακάρτα, όσο και στην Σινγκάπουρη και οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι μεγαλύτερος.

Ενταση στο Κοσσυφόπεδιο μετά απο επιθέση κατά Σέρβων
Οι Δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο πυροβόλησαν και τραυμάτησαν τρείς Σέρβους πολίτες κατά διάρκεια ταραχών που ξέσπασαν όταν άγνωστοι έριξαν χειροβομβίδα κατά πλήθους Σέρβων πολιτών στη πόλη Γκρατσανίτσα, νότια της πρωτεύουσας του Κοσσυφοπεδίου Πρίστινα. Οι Βρετανικές δυνάμεις στη πόλη δήλωσαν ότι αναγκάσθηκαν να πυροβολήσουν κατά του εξαγριωμένου πλήθους για να προστατέψουν ένα Βρετανό ανώτατο αξιωματικό των ειρηνευτικών δυνάμεων. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτωρείοθ Reuters πέντε Σέρβοι τραυματίσθηκαν ελαφρά απο τη χειροβομβίδα.

Το ΝΑΤΟ χαιρετίζει -χωρίς να υιοθετεί - τις προτάσεις Πούτιν για Ευρωπαικό σύστημα αντι-πυραυλικής προστασίας
Εκπρόσωπος της Βορειοατλαντικής συμμαχίας δήλωσε ότι η πρόταση του κυρίου Πούτιν για τη δημιουργία ενός κοινού συστήματος αντιπυραυλικής προστασίας σε συνεργασία με τις Ευρωπαικές χώρες και το ΝΑΤΟ δείχνει μία διάθεση συνεργασίας η οποία είναι καλοδεχούμενη.  Η πρόταση του Ρώσου προέδρου είναι η απάντηση της Μόσχας στα σχέδια της Ουάσιγκτων για την ανάπτυξη του δικού της συστήματος αντιπυραυλικής προστασίας - ο "γυιός του πολέμου των άστρων" όπως έχει επονομασθεί.

Ο Αραφάτ αποδέχθηκε πρόσκληση για τη συνάντηση κορυφής για το Μεσανατολικό
Η Αμερικανίδα υπουργός των εξωτερικών, Μαντλήν Ολμπράιτ δήλωσε ότι ο ηγέτης των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ συμφώνησε να συναντήσει για συνομιλίες τον Αμερικανό πρόεδρο Μπίλ Κλίντον στην Ουάσιγκτων την επόμενη εβδομάδα. Η Αμερικανική πλευρά έχει ζήτησει τη διεξαγωγή τριμερούς συνόδου κορυφής με τη συμμετοχή και του Ισραηλινού προθωπουργού, Εχούντ Μπαράκ και η κυρία Ολμπράιτ θα προσπαθήσει να πείσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να αποδεχθεί τη πρόταση.

Νέο πλήγμα κατά του τραπεζικού συστήματος στη Ρουμανία
Η κυβέρνηση της Ρουμανίας υποσχέθηκε να εντείνει τους τραπεζικούς ελέγχους μετά την ανακοίνωση ακόμη μίας τράπεζας ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Η Λαική Τράπεζα της Ρουμανίας ανακοίνωσε ότι διακόπτει για έξι μήνες την παροχή χρημάτων στους πελάτες της για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες. Αυτή είναι η τρίτη τράπεζα της Ρουμανίας που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα τις τελευταίες τρείς εβδομάδες, ενώ έξι άλλες τράπεζες της χώρας έχουν ήδη κυρήξει πτώχευση.

Η Αλληλεγγύη παραμένει ώς κυβέρνηση μειοψηφίας
Το κίνημα της Αλληλεγγύης στη Πολωνία δήλωσε ότι θα παραμείνει ώς κυβέρνηση μειοψηφίας, μετά την απόφαση του κεντρο-δεξιού κόμματος των Φιλελελευθέρων να αποχωρήσει απο τη κυβέρνηση συνασπισμού. Την περασμένη εβδομάδα 5 υπουργοί της Πολωνικής κυβέρνησης που ανήκουν στο Φιλελεύθερο κόμμα παραιτήθηκαν διαμαρτυρόμενοι για τον αργό ρυθμό των μεταρρυθμίσεων στην Πολωνική οικονομία.  Ο ανταποκριτής του BBC μεταδίδει ότι μία κυβέρνηση μειοψηφίας υπό του κόμματος της Αλληλεγγύης πολύ δύσκολα θα επιβιώσει και όλα δείχνουν ότι η χώρα βαδίζει προς πρόωρες εκλογές.

Η ξηρασία απειλεί εκατομμύρια ανθρώπους στην Αφρική
Τα Ηνωμένα Εθνη προειδοποιούν ότι η ξηρασία που απειλεί 13 εκατομμύρια ανθρώπους στο Κέρας της Αφρικής μπορεί να εξελιχθεί σε τραγωδία ιστορικών διαστάσεων έαν καθυστερήσει η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη περιοχή. Τα Ηνωμένα Εθνη στη Γενεύη έκαναν έκκληση για κονδύλια ύψους δισεκατομμυρίων δολλαρίων για την  αποστολή τροφίμων, νερού και φαρμάκων στά θύματα της ξηρασίας η οποία μαστίζει πολλές περιοχές στη Αιθιοπία, στη Εριθρέα, Κένυα, Σομαλία και το Τζιμπουτί. .

Η Κοινοπολιτεία συζητά τα πραξικοπήματα στα νησιά Φίτζι και Σολομώντα
Υπουργοί εξωτερικών και ανώτατοι αξιωματούχοι της Βρετανικής κοινοπολιτείας συναντώνται σε έκτακτη διάσκεψη σήμερα στο Λονδίνο για να συζητήσουν την απειλή κατά της δημοκρατικής νομιμότητας που συνιστούν οι ένοπλες ομάδες στο Φίτζι και στους νήσους του Σολομώντα - χώρες του ειρηνικού και μέλη της Βρετανικής κοινοπολιτείας. .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.