Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο Ζβέρεφ σκοτώθηκε απο έκρηξη νάρκης
Ο Ζβέρεφ σκοτώθηκε απο έκρηξη νάρκης
(31/05/2000 1030 GMT)

Νεκροί δύο Ρώσοι αξιωματούχοι από έκρηξη νάρκης στη Τσετσενία
Δύο ανώτατοι Ρώσοι αξιωματούχοι σκοτώθηκαν απο έκρηξη νάρκης λίγο έξω απο το Γκρόζνι, τη πρωτεύουσα της Τσετσενίας. Πρόκειται για τους Σεργκέι Ζβέρεφ, που ήταν ο αντιπρόεδρος της πολιτικής διοίκησης στη Τσετσενία και την αντι-δήμαρχο του Γκρόζνι, Νουσρέντα Καμπουσέγιεβα. Τραυματίσθηκε και ο δήμαρχος του Γκρόζνι που επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο με τα δύο θύματα. Ο δήμαρχος της Τσετσενικής πρωτεύουσας Σούπιαν Μακτσάγιεφ που επέβαινε επίσης στο αυτοκίνητο τραυματίστηκε σοβαρά.

Η καταπολέμηση των ασθενειών στην αντζέντα του συμβουλίου Ευρώπης- Αμερικής
Ο πρόεδρος Κλίντον - ο οποίος επισκέπτεται τη Πορτογαλία στη τελευταία επίσημη περιοδεία του στην Ευρώπη - δήλωσε ότι επιθυμεί να εστιάσει την ατζέντα του συμβουλίου κορυφής Ευρώπης - Αμερικής στην καταπολέμηση ασθενειών όπως το AIDS, η ελλονοσία και η φυματίωση που μαστίζουν τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Σε καλό δρόμο η Ελληνική οικονομία λέει ο ΟΟΣΑ - προειδοποιεί όμως για τον κίνδυνο πληθωρισμού
Θετικές είναι οι εκτιμήσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας και για το δεύτερο εξάμηνο του 2000. Ομως ο ΟΟΣΑ προειδοποιεί για τον κίνδυνο αύξησης του πληθωρισμού και συστήνει αυστηρή δημοσιονομική πολιτική.

Ασιοδοξία για την πορεία της κυπριακής οικονομίας παρά τις προειδοποιήσεις της Μούντις
Εχει ήδη αρχίσει η λήψη διορθωτικών μέτρων, τόνισε στην Ελληνική Υπηρεσία του ΒΒΣ ο πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Βασίλης Ρολόγης ο οποίος εξέφρασε αισιοδοξία για τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας. Αυτή ήταν η απάντηση του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου στην έκθεση της της εταιρείας οικονομικών ερευνών Μούντις η οποία χαρακτήρισε αρνητικές τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας. Μεταξύ των παραγόντων που συνέβαλαν στην αναθεώρηση των προοπτικών της κυπριακής οικονομίας είναι το γεγονός ότι δεν έχει σημειωθεί εμφανής πρόοδος στον έλεγχο του δημοσιονομικού ελλείμματος. Αλλοι παράγοντες είναι η ταχεία ανάπτυξη της τραπεζικών πιστώσεων και η αύξηση του εξωτερικού χρέους.

Νέα πρόταση δυσπιστίας κατά του Ιάπωνα πρωθυπουργού
Τα κόμματα της Ιαπωνικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν και νέα πρόταση δυσπιστίας κατά του πρωθυπουργού Γιοσίρο Μόρι, με το αιτιολογικό ότι με πρόσφατες δηλώσεις του παραβίασε το σύνταγμα της χώρας. Υπενθυμίζουμε ότι ο κύριος Μόρι είχε χαρακτηρίσει την Ιαπωνία ως "Θεία χώρα, με τον αυτοκράτορα στο κέντρο της". Οι ανταποκριτές λένε ότι η πρόταση δυσπιστίας, που κατατίθεται στην Κάτω Βουλή αμέσως μετά την απόριψη παρόμοιας πρότασης από την Άνω Βουλή, μπορεί να μην έλθει ποτέ προς συζήτηση, αφού το Ιαπωνικό Κοινοβούλιο αναμένεται να διαλυθεί την Παρασκευή ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

Κρίση του τραπεζικού συστήματος στη Ρουμανία
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανταποκρινόμενο στα τραπεζικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ρουμανία αποφάσησε να αναβάλλει για τουλάχιστον δύο μέρες την απόφαση για το εάν θα προχωρήσει στη παροχή κονδυλίων. Επίσης αποφάσησε να παρατείνει για μία τουλάχιστον εβδομάδα παλαιώτερο δάνειο το οποίο λήγει σήμερα, έτσι ώστε να δώσει περισσότερο χρόνο στη κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την πρόσφατη οικονομική αναταραχή στη χώρα. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες, έπειτα από την κρίση του τραπεζικού συστήματος που πλήττει τη χώρα. Εκατοντάδες άτομα προσπαθούν να κάνουν αναλήψεις από τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρουμανίας, την Εμπορική Τράπεζα, μετά τα ανώνυμα τηλεφωνήματα και γράμματα που έλαβαν, στα οποία υπήρχαν προειδοποιήσεις ότι το τραπεζικό σύστημα της Ρουμανίας πρόκειται να καταρρεύσει.

Απεσταλμένος των ΗΕ στη Συρία για διαπραγματεύσεις για την ασφάλεια του νοτίου Λιβάνου
Ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών, Τέργιε Ρέντ-Λάρσεν, επισκέπτεται την Συρία και θα έχει συνομιλίες με τον Σύριο υπουργό των εξωτερικών - Φαρούκ Ελ-Σάρα- με θέμα την ασφάλεια των συνόρων Λιβάνου-Ισραήλ. Μετά την αποχώρηση του Ισραηλινού στρατού απο τη περιοχή τη περασμένη εβδομάδα, ο έλεγχος έχει περιέλθει στον ανταρτικό στρατό των Χεζμπολά.
Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρέτησαν την απόφαση να επιτραπεί για πρώτη φορά στο Ισραήλ να συμμετάσχει  σε ομάδα κρατών των Ηνωμένων Εθνών. Μέχρι τώρα το Ισραήλ ήταν η μοναδική χώρα που δεν συμμετείχε σε κανένα όμιλο κρατών .

Τα ΗΕ ζητούν τον τερματισμό των εχθροπραξιών στο Κέρας της Αφρικής
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών απηύθηνε νέα έκκληση στην Αιθιοπία και στην Ερυθραία να τερματίσουν τις εχθροπραξίες και να αρχίσουν διπλωματικές προσπάθειες για την επίλυση των διαφορών τους.

Διεθνή κονδύλια για την απαλλοτρίωση αγροκτημάτων στη Ζιμπάμπουε?
Ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Τάμπο Ουμπέκι, δήλωσε ότι εξασφάλησε εγγυήσεις απο τη διεθνή κοινότητα για τη παροχή κονδυλίων για το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών απολλοτρίωσης αγροκτημάτων που ανήκουν σε λευκούς στη Ζιμπάμπουε. Τα αγροκτήματα θα διανεμειθούν σε μαύρους ακτήμονες.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.