Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Διαδηλωτές και αστυνομία συγκρούονται στο Βελιγράδι
Διαδηλωτές και αστυνομία συγκρούονται στο Βελιγράδι

(19/05/2000, 12.45 GMT)

Ενταση στη Σερβία μετά τα χθεσινά επεισόδια στο Βελιγράδι
Κλιμακώνεται η ένταση στη Σερβία μετά τις χθεσινές βίαιες αντι-κυβερνητικές διαδηλώσεις στο Βελιγράδι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι 16 άτομα τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων και ότι οι αρχές έχουν συλλάβει αρκετά μέλη οργανώσεων της αντιπολίτευσης. Παρ' όλα αυτά η αντιπολίτευση ετοιμάζει νέες διαδηλώσεις απόψε.

Διαδηλώσεις και στην ΠΓΔΜ
Διαδηλώσεις όμως πραγματοποιήθηκαν χθες και στην πρωτεύουσα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Σκόπια. Περίπου σαράντα χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Η διαδήλωση διοργανώθηκε από οκτώ κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία θεωρούν ένοχη την κυβέρνηση για την καταρρέουσα οικονομία της χώρας.

Νέος ιός απειλεί τους υπολογιστές
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένας νέος τύπος του λεγόμενου και ιού της αγάπης που έπληξε την περασμένη εβδομάδα ηλεκρονικούς υπολογιστές σε ολόκληρο τον πλανήτη απειλεί τώρα τα κομπιούτερ. Οι εμπειρογνώμονες προειδοποιούν ότι διαδίδεται μεν πιο αργά, είναι όμως πιο καταστροφικός. Ο νέος ιός διαδίδεται επίσης μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά αυτή τη φορά το μήνυμα δεν έχει συγκεκριμένο τίτλο. Αντίθετα ο τίτλος ξεκινά  με "FW" και μετά τον ακολουθεί μία τυχαία λέξη.

Οι Ευρωβουλευτές προτείνουν μέτρα κατά του ρατσισμού
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε νέα μέτρα κατά του ρατσισμού. Εφόσον η οδηγία υιοθετηθεί και από το συμβούλιο υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα υπάρξει αυστηρότερη αντιμετώπιση στις περιπτώσεις ρατσιστικής παρενόχλησης και διακρίσεων στην απασχόληση και την εκπαίδευση.

Στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης η Ερυθραία
Η Ερυθραία βρίσκεται στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης, καθώς περισσότερα από πεντακόσιες χιλιάδες άτομα εγκαταλείπουν τις εστίες τους μετά την προέλαση των αιθιοπικών δυνάμεων στα νοτιοδυτικά της χώρας. Η Αιθιοπία υποστηρίζει ότι ο πόλεμος με τη γειτονική Ερυθραία δεν περιορίζεται πλέον στα σύνορα, αλλά έχει εξαπλωθεί και σε άλλες περιοχές.

Πραξικόπημα στα νησιά Φίτζι - ο πρωθυπουργός της χώρας κρατείται όμηρος
Πραξικόπημα βρίσκεται εν εξελίξει στα νησιά Φίτζι του Ειρηνικού. Ενοπλοι πολίτες κατέλαβαν το κοινοβούλιο και κρατούν ομήρους τον ινδικής καταγωγής πρωθυπουργό, Μαχέντρα Τσάουντρι και μέλη του υπουργικού του συμβουλίου. Ο ηγέτης των πραξικοπηματιών, επιχειρηματίας Τζορτζ Σπέιτ, δήλωσε ότι κατέλαβε την εξουσία στο όνομα των ιθαγενών κατοίκων της νησιωτικής χώρας. Νωρίτερα ο πρόεδρος Μάρα κύρηξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι επτά ένοπλοι που κατέλαβαν χθες το κοινοβούλιο της χώρας έχουν στα χέρια τους τον πρωθυπουργό ο οποίος ανήκει στην ινδική εθνική μειονότητα της χώρας.

Απόπειρα πραξικοπήματος και στην Παραγουάη
Οι αρχές της Παραγουάης λένε ότι έδωσαν τέλος σε απόπειρα πραξικοπήματος από στρατιώτες που πιστεύεται ότι υποστηρίζουν τον πρώην στρατιωτικό ηγέτη της χώρας, στρατηγό Λίνο Οβιέδο. Στρατιωτικός εκπρόσωπος είπε ότι οι αντάρτες συμφώνησαν να παραδοθούν αφού υποχώρησαν απο το κέντρο της πρωτεύουσας Ασουνσιόν και κατέφυγαν σε στρατιωτική βάση έξω από την πόλη. Το πραξικόπημα ξεκίνησε με την κατάληψη αρκετών ραδιοσταθμών από στρατιώτες οι οποίοι επίσης χρησιμοποίησαν τεθωρακισμένα για να επιτεθούν στο κοινοβούλιο της Παραγουάης.

Ανεπίσημες συνομιλίες Γαλλίας-Γερμανίας
Ατυπη σύνοδο πραγματοποιούν σήμερα έξω από το Παρίσι οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας. Δεν υπάρχει επίσημη ατζέντα αλλά σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στην Γαλλική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία αρχίζει τον Ιούλιο, την διεύρυνση της Κοινότητας και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας
Ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας, Παρκ Ταέ Τζουν, παραιτήθηκε από τη θέση του, μετά την καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία ο κ. Τζουν δεν κατέβαλε φόρους για μία ακίνητη περιουσία αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που έχει στην κατοχή του. Ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας Κιμ Ντάε Τζουνγκ, ενώ ανέλαβε την ευθύνη των πράξεών του και ζήτησε συγνώμη από το λαό της χώρας.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.