Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Σταθεροποιείται η κατάσταση στον Νότιο Λίβανο
Σταθεροποιείται η κατάσταση στον Νότιο Λίβανο
(26/05/2000 14.00 GMT)

Ομαλοποιείται η κατάσταση στον Νότιο Λίβανο μετά την αναχώρηση του ισραηλινού στρατού.
Οι κυανόκρανοι του ΟΗΕ έχουν αρχίσει περιπολίες στην περιοχή του Νοτίου Λιβάνου την οποία εγκατέλειψαν πριν δύο ημέρες τα ισραηλινά στρατεύματα. Ο απεσταλμένος του Οργανισμού Terje Larsen βρίσκεται στην περιοχή για να διπιστώσει ότι οι ισραηλινοί έχουν, όντως, ολοκληρώσει την αποχώρηση τους. Ο κ. Larsen χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας τις εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας και πρόσθεσε ότι πρόθεση του ΟΗΕ είναι να αναπτύξει, σε μόνιμη βάση, ειρηνευτικές δυνάμεις σε όλο τον Νότιο Λίβανο. Εν τω μεταξύ, πληροφορίες απο τον Λίβανο αναφέρουν ότι κάπου 400 μέλη του Στρατού του Νοτίου Λιβάνου, που είχαν, μετά την αποχώρηση των ισραηλινών, παραδοθεί στις λιβανέζικες αρχές, προσάγονται σε στρατοδικείο με την κατηγορία της συνεργασίας με το Ισραήλ.

Υποχωρεί η Ερυθραία στο ανατολικό μέτωπο
Σε μια προσπάθεια να διασφαλισθεί η ειρήνη στην Αφρική, η κυβέρνηση της Ερυθραίας ανακοίνωσε ότι αποσύρει τις δυνάμεις της απο δυο περιοχές του ανατολικού μετώπου του πολέμου με την Αιθιοπία. Ο πρόεδρος της Ερυθραίας Ισαίας Αφεργουέρκι ανέλαβε αυτή τη δέσμευση κατά την διάρκεια της συνομιλίας του με τον πρόεδρο της Αλγερίας Αμπντελασιζ Μπουντεφλίκα που έχει αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο, υπό την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Οργανισμού Αφρικανικής Ενότητας.

Καταστράφηκε από φωτιά μεταλλουργική μονάδα στο Κοσσυφοπέδιο
Μεγάλες ζημιές υπέστει η μεταλλουργική μονάδα Τρέπτσα στη Μιτροβίτσα του Βορείου Κοσσυφοπεδίου. Το γιουγκοσλαβικό πρακτορείο ειδήσεων Ταγιούνγκ απέδωσε την φωτιά σε εμπρησμό από μέλη της αλβανικής κοινότητας της Μιτρόβίτσα, πολης που φιλοξενεί ενα μεγάλο αριθμό σέρβων.

Τεταμένη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στα νησιά Φίτζι
Κλιμακώνεται ολοένα η πολιτική κρίση στα νησιά Φίτζι μετα την αυτομόληση μιας ομάδος κυβερνητικών στρατιωτών στους πραξικοπηματίες που κρατουν ομήρους, τον πρωθυπουργο Μαχέντρα Τσαούντρι και τριάντα κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Τριάντα νεκροί από συγκρούσεις χριστιανών και μουσουλμάνων στην Ινδονησία
Πάνω απο τριάντα άτομα σκοτώθηκαν και περισσότερα απο εβδομήντα τραυματίστηκαν όταν ομάδα φανατικών ισλαμιστών επετέθει εναντίον χριστιανικής κοινότητας στα νησιά Μολούκα της Ινδονησίας. Οι δράστες ανήκουν στην ισλαμική οργάνωση Λασκάρ-Τζιχάντ.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.