Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Φιλοκυβερνητικές παραστρατιωτικές ομάδες συγκρούστηκαν με τους αντάρτες
Φιλοκυβερνητικές παραστρατιωτικές ομάδες συγκρούστηκαν με τους αντάρτες

(12/05/2000, 0700 GMT)

Έκκληση για άμεση διεθνή δράση στη Σιέρρα Λεόνε
Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν έκανε έκκληση στα μέλη του οργανισμού να μην εγκαταλείψουν την Σιέρρα Λεόνε και την Αφρική γενικότερα, σ'αυτή την στιγμή ανάγκης. Ο κύριος Ανάν έκανε έκκληση για την αποστολή περισσοτέρων κυανόκρανων στην αφρικανική χώρα και πρόσθεσε ότι τα 500 μέλη του ΟΗΕ που κρατούνται όμηροι απο τους αντάρτες πρέπει να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι. Ο Πρόεδρος Κλίντον απο την πλευρά του, δήλωσε ότ η Ουάσιγκτον θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει.  Την ίδια στιγμή, οι κυανόκρανοι στην πρωτεύουσα της Σιέρρα Λεόνε, Freetown προσπαθούν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα τους και να συνεργαστούν με τις βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Για προσεκτική πολιτική προσέγγιση Ελλάδας-Τουρκίας έκανε λόγο ο Ισμαήλ Τζεμ
Την αναγκαιότητα μιας προσεκτικής πολιτικής προσέγγισης των προβλημάτων που απασχολούν την Ελλάδα και την Τουρκία επισήμανε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Καππαδοκία. Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έχουν εντοπισθεί τα κοινά σημεία των εθνικών συμφερόντων των δύο χωρών.

Δεν υπάρχει κίνδυνος για διαρροή ραδιενέργειας στο Λος Άλαμος λένε οι Αμερικανοί
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ότι όλα τα πυρηνικά υλικά που φυλάσσονται στο κεντρικό στρατιωτικό πυρηνικό εργαστήριο της χώρας είναι ασφαλισμένα, παρά την φωτιά που έχει ξεσπάσει γύρω απο τις εγκαταστάσεις. Τα εργαστήρια στο Λος ΄Αλαμος έκλεισαν όταν η πυρκαγιά πλησιάσε απειλητικά τις αποθήκες πλουτονίου. Αλλά, όπως ανακοινώθηκε, δεν υπάρχει διαρροή ραδιενέργειας.

Εντείνονται οι μάχες ανταρτών-στρατού για την στρατηγικής σημασίας πόλη Τζάφνα
Η Πρόεδρος της Σρι Λάνκα Σαντρίκα Κουμαρατούνγκα, έκανε έκκληση προς τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας της να μην πτοοούνται  απο τις δηλώσεις των ανταρτών Τίγρεων Ταμίλ, σύμφωνα με τις οποίες έχουν προελάσει στην σημαντική πόλη Τζάφνα, στη βόρειο Σρι Λάνκα. Η προέδρος της χώρας είπε, απευθυνόμενη στο στρατό, ότι μπορούν να νικήσουν τους αντάρτες. Στο μεταξύ, οι αντάρτες δήλωσαν ότι βρίσκονται εντός ενός χιλιομέτρου απο το διοικητικό κέντρο της πόλης.

Στη Γουατεμάλα 650,000 πολίτες θεωρούσε απειλή για το κράτος ο στρατός
Στη Γουατεμάλα, οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα μυστικούς στρατιωτικούς φακέλους, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα 650,000 πολιτών που θεωρούνταν ως απειλή για το κράτος. Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται τέσσερα χρόνια μετά το τέλος του πολύχρονου εμφυλίου πολέμου στη χώρα. Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω απο τα γραφεία της κυβερνητικής οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα για να μάθουν εάν το όνομα τους συμπεριλαμβάνεται στους φακέλους.

Δεκάδες χιλιάδες στην κηδεία πρώην ηγέτη του Απελευθερωτικού Στρατού
Στο Κοσσυφοπέδιο, δεκάδες χιλιάδες Αλβανοί συγκεντρώθηκαν στην πόλη Πρίζρεν για να παραστούν στην κηδεία του πρώην ηγέτη του Απελευθερωτικού Στρατού που δολοφονήθηκε έξω απο το σπίτι του την περασμένη Δευτέρα. Οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα στην πόλη έμειναν κλειστά προς τιμήν του Εχρέμ Ρέζα, τον οποίον η διεθνής δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο θεωρούσε ως σημαντικό συνεργάτη.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.