Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Οι άμαχοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους στην Ερυθραία
Οι άμαχοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους στην Ερυθραία
(31/05/2000 1330 GMT)

Η Αιθιοπία απέρριψε έκκληση του ΟΗΕ για τερματισμό των εχθροπραξιών
Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας απέρριψε την έκκληση των Ηνωμένων Εθνών που της ζητούσε να θέσει τέρμα στις εχθροπραξίες στα σύνορά της με την Ερυθραία. Η Αιθιοπία λέει πως θα συνεχίσει την εκστρατεία της μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στρατιωτικοί της στόχοι. Χθες οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν την Αιθιοπία να σταματήσει τις επιχειρήσεις, αφού, όπως είπαν, η Ερυθραία είχε αποσύρει τις δυνάμεις της από όλες τις διαφιλονικούμενες περιοχές. Η κυβέρνηση της Αντίς Αμπέμπα, όμως, επιμένει ότι υπάρχουν ακόμη στρατεύματα της Ερυθραίας στις δυτικές περιοχές.

Νεκροί δύο Ρώσοι αξιωματούχοι από έκρηξη νάρκης στη Τσετσενία
Δύο ανώτατοι Ρώσοι αξιωματούχοι σκοτώθηκαν απο έκρηξη νάρκης λίγο έξω απο το Γκρόζνι, τη πρωτεύουσα της Τσετσενίας. Πρόκειται για τους Σεργκέι Ζβέρεφ, που ήταν ο αντιπρόεδρος της πολιτικής διοίκησης στη Τσετσενία και την αντι-δήμαρχο του Γκρόζνι, Νουσρέντα Καμπουσέγιεβα. Ο δήμαρχος της Τσετσενικής πρωτεύουσας Σούπιαν Μακτσάγιεφ, που επέβαινε επίσης στο αυτοκίνητο, τραυματίστηκε σοβαρά.

Η παγκόσμια υγιεία στην ατζέντα των συνομιλιών Κλίντον με Ευρωπαίους ηγέτες
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να θέσει στο επίκεντρο των συνομιλιών, κατά τη διάσκεψη κορυφής στη Λισαβόνα, το πρόβλημα της παγκόσμιας υγείας που μαστίζει κυρίως τις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Ο κύριος Κλίντον εξέφρασε την ελπίδα ότι τόσο η Ουάσινγκτον, όσο και οι Βρυξέλλες θα συνεργασθούν για την αντιμετώπιση ασθενειών όπως η ελονοσία, η φυματίωση και το AIDS.

Ωφέλιμη για επενδυτές η πρόταση για "κλείδωμα" της δραχμής
Ευνοϊκή για τους επενδυτές είναι η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να "κλειδώσει" το ελληνικό νόμισμα σε ισοτιμία 340,75 δραχμών προς το Ευρώ, εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές. Η οικονομολόγος της Citibank, κυρία  Μιράντα Ξαφά, θεωρεί ότι το "κλείδωμα" της δραχμής είναι μία πολύ σημαντική προοπτική για όσους κατέχουν δραχμικούς τίτλους, ενώ αναμένεται επίσης να προωθήσει τις επενδύσεις.

Στην Δαμασκό ο απεσταλμένος του ΟΗΕ
Την Συρία επισκέπτεται σήμερα ο ειδικός απεστελμένος των Ηνωμένων Εθνών Τέρζε Ρόοντ- Λάρσεν για να συζητήσει με τον Σύρο υπουργό εξωτερικών Φαρούκ Αλ Σάρα τρόπους διασφάλισης των συνόρων μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου. Τα Ισραηλινά στρατεύματα αποχώρησαν από τον νότιο Λίβανο την περασμένη εβδομάδα αφήνοντας την περιοχή υπό τον έλεγχο των ανταρτών της οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Κρίση του τραπεζικού συστήματος στη Ρουμανία
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανταποκρινόμενο στα τραπεζικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ρουμανία αποφάσισε να αναβάλλει για τουλάχιστον δύο μέρες την απόφαση για το εάν θα προχωρήσει στη παροχή κονδυλίων. Επίσης αποφάσισε να παρατείνει για μία τουλάχιστον εβδομάδα παλαιώτερο δάνειο το οποίο λήγει σήμερα, έτσι ώστε να δώσει περισσότερο χρόνο στη κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την πρόσφατη οικονομική αναταραχή στη χώρα.

Μυστική επίσκεψη του Βορειοκορεάτη ηγέτη στην Κίνα
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κίμ Τζονγκ Ίλ  πραγματοποίησε μυστική επίσκεψη στο Πεκίνο. Είναι η πρώτη επίσκεψη στο εξωτερικό του κυρίου Κίμ εδώ και έξη χρόνια, από τότε που ανέλαβε την διακυβέρνηση της Βορειας Κορεάς μετά τον θάνατο του πατέρα του Κιμ Ίλ Σόνγκ. Πηγές από το Πεκίνο μεταδίδουν ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης έμεινε εκεί για δύο ημέρες, έχοντας συνομιλίες με Κινέζουν ηγέτες.

Συνεχίζεται το πολιτικό αδιέξοδο στο Φίτζι
Στα νησιά Φίτζι ο αρχηγός των ανταρτών που κρατούν 30 άτομα ομήρους μέσα στο Κοινοβούλιο απέρριψε την τελευταία πρόταση του στρατού, σχετικά με το πρόσωπο που θα ανελάμβανε την πρωθυπουργία της χώρας. Εκπρόσωπος του ηγέτη των ανταρτών Τζόρτζ Σπέϊτ δήλωσε ότι ο υποψήφιος που πρότεινε ο στρατός δεν είναι κατάλληλος για την πρωθυπουργία.

Το Χόνγκ Κόνγκ κλείνει το τελευταίο στρατόπεδο Βιετναμέζων προσφύγων
Κλείνει σήμερα στο Χονγκ Κόνγκ ο τελευταίος καταυλισμός προσφύγων από το Βιετνάμ, των "ανθρώπων των πλοιαρίων", 25 χρόνια μετά την άφιξη των πρώτων από τους πρόσφυγες στην πόλη. Μερικοί από τους 1500 εναπομείναντες πρόσφυγες αρνούνται να φύγουν από το στρατόπεδο Πίλαρ Πόϊντ, λέγοντας ότι η αποζημίωση που τους δίνεται για να βρούν στέγη δεν είναι αρκετή, λόγω των υψηλών ενοικίων.

Έρευνα της Unicef για την βία κατά γυναικών
Η Γιούνισεφ ανακοίνωσε ότι τα περιστατικά βίας εναντίον γυναικών και κοριτσιών ανά τον κόσμο έχουν πάρει χαρακτήρα επιδημίας, παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε η διεθνής κοινότητα πριν από πέντε χρόνια, ότι θα λαμβάνονταν μέτρα για τον περιορισμό του προβλήματος. Σε έκθεση που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα, η Γιούνισεφ λέει ότι σε μερικές χώρες ο μισός γυναικείος πληθυσμός έχει πέσει θύμα φυσικής, σεξουαλικής ή ψυχολογικής κακομεταχείρησης.

Νέα πρόταση δυσπιστίας κατά του Ιάπωνα πρωθυπουργού
Η Ιαπωνική αντιπολίτευση κατέθεσε και νέα πρόταση δυσπιστίας κατά του πρωθυπουργού Γιοσίρο Μόρι, με το αιτιολογικό ότι με πρόσφατες δηλώσεις του παραβίασε το σύνταγμα της χώρας. Ο κύριος Μόρι είχε χαρακτηρίσει την Ιαπωνία ως "Θεία χώρα, με τον αυτοκράτορα στο κέντρο της". Οι ανταποκριτές λένε ότι η πρόταση, μπορεί να μην έλθει ποτέ προς συζήτηση, αφού το Ιαπωνικό Κοινοβούλιο αναμένεται να διαλυθεί την Παρασκευή ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.