Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ξαναντάμωσαν πατέρας και γιός μετά το 24ωρο δράμα ομηρείας
Ξαναντάμωσαν πατέρας και γιός μετά το 24ωρο δράμα ομηρείας

(01/06/2000 19:00 GMT)

Λουξεμβούργο: Απελευθέρωση ομήρων μετά από αστυνομική επιδρομή
Η αστυνομία του Λουξεμβούργου επέδραμε στο νηπιαγωγείο όπου ένας ένοπλος άνδρας κατούσε από χθές περίπου 30 παιδιά και 3 ενηλίκους ομήρους. Ο ένοπλος πυροβολήθηκε θανάσιμα από ελεύθερο σκοπευτή της αστυνομίας. Όλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν και είναι σώοι και αβλαβείς. Στόλος από νοσοκομειακά μετέφερε τα παιδιά σε κοντινό δημοτικό κέντρο όπου τα περίμεναν οι γονείς τους.  Ο ένοπλος που καταγόταν από την Τυνησία είχε ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων και απαιτούσε να μεταβεί ο ίδιος και ορισμένοι από τους ομήρους σε αεροδρόμιο, καθώς ήθελε να φύγει για την Λιβύη.

Απορίφθηκε η αίτηση του 6χρονου Κουβανού Ελιάν Γκονζάλεθ για πολιτικό άσυλο
Εφετείο στις Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισε ότι ο εξάχρονος Κουβανός Ελιάν Γκονζάλεθ δεν δικαιούται να ζητήσει -μέσω των συγγενών του στο Μαϊάμι- πολιτικό άσυλο. Κατά το δικαστήριο της Ατλάντα ο μόνος που δικαιούται να ομιλεί για λογαριασμό του Ελιάν είναι ο πατέρας του Χουάν Μιγκέλ Γκονζάλεθ, ο οποίος θέλει να πάρει τον γιό του πίσω στην Κούβα.

Συνεχίζεται -με δηλώσεις- ο πόλεμος Αιθιοπίας - Ερυθραίας
Η Ερυθραία είπε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει εκεχειρία στον πόλεμο με την Αιθιοπία, μέχρις ότου η Αντίς Αμπέμπα αποσύρει όλες τις δυνάμεις της από το έδαφος της Ερυθραίας. Από την πλευρά της Η Αιθιοπική κυβέρνηση λέει ότι  θέλει διεθνείς διαβεβαιώσεις ότι θα γίνει σεβαστή η εδαφική της ακεραιότητα από την Ερυθραία. Εξάλλου οι δύο εμπόλεμοι προσήλθαν σήμερα για τρίτη ημέρα στις εκ του σύνεγγυς ειρηνευτικές συνομιλίες στο Αλγέρι, καθώς οι διεθνείς μεσολαβητές προσπαθούν να θέσουν τέρμα στον διετή πόλεμο ανάμεσα στις δύο χώρες.

Συνομιλίες Κλίντον - Μπαράκ στην Λισαβόνα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον είχε σήμερα συνομιλίες στη Λισαβόνα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ και με στόχο, όπως είπε ο ίδιος, να δοθεί μια νέα ώθηση στη διαδικασία για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Μετά τη συνάντηση, ο κύριος Μπαράκ επανέλαβε τη δέσμευση που έχει αναλάβει για την επίτευξη συμφωνίας ειρήνης με τους Παλαιστινίους. Είναι ορατή μία συμφωνία-πλαίσιο, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος Κλίντον και εξήγησε πως στέλνει την ερχόμενη εβδομάδα την υπουργό εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράϊτ στη Μέση Ανατολή.

Πρόοδος στις συνομιλίες στρατού - ενόπλων στο Φίτζι
Στα νησιά Φίτζι ο ηγέτης του στρατού είχε την πρώτη απ' ευθείας συνάντηση με τον αρχηγό των ανταρτών Τζόρτζ Σπέϊτ, ο οποίος συνεχίζει εδώ και 2 εβδομάδες να κρατά ως ομήρους τον Ινδικής καταγωγής πρωθυπουργό της χώρας και το υπουργικό συμβούλιο. Μετά την συνάντηση του με τον αρχιπλοίαρχο Φράνκ Μπαϊνιμαράμα, ο κύριος Σπέϊτ είπε στο BBC ότι θα αφήσει το συμβούλιο των παραδοσιακών αρχηγών των νησιών να αποφασίσουν την προσεχή Δευτέρα εάν επιθυμούν στρατιωτική κυβένηση ή κυβέρνηση αποτελούμενη αποκλειστικά από αυτόχθονες κατοίκους.

Πολιτική δολοφονία στο Μαυροβούνιο
Αγνωστοι οπλοφόροι τραυμάτισαν θανάσιμα έναν από τους συμβούλους επί θεμάτων ασφαλείας του Προέδρου Μίλο Τζουκάνοβιτς του Μαυροβουνίου έξω από το διαμέρισμά του στην πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα. Ο Γκόραν Ζούγκιτς ήταν σύμβουλος επί θεμάτων ασφαλείας του Προέδρου Τζουκάνοβιτς και στο παρελθόν διετέλεσε υπεύθυνος για την ασφάλεια της Ποντγκόριτσα.

Τραυματίστηκαν 2 στρατιώτες της Κέϊ-Φόρ
Η διεθνής ειρηνευτική δύναμη του Κοσσυφοπεδίου λέει ότι δύο Νορβηγοί στρατιώτες της τραυματίστηκαν όταν  ένα πλήθος Σέρβων επιτέθηκε κατά του οχήματος στο οποίο επέβαιναν, στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο. Η Κέϊ Φόρ λέει ότι το επεισόδιο προκάλεσαν οργισμένοι Σέρβοι στο χωριό του Μπάμπιν Μόστ, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τον χθεσινή δολοφονία ενός συμπατριώτη τους.

Κάθειρξη 12 ετών σε δημοσιογράφο για παρακίνηση σε γενοκτονία
Ο πρώην παρουσιαστής ραδιοφώνου Τζόρτζ Ρουγκιού καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη από το δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών για τα εγκλήματα πολεμου στη Ρουάντα, μετά την ομολογία της ενοχής του για παρακίνηση σε γενοκτονία και εθνική εκκαθάριση. Ο βελγικής υπηκοότητας παρουσιαστής έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του λεγόμενου "Ραδιοφώνου του Μίσους".

Λειτούργησε εκ νέου η κυβέρνηση της Β. Ιρλανδίας
Στην Βόρειο Ιρλανδία άρχισε να λειτουργεί εκ νέου η διακομματική κυβέρνηση,  για πρώτη φορά μετά την αναστολή των εξουσιών της πριν από τέσσερεις μήνες. Οι υπουργοί της τοπικής κυβέρνησης συσκέπτονται για μιά σειρά ακανθώδη προβλήματα στο Μπέλφαστ. Ένα από αυτά είναι το αμφιλεγόμενο θέμα της σημαίας που θα χρησιμοποιείται στα δημόσια κτίρια στην Βόρειο Ιρλανδία.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.