Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Νέα αιματηρά επεισόδια στη Κοπενχάγη
Νέα αιματηρά επεισόδια στη Κοπενχάγη

(17/05/2000, 1800 GMT)

Νέες συγκρούσεις Αγγλων και Τούρκων οπαδών στη Δανία
Νεες αιματηρές συμπλοκές  σημειώθηκαν στην Κοπενχάγη ανάμεσα σε  Αγγλους και Τούρκους οπαδούς λίγες ώρες πριν τον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ ανάμεσα στην Αρσεναλ και τη Γαλατά Σεράι. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να χωρίσει τους οπαδούς οι οποίοι πετούσαν καρέκλες και άλλα αντικείμενα.  Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν πολλούς τραυματισμένους. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτωρείο ειδήσεων  επτά άτομα τραυματίσθηκαν ανάμεσα στα οποία και ένας Αγγλος οπαδός του οποίου η κατάσταση είναι σοβαρή. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων σημειώθηκαν αρκετοί τραυματισμοί, ενώ ένας οπαδός της Αρσεναλ βρέθηκε μαχαιρωμένος.

Συνελήφθη ο ηγέτης των αναρτών στη Σιέρα Λεόνε
O ηγέτης των ανταρτών της Σιέρα Λεόνε, Φόντα Σάνκο συνελήφθη το πρωί στην πρωτεύουσα Φρίταουν από την τοπική αστυνομία. Ο υπουργός τύπου της Σιέρρα Λεόνε είπε στο ΒΒΣ ότι ο Σάνκο κρατείται σε μυστική τοποθεσία για τη δική το ασφάλεια λόγω της λαικής οργής εναντίον του. Οπως μεταδίδουν τα ειδησειογραφικά πρακτωρεία, μόλις έγινε γνωστή η είδηση ότι ο Φόντα Σάνκο έπεσε στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Φρίταουν για να πανηγυρίσουν. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι στρατιώτες της κυβέρνησης ξεγύμνωσαν τον ηγέτη των ανταρτών για να τον ταπεινώσουν.

Οι Ευρωπουλευτές ψηφίζουν αύριο για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ
Στο Στρασβούργο, οι βουλευτές του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου αναμένεται να υπερψηφίσουν αύριο την έκθεση για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Η έκθεση συζητείται σήμερα, η εισήγηση είναι θετική, παράλληλα όμως εκφράζονται ανησυχίες για το κατά πόσο είναι διατηρήσιμη η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην ελληνική οικονομία.

Διαδηλώσεις οπαδών της Σερβικής αντιπολίτευσης στο Βελιγράδι
Αρκετές χιλιάδες οπαδών υποστηρικτών της αντιπολίτευσης διαδηλώνουν στο Βελιγράδι κατά τών αρχών οι οποίες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τον ανεξάρτητο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, Studio B, που εδρεύει στο Βελιγράδι. Οι εργαζόμενοι στο σταθμό υποστηρίζουν ότι περισσότεροι από εκατό αστυνομικοί εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις και στα στούντιο. Δύο ακόμη σταθμοί στο ίδιο κτίριο κατελήφθησαν επίσης από τις αστυνομικές δυνάμεις. Σε κυβερνητικό ανακοινωθέν υπογραμμίζεται ότι ο Studio B παρενέβη τον νόμο, ζητώντας να γίνει επανάσταση εναντίον του προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Ο Studio B ελέγχεται από το δημοτικό συμβούλιο του Βελιγραδίου, στο οποίο κυριαρχούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Εξελέγη ο Κασιάνοφ πρωθυπουργός στη Ρωσία
Με χαρακτηριστική άνεση, και από την πρώτη ψηφοφορία, ο Μιχαήλ Κασιάνοφ έλαβε την έγκριση της ρωσικής κάτω βουλής και είναι από σήμερα πρωθυπουργός της Ρωσίας. Ο εκλεκτός του νέου προέδρου της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν υπερψηφίσθηκε από 325 βουλευτές. Τον καταψήφισαν 55. Ακόμη και οι κομμουνιστές, που είχαν απορρίψει στο παρελθόν πολλούς από τους υποψηφίους του προηγουμένου προέδρου, Μπορίς Γέλτσιν, δηλώνουν τώρα ότι ο Κασιάνοφ είναι το κατάλληλο πρόσωπο για την πρωθυπουργία.

Η Εριθρέα ζητάει βοήθεια απο τα ΗΕ
Η Εριθρέα ζήτησε τη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών για να αντιμετωπίσει το κύμα προσφύγων απο το μέτωπο των συγκρούσεων με την Αιθιοπία. Η Εριθρέα υποστηρίζει ότι περίπου 200 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και κατευθύνονται προς τα βόρεια της χώρας καθώς οι δυνάμεις της Αιθιοπίας συνεχίζουν την προέλασή τους στο έδαφος της Ερυθραίας για έκτη συνεχή ημέρα. Εχουν περάσει την αμφισβητούμενη γραμμή των συνόρων και ,οπως υποστηρίζουν, βρίσκονται πλεον πολύ κοντά στην πόλη της Ερυθραίας Μπαρεντού, η οποία θεωρείται στρατηγικής σημασίας.

Νέες αιματηρέα συγκρούσεις Χριστιανών-Μουσουλμάνων στην Ινδονησία
Τουλάχιστον είκοσι άτομα σκοτώθηκαν και εκατό τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια συμπλοκών ανάμεσα σε Μουσουλμάνους και Χριστιανούς στην ανατολική πόλη Αμπόν. Η κατάσταση ανάμεσα στις δύο κοινότητες είναι τεταμένη. Στην πόλη έχουν φθάσει εκατοντάδες Μουσουλμάνοι που έχουν κηρύξει ιερό πόλεμο κατά των Χριστιανών.

Μείωση της στρατιωτικής θητείας στη Βουλγαρία
Η Βουλγαρική βουλή ενέκρινε απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τη στρατιωτική θητεία κατά τρείς μήνες. Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία που θα ισχύσει απο τον ερχόμενο Οκτώβριο όλοι θα στρατεύονται στα δεκαοκτώ τους χρόνια και θα υπηρετούν για 9 μήνες εκτός απο τους πτηχιούχους που θα υπηρετούν 6 μήνες.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.