Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Φωτιές άναψαν οι διαδηλωτές στο Βελιγράδι
Φωτιές άναψαν οι διαδηλωτές στο Βελιγράδι

(18/05/2000, 0845 GMT)

Θα συνεχισθούν οι διαδηλώσεις στη Σερβία, τονίζει ο Ζόραν Ντζίντζιτς
Ενας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Σερβία, ο Ζόραν Ντζίντζιτς, δήλωσε πως το κίνημά του θα συνεχίσει την αντίσταση κατά της κατάληψης από την κυβέρνηση των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών της αντιπολίτευσης. Η Συμμαχία για την Αλλαγή, είπε ο κ. Ντζίντζιτς, θα οργανώσει καθημερινές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα Βελιγράδι κι επίσης συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις. Νωρίτερα, είχε γίνει διαδήλωση στο Βελιγράδι, με τη συμμετοχή 20 χιλιάδων και πλέον ατόμων, κατά της διακοπής της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού Studio B.

Η ΟΥΕΦΑ απειλεί με αυστηρές κυρώσεις
Η ΟΥΕΦΑ δήλωσε ότι διερευνά τα αίτια που προκάλεσαν τα βίαια επεισόδια πριν από τον αγώνα της Γαλατά Σεράι με την Αρσεναλ στην Κοπεγχάγη και πως μπορεί να επιβάλει κυρώσεις.  Πέντε οπαδοί των δύο ομάδων τραυματίσθηκαν χθες, ενώ οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν 43 άτομα. Ο αγώνας έληξε με 4-1 στα πέναλτι υπέρ της Γαλατά Σεράϊ. Χιλιάδες άτομα στην Τουρκία πανηγύριζαν τη νύχτα για τη νίκη.

Εμπάργκο όπλων σε Αιθιοπία και Ερυθραία
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάσισε ομόφωνα να επιβάλει εμπάργκο στην πώληση όπλων στην Αιθιοπία και την Ερυθραία με στόχο ν'αποτραπεί η κλιμάκωση του πολέμου ανάμεσα στις δύο αυτές χώρες. Η Ερυθραία χαρακτήρισε άδικο το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας: όπως δήλωσε εκπρόσωπός της στο BBC, τα Ηνωμένα Εθνη θα έπρεπε να καταδικάσουν την Αιθιοπία που επιτίθεται εναντίον της χώρας του, αντί να επικρίνουν την Ερυθραία που κάνει χρήση του νόμιμου δικαιώματός της αυτοάμυνας.

Επίδειξη ισχύος από τους βρετανούς στη Σιέρα Λεόνε
Οι βρετανοί στρατιώτες που βρίσκονται στη Σιέρα Λεόνε προέβησαν χθες σε επίδειξη ισχύος, τραυματίζοντας θανάσιμα, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων, τέσσερις αντάρτες του Επαναστατικού Ενωμένου Μετώπου. Οι ανταλλαγές πυρών πραγματοποιήθηκαν μετά τη σύλληψη του ηγέτη των ανταρτών, Φόνταϊ Σάνκο από τον στρατό της Σιέρα Λεόνε και τη βοήθεια των βρετανικών στρατευμάτων. Η Βρετανία πρότεινε στα Ηνωμένα Εθνη να αυξήσουν τον αριθμό των στρατιωτών της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης σε δεκατρείς χιλιάδες και να δεχθούν ενισχύσεις από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής.

Παραμένει Υπουργός Εξωτερικών ο Ιγκόρ Ιβανόφ
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επανατοποθέτησε στη θέση του υπουργού Εξωτερικών τον Ιγκόρ Ιβανόφ και στη θέση του υπουργού Αμύνης τον Ιγκόρ Σεργκιέγιεφ. Σύμφωνα με τους ανταποκριτές, αυτό είναι μία ένδειξη ότι ο κ. Πούτιν επιθυμεί να συνεχίσει την ίδια στρατιωτική και διπλωματική στρατηγική. Στο μεταξύ, ο νεοδιορισθείς πρωθυπουργός, Μικαήλ Κασιάνοφ, ανακοίνωσε ότι βασική του προτεραιότητα είναι οι αλλαγές στο ρωσικό φορολογικό σύστημα.

Εκρήξεις στις Νότιες Φιλιππίνες
Από έκρηξη σε αγορά της πόλεως Τζόλο των Νοτίων Φιλιππίνων σκοτώθηκαν 3 άτομα και τραυματίσθηκαν τουλάχιστον είκοσι άλλα. Στην πόλη Τζόλο βρίσκονται οι μουσουλμάνοι αντάρτες που κρατούν εδώ και 3 πλέον εβδομάδες ως ομήρους μία ομάδα ξένων. Η αστυνομία δήλωσε ότι, την ίδια περίπου ώρα, εξερράγη και μία βόμβα σε εστιατόριο της γειτονικής πόλεως Ζαμποάνγκα με αποτέλεσμα 6 άτομα να τραυματισθούν.

Στις 5 Ιουλίου στη Λοζάνη ο τρίτος γύρος των συνομιλιών για το Κυπριακό
Οπως ανακοίνωσε στη Νέα Υόρκη ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ο κύριος Φρεντ Εκαρντ, στις 5 Ιουλίου, στη Λοζάνη, παρουσία του  Κόφι Ανάν, θ'αρχίσει ο τρίτος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό. .

Θα δικαστούν μετά από 37 χρόνια μέλη της Ku Klux Klan
Στις ΗΠΑ, παραδόθηκαν στις αρχές δύο πρώην μέλη της ρατσιστικής οργάνωσης των λευκών Ku Klux Klan, τα οποία ενέχονται στη βομβιστική επίθεση που είχε γίνει πριν από 37 χρόνια εναντίον μιας εκκλησίας με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 4 μαύρα κορίτσια. Και οι δύο άνδρες, που είναι ηλικίας 60 περίπου ετών, είχαν θεωρηθεί ύποπτοι σχεδόν από την αρχή αλλά δεν είχαν διωχθεί επειδή εκείνη την εποχή υπήρχαν φυλετικές προκαταλήψεις στις τάξεις της αστυνομίας και του δικαστικού σώματος στον αμερικανικό Νότο.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.