Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ισραηλινοί στρατιώτες αποχωρούν από τον νότιο Λίβανο
Ισραηλινοί στρατιώτες αποχωρούν από τον νότιο Λίβανο

(24/05/2000, 0630 GMT)

Ολοκληρώθηκε η αποχώρησητων Ισραηλινών από τον νότιο Λίβανο
Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των δυνάμεων του από τον νότιο Λίβανο, έξη εβδομάδες νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί. Οι Ισραηλινοί κατέστρεψαν με εκρηκτικά πολλά από τα φυλάκιά τους καθώς αυτοκινητοπομπές με εκατοντάδες στρατιώτες κατευθύνονταν προς τα σύνορα. Η οργάνωση Χεζμπολάχ ελέγχει πλέον τα δύο τρίτα της περιοχής που κατείχαν επί 22 χρόνια οι Ισραηλινοί και η πολιτοφυλακή Στρατός του Νοτίου Λιβάνου. Νωρίτερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπάρακ είχε κατηγορήσει τη Συρία ότι ενθαρύνει ανταρτικές οργανώσεις να επιτεθούν κατά του Ισραήλ.

Συνάντηση Παπανδρέου-Τζεμ-Ολμπράιτ στη Φλωρεντία
Αρχίζει στη Φλωρεντία η διήμερη εαρινή σύνοδος του ΝΑΤΟ. Ενα από τα κύρια θέματά της είναι η αποτελεσματικότερη συνεργασία της Συμμαχίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Στο περιθώρειο της συνόδου αναμένονται συναντήσεις του υπουργού εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου με τον τούρκο ομόλογό του Ισμαΐλ Τζεμ και την αμερικανίδα υπουργό εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ.

Καταγγελίες για τις αυξήσεις στη τιμή του πετρελαίου
Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από καταγγελίες ότι πίσω από τις πρόσφατες αυξήσεις των τιμών του πετρελαίου βρίσκονται οι ίδιες οι εταιρείες πετρελαιοειδών.

Πληροφορίες για άρση της ασυλίας Πινοσέτ
Δικαστήριο της Χιλής αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, να άρει την ασυλία του πρώην δικτάτορα της χώρας στρατηγού Αουγκούστο Πινοσέτ προκειμένου να παραπεμφθεί σε δίκη κατηγορούμενος για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής.

Επίσκεψη του αλβανού προέδρου στο Κοσσυφοπέδιο
Ο πρόεδρος της Αλβανίας Ρετζέπ Μεϊντάνι πραγματοποιεί ιδιωτική, όπως λέει, επίσκεψη στο Κοσσυφοπέδιο. Οι Σέρβοι χαρακτήρισαν την επίσκεψη "παραβίαση των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων" και "ένδειξη ότι η Αλβανία έχει εδαφικές διεκδικήσεις στο Κοσσυφοπέδιο".

Η Βρετανία αποφασίζει εξοπλισμό της Σιέρα Λεόνε
Η Βρετανία εξήγγειλε σχέδια για τον εξοπλισμό και εκπαίδευση κυβερνητικών δυνάμεων της Σιέρα Λεόνε προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις των ανταρτών του Επαναστατικού Ενωμένου Μετώπου.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.