Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Κλείδωμα της δραχμής προς το ευρώ προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Κλείδωμα της δραχμής προς το ευρώ προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
(30/05/2000 1800 GMT)

"Κλείδωμα" της δραχμής προς το ευρώ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα το "κλείδωμα" της δραχμής προς το ευρώ, --στις 340,75 δραχμές για κάθε ευρώ. Αυτή η ισοτιμία θα ισχύσει την 1η Ιανουαρίου του 2001, όταν δηλαδή ενταχθεί πλέον και επισήμως η Ελλάδα στη ζώνη της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης. Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να επικυρωθεί από το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής στην Πορτογαλία.

Προτάσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας για την αναστήλωση του ευρώ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χανς Εϊκελ εξέφρασε την υποστήριξή του σε ένα σχέδιο του Γάλλου ομολόγου του, Λορέντ Φαμπίς, ο οποίος επιθυμεί να δοθεί μία ισχυρή πολιτική ταυτότητα στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. Το ευρώ έχει χάσει το ένα τέταρτο της αξίας του από τότε που κυκλοφόρησε, πριν από δέκα επτά μήνες. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Βιμ Ντουίσενμπεργκ, έχει ήδη δηλώσει ότι πρόκειται να εκφράσει την αντίθεση του στα προτεινόμενα σχέδια.

Αρνητικές οι εξελίξεις στην οικονομία της Κύπρου, υποστηρίζει η εταιρεία Μούντις
Αρνητικές χαρακτηρίζει η Υπηρεσία Επενδυτών της εταιρείας οικονομικών ερευνών Μούντις τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερ. Μεταξύ των παραγόντων που συνέβαλαν στην αναθεώρηση των προοπτικών της κυπριακής οικονομίας είναι το γεγονός ότι δεν έχει σημειωθεί εμφανής πρόοδος στον έλεγχο του δημοσιονομικού ελλείμματος. Αλλοι παράγοντες είναι η ταχεία ανάπτυξη της τραπεζικών πιστώσεων και η αύξηση του εξωτερικού χρέους.

Πιέσεις στην Αιθιοπία από τις Ηνωμένες Πολιτείες
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ασκούν πιέσεις στην Αιθιοπία να σταματήσει τις επιθέσεις στην Ερυθραία, αλλά και τις αεροπορικές επιδρομές. Σε ανακοινωθέν του, το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών δηλώνει ότι είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την απόσυρση της Ερυθραίας από όλες τις περιοχές που κατέλαβε στην αρχή του πολέμου, πριν από δύο χρόνια.

Εκκλήσεις για ειρήνη απευθύνει πολιτικό στέλεχος της Τσετσενίας
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Τσετσενίας, Βάκχα Αρσάνοφ, απηύθυνε εκκλήσεις έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών, τονίζοντας ότι η Τσετσενία είναι έτοιμη να προβεί σε σημαντικές υποχωρήσεις. Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Αρσάνοφ ενδιαφέρουσες, αλλά επισήμανε ότι πρέπει προηγουμένως να επιβεβαιωθούν.

Σφαγή πενήντα Χριστιανών στην Ινδονησία
Η ινδονησιακή κυβέρνηση στέλνει στρατιωτικές ενισχύσεις στις Νήσες Μολούκους, μετά τη σφαγή τουλάχιστον πενήντα Χριστιανών χωρικών από φανατικούς μουσουλμάνους εξτρεμιστές. Περίπου χίλιοι ένοπλοι μουσουλμάνοι εισέβαλαν στα χωριά του νησιού Χαλμαχέρα, σκοτώνοντας τους κατοίκους και πυρπολώντας τα σπίτια τους.

Νέο πρωθυπουργό διορίζει ο στρατιωτικός ηγέτης των Φίτζι
Ο νέος στρατιωτικός ηγέτης των Νησιών Φίτζι, Φρανκ Μπαϊνιμαράμα διόρισε νέο πρωθυπουργό, στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει την πολιτική κρίση στη χώρα. Νωρίτερα, ο νέος στρατιωτικός ηγέτης των Νησιών Φίτζι είχε δηλώσει ότι θα χορηγήσει αμνηστεία στον ηγέτη των ανταρτών Τζορτζ Σπέιτ.

Κρίση του τραπεζικού συστήματος στη Ρουμανία
Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες, έπειτα από την κρίση του τραπεζικού συστήματος που πλήττει τη χώρα. Εκατοντάδες άτομα προσπαθούν να κάνουν αναλήψεις από τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρουμανίας, την Εμπορική Τράπεζα, μετά τα ανώνυμα τηλεφωνήματα και γράμματα που έλαβαν, στα οποία υπήρχαν προειδοποιήσεις ότι το τραπεζικό σύστημα της Ρουμανίας πρόκειται να καταρρεύσει.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.