Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Μητέρες περιμένουν κοντά στο νηπιαγωγείο
Μητέρες περιμένουν κοντά στο νηπιαγωγείο

(01/06/2000 09.10 GMT)

Συνεχίζεται το δράμα των παιδιών που κρατούνται όμηροι στο Λουξεμβούργο
Ο ένοπλος που κρατά ομήρους περίπου 30 παιδιά και τρεις δασκάλους σε νηπειαγωγείο σε χωριό κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, ελευθέρωσε δύο ακόμα ανάμεσα στα οποία και το μικρότερο σε ηλικία παιδί ηλικίας 2 ετών. Η αστυνομία λέει ότι ο ένοπλος, ο οποίος έχει ψυχολογικά προβλήματα, ζήτησε απο τις αρχές να του παρασχεθεί αεροπλάνο για να μεταβεί στη Λιβύη. Ο Υπουργός Εσωτερικών του Λουξεμβούργου έχει δώσει εντολές να λήξει η υπόθεση αναίμακτα.

Η Κομισιόν προτείνει δάνεια για τη Τουρκία
Την χορήγηση  προς την Τουρκία δανείων από την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων με ευνοϊκούς όρους εισηγείται η Κομμισιόν. Αυτό ανακοινώθηκε μετά από συνάντηση του επιτρόπουι γιά εξωτερικές υποθέσεις κ. Φερχόϋγκεν με την Ελληνίδα αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών. Από την Αλλη μεριά ο κοινοτικός αξιωματούχος δήλωσε ότι πολύ σύντομα ο Ραούφ Ντενκτάς θα πληροφορηθεί ότι έχει εξανλτηθεί η υπομονή των εταίρων της Ευρωπαικής ΕΝωσης από την αδιάλλακτη συμπεριφορά του.

Ο Κόφι Ανάν χαιρετίζει τις θετικές εξελίξεις στο Κυπριακό
Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, πρότεινε την παράταση της παρουσίας των κυανοκράνων στη Κύπρο για άλλους έξι μήνες, μέχρι τίς 15 Δεκεμβρίου. Στην έκθεση του για το Κυπριακό, ο κύριος Ανάν είπε ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις τους τελευταίους μήνες και ανέφερε την αύξηση των επαφών ανάμεσα σε εκπροσώπους των δύο κοινοτήτων και την πρόσφατη απόφαση της Τουρκοκυπριακής πλευράς να χαλαρώσει τις περιορισμούς στους Ελληνοκύπριους επισκέπτες.

Την επίσπευση της ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή συζητούν Κλίντον-Μπάρακ
Με τη συνάντηση που θα έχει σήμερα στη Λισαβώνα ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Εχουντ Μπάρακ -- μια συνάντηση που είχε προγραμματιστεί αρχικά για αύριο, Παρασκευή, κρίθηκε όμως επείγον να γίνει νωρίτερα -- οι Ηνωμένες Πολιτείες υπογραμμίζουν την ανάγκη ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή, ιδίως μετά την αποχώρηση του Ισραήλ από το Νότιο Λίβανο.

Ακαρπες οι συνομιλίες Αμερικής - Ευρώπης για θέματα εμπορίου
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον και οι Ευρωπαίοι ηγέτες που συμμετέχουν στην διάσκεψη της Λισαβόνας δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για τα θέματα εμπορίου που έχουν προκαλέσει τριβές στις σχέσεις Αμερικής - Ευρώπης. Μετά το τέλος των συνομιλιών ο επίτροπος Εμπορίου της Κοινότητας Πασκάλ Λαμύ είπε ότι δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος σε θέματα όπως το εμπόριο της μπανάνας και του βοδινού κρέατος, τα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα και οι επιδοτήσεις για την αεροναυπηγική βιομηχανία.

Δολοφονήθηκε συνεργάτης του προέδρου του Μαυροβουνίου
Ενας σύμβουλος για θέματα ασφαλείας του προέδρου του Μαυροβουνίου δολοφονήθηκε στη πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα. Ο Γκόραν Ζούγκιτς πυροβολήθηκε απο αγνώστους έξω απο το σπίτι του κοντά στη κεντρική πλατεία της πόλης. Οι ανταποκριτές μεταδίδουν ότι αν και αρκετοί ανώτεροι αξιωματούχοι δολοφονήθηκαν στη Σερβία πρόσφατα, αυτή είναι η πρώτη δολοφονία ανώτατου αξιωματούχου που γίνεται στο Μαυροβούνιο.

Εγκαινιάσθηκε η Expo 2000
Η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση που διοργανώθηκε ποτέ απο τη Γερμανία, η Expo 2000, εγκαινιάσθηκε σήμερα το πρωί απο το Γερμανό πρόεδρο, Johannes Rau στο Αννόβερο. Περισσότερες απο 170 χώρες εκπροσωπούνται στην έκθεση το θέμα της οποίας είναι οι τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία μπορεί να προστατέψει το περιβάλλον.

Σε αντεπίθεση η Microsoft για να εμποδίσει τη διάσπαση της
Η Microsoft υπέβαλε τις απόψεις της για τους λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει να διασπασθεί σε δύο ανταγωνιστικές εταιρείες. Ενας δικαστής στη Ουάσιγκτων έχει ήδη εκδόσει απόφαση σύμφωνα με την οποία η Microsoft παραβαίνει τους αντι-μονοπωλιακούς νόμους της χώρας. Σύντομα αναμένεται να εκδόσει την τελική του απόφαση, ενώ η Microsoft δήλωσε ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας εαν ο δικαστής επιμείνει στην απόφαση του.

Αιθιοπία: Ο πόλεμος με την Ερυθραία τελείωσε
Ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας δήλωσε ότι όσον αφορά τη χώρα του ο διετής πόλεμος με την Ερυθραία τερματίσθηκε. Ο Μέλες Ζενάβι μιλώντας στη κρατική τηλεόραση είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Αιθιοπίας απελευθέρωσαν - όπως είπε - όλα τα εδάφη που είχε καταλάβει οι Ερυθραία πρίν απο δύο χρόνια και τώρα είναι έτοιμος να εργασθεί για την ειρήνη στη περιοχή.

Οι Βρετανικές αρχές κατέσχον 2 αεροσκάφη των Ουκρανικών αερογραμμών
Η ποδοσφαιρική ομάδα της Ουκρανίας που αγωνίσθηκε χθες εδώ στο Λονδίνο κατά της Αγγλίας δεν έχασε μόνο στον αγώνα με 2-0 αλλά έχασε και τα 2 αεροπλάνα που μετέφεραν την αποστολή της! Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Βρετανίας έκανε κατάσχεση στα δύο αεροσκάφη των Ουκρανικών αερογραμμών διότι η εταιρεία οφείλει περίπου 1,5 εκατομμύριο δολλάρια για τα τέλη ελέγχου αεροπλοίας.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.