Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Η επομένη μέρα της καταστροφής στην Ολλανδία
Η επομένη μέρα της καταστροφής στην Ολλανδία

(14/05/2000, 22:00 GMT)

Τραγωδία από έκρηξη στην Ολλανδία
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 500 τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε το Σάββατο σε αποθήκη με πυροτεχνήματα στην πόλη Ένσκεντε της Ολλανδίας. Τα αίτια της τραγωδίας δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, όμως ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας υποσχέθηκε έρευνα σε βάθος. Απορία, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι, όπως επιβεβαιώθηκε, στην πόλη αυτή είχαν εκδηλωθεί 2 ακόμα πυρκαγιές σε εργοστάσια από άγνωστη αιτία την περασμένη εβδομάδα.

Με διαδηλώσεις υπέρ της αυστηρότερης νομοθεσίας για την κατοχή όπλων γιορτάστηκε η ημέρα της μητέρας στην Αμερική
Με έναν διαφορετικό τρόπο γιόρτασαν οι Αμερικανίδες την ημέρα της μητέρας. Δεκάδες χιλιάδες γυναίκες βγήκαν την Κυριακή στους δρόμους των Αμερικανικών πόλεων ζητώντας, με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά βίας, πιο αυστηρή νομοθεσία για την κατοχή των όπλων, ώστε, όπως είπαν, να προστατευτούν τα παιδιά τους.

Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας
Πέθανε ο ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Κέιζο Ομπούτσι στο Τόκιο, 6 εβδομάδες μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί. Ο Κέιζο Ομπούτσι είχε αναλάβει την πρωθυπουργία της Ιαπωνίας τον Ιούλιο του 1998. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον δήλωσε ότι η χώρα του έχασε έναν στενό φίλο.

Νίκη για τον Γκέρχαρντ Σρέντερ στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία
Οι πρώτες ενδείξεις για τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης στο Γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας δείχνουν ότι επεκράτησε το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του Γερμανού Καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ με ποσοστό περίπου 43%.

Επανεκλογή του ηγέτη του Ισλαμικού Κόμματος της Αρετής στην Τουρκία
Ο ηγέτης του Ισλαμικού κόμματος της Αρετής στην Τουρκία Ρεκάι Κουτάν επεκράτησε με μικρή διαφορά του αντιπάλου του για την ηγεσία του κόμματος Αμπντουλάχ Τζουλ. Ο κ.Κουτάν, έτσι, επανεξελέγεται στην ηγεσία του κόμματος. 

Καταστράφηκαν τα κτίρια όπου είχαν κατασκευαστεί οι ατομικές βόμβες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι
Τα κτίρια όπου είχαν κατασκευαστεί στην διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου οι πρώτες ατομικές βόμβες καταστράφηκαν από την φωτιά που έπληξε το Νέο Μεξικό. Εκπρόσωπος του Πυρηνικού Εργοστασίου του Λος Άλαμος είπε ότι η φωτιά κατέστρεψε τα κτίρια όπου είχαν κατασκευαστεί οι βόμβες που έπεσαν στις πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι της Ιαπωνίας τον Αύγουστο του 1945 σκοτώνοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.