Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Τα Ηνωμένα Εθνη αναγκάστηκαν να σταματήσουν τη διανομή τροφίμων στα σύνορα Αιθιοπίας-Ερυθραίας
Τα Ηνωμένα Εθνη αναγκάστηκαν να σταματήσουν τη διανομή τροφίμων στα σύνορα Αιθιοπίας-Ερυθραίας

(17/05/2000, 0730 GMT)

Δεκάδες χιλιάδες κινδυνεύουν στα σύνορα Αιθιοπίας-Ερυθραίας
Τα Ηνωμένα Εθνη αναφέρουν ότι κινδυνεύει η ζωή δεκάδων χιλιάδων προσφύγων του πολέμου μεταξύ Αιθιοπίας και Ερυθραίας, μετά τις νέες μάχες που έχουν ξεσπάσει ανάμεσα στις δύο χώρες. Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Διατροφής των Ηνωμένων Εθνών τονίζει ότι, μετά τους βομβαρδισμούς κοντά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων, αναγκάσθηκε να απομακρύνει το προσωπικό του για λόγους προστασίας, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι διανομές τροφίμων. Επιπλέον, χιλιάδες οικογένειες προσφύγων αναγκάσθηκαν να διασκορπισθούν. Τόσο η Αιθιοπία, όσο και η Ερυθραία ενισχύουν τις δυνάμεις τους στο δυτικό μέτωπο των συνόρων, όπου έχουν ξεσπάσει σφοδρές μάχες τις τελευταίες ημέρες. Τα στρατεύματα της Αιθιοπίας παρευλάνουν στην Ερυθραία και συνεχίζουν τις επιθέσεις τους.

Η σερβική αστυνομία καταλαμβάνει ανεξάρτητο τηλεοπτικό σταθμό
Οι Γιουγκοσλαβικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ανέλαβαν τον έλεγχο του ανεξάρτητου τηλεοπτικού σταθμού Στούντιο Β στην πρωτεύουσα Βελιγράδι. Ανακοινωθέν της κυβέρνησης λέει ότι ο σταθμός παραβίαζε το νόμο καλώντας τους πολίτες να επαναστατήσουν κατά του προέδρου Μιλόσεβιτς. Τον σταθμό ελέγχει το δημοτικό συμβούλιο του Βελιγραδίου, στο οποίο κυριαρχούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΒΒC στην Γιουγκοσλαβική πρωτεύουσα, πρόκειται για την τελευταία κίνηση σε μία μακροχρόνια εκστρατεία των σερβικών αρχών κατά των ανεξάρτητων μέσων μαζικής ενημέρωσης.

93 απελευθερωμένοι κυανόκρανοι στη Φριτάουν
Στη Σιέρα Λεόνε, οι κυανόκρανοι των Ηνωμένων Εθνών που απελευθερώθηκαν από τους αντάρτες βρίσκονται στην πρωτεύουσα Φριτάουν και έχουν ήδη υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Πρόκειται για ενενήντα τρεις στρατιώτες από τη Ζάμπια και την Κένυα. Οι αντάρτες του Επαναστατικού Ενωμένου Μετώπου της Σιέρα Λεόνε είχαν πιάσει αιχμαλώτους περίπου πεντακόσιους στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών πριν από δύο περίπου εβδομάδες. Αυτή τη στιγμή κρατούνται αιχμάλωτοι περίπου τριακόσιοι ακόμη στρατιώτες.

Αύξηση των επιτοκίων στις Ηνωμένες Πολιτείες
Η Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών αύξησε τα αμερικανικά επιτόκια κατά μισό τοις εκατό. Τα αμερικάνικά επιτόκια ανέρχονται πλέον στο εξίμυσι τοις εκατό, το υψηλότερο επίπεδο για μία σχεδόν δεκαετία. Η τράπεζα είπε ότι ο λόγος είναι η συνεχιζόμενη αύξηση της ζήτησης  για αγαθά και υπηρεσίες- η ζήτηση είπε αυξάνεται πολύ πιο γρήγορα από την δυνατότητα των επιχειρήσεων να την ικανοποιήσουν, δημιουργώντας έτσι πληθωριστικές πιέσεις. Οι Ηνωμένες Πολιτείες απολαμβάνουν την μεγαλύτερη περίοδο οικονομικής ανάπτυξης στην ιστορία τους.

Συμπλοκές μεταξύ Αγγλων και Τούρκων ποδοσφαιρόφιλων
Συμπλοκές ανάμεσα σε Αγγλους και Τούρκους οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της Δανίας, Κοπεγχάγη, όπου πραγματοποιείται σήμερα ο τελικός του Κυπέλλου Κυπελλούχων ανάμεσα στην Αρσεναλ και τη Γαλατά Σεράι. Ανταποκριτής του BBC αναφέρει ότι δεκάδες θερμοί υποστηρικτές των δύο ομάδων συνεπλάκησαν πετώντας μπουκάλια στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να αποκαταστήσουν την τάξη. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σημειώθηκαν αρκετοί τραυματισμοί, ενώ ένας οπαδός της Αρσεναλ βρέθηκε μαχαιρωμένος.

Δικαστήριο καταδικάζει 25 στην Ατσέχ
Ειδικό δικαστήριο στην επαρχία της Ινδονησίας Ατσέχ καταδίκασε εικοσιτέσσερις στρατιώτες και έναν πολίτη σε ποινές φυλάκισης μέχρι και δέκα ετών για τη δολοφονία πενήνταεπτά ατόμων κατά την διάρκεια επιχείρησης κατά των αυτονομιστών ανταρτών στην επαρχία. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στην Τζακάρτα πρόκειται για την πρώτη παρόμοια δίκη στα πλαίσια της κυβερνητικής προσπάθειας να αποδοθούν ευθύνες στο στράτευμα για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την διάρκεια των εικοσιπενταετών συγκρούσεων στην Ατσέχ.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.