Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο ΟΗΕ ενισχύει τις δυνάμεις του στη Σιέρα Λεόνε
Ο ΟΗΕ ενισχύει τις δυνάμεις του στη Σιέρα Λεόνε

(11/05/2000, 1000 GMT)

Ενίσχυση των δυνάμεων του ΟΗΕ στη Σιέρρα Λεόνε
Στην Σιέρρα Λεόνε οι  δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών συνεχίζουν την ενισχυση των αμυντικών θέσεων τους γύρω από την πρωτεύουσα Φρήταουν. ΟΙ προσπάθειες έχουν σκοπό να αναχαιτισθούν οι ενδεχόμενες προσπάθειες των ανταρτών του Επαναστατικού Ενωμένου Μετώπου να ανακαταλάβουν την πόλη. Εν τω μεταξύ τα Ηωμένα Εθνη ανακοίνωσαν ότι αποστέλλουν επιπλέον 17 χιλιάδες άνδρες από την Ινδία και το Μπανγκλαντές στη Σιέρρα Λεόνα, στα πλαίσια μιάς πλέον δυναμικής αντιμετώπισης των ανταρτών οι οποίοι εξακολουθούν να κρατούν ομήρους 500 άνδρες των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ.

Eπιτυχώς χειρουργήθηκε ο Γιώργος Βασιλείου
Με επιτυχία στέφθηκε η χειρουγική επέμβαση στον εγκέφαλο στην οποία υποβλήθηκε σήμερα εδώ στο Λονδίνο ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Γιώργος Βασιλείου.Στο πλευρό τού ηλικίας 69 ετών πρώην προέδρου της Κύπρου, βρίσκονται η σύζυγός του Αντρούλα, οι δύο κόρες του και ο γιος του που ήρθε από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο χειρουργείο είναι επίσης η προσωπική ιατρός του κ. Βασιλείου, Τζάνετ Στυλιανάκη.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης συζήτά αποπομπή της Ρωσσίας
Συναντώνται σήμερα οι υπουργοί εξωτερικών των χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο γιά να συζητήσουν το ενδεχόμενο αποπομπής της Ρωσσίας, μετά τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί γιά παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τσετσενία. Στην συνάντηση θα είναι παρών και ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσσίας Ιγκόρ Ιβανώφ, ο οποίος θα προσπαθησει να αποτρέψει τους ομολόγους του από την επιβολή κυρώσεων κατά της χώρας του.

Φθηνά φάρμακα γιά το AIDS στις χώρες της Κεντρικής Αφρικής
Ο ασκών χρέη διευθυντού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας χαίρετισε την απόφαση των  Ηνωμένων Πολιτειών γιά την άρση των περιορισμών που δεν επιτρέπουν σε χώρες της Κεντρικής Αφρικής να παρασκευάσουν φάρμακα κατά του AIDS, και να αποκτήσουν την σχετική τεχνογνωσία. Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Ουάσιγκτον η εντολή που δόθηκε  από τον πρόεδρο Κλίντον θα μειώσει το κόστος τους, ενώ παράλληλα θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των φαρμακευτικών εταιρειών γιά την προστασία των προιόντων τους. Αυτό μετά από επικρίσεις που έχουν διατυπωθεί ευρύτατα, οτι δηλάδή τα φάρμακα που έχουν αναπτύξει οι φαρμακοβιομηχανίες της Δύσης είναι τόσο ακριβά που ξεπερνουν τις οικονομικές δυνατότητες των φτωχότερων χωρών.

Αντιπροτάσεις της Microsoft
Η Microsoft, η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικών στον κόσμο, υπέβαλε αντιπροτάσεις στην απόφαση Αμερικανικού δικαστηρίου που επιβάλει την διαίρεση της. Η Microsoft υποστηρίζει τώρα ότι θα τροποποιήσει μερικές από τις εμπορευματικές της πρακτικές, ώστε να είναι δυνατόν σε άλλες εταιρείες να την ανταγωνισθούν.

Χωρίζει ο Τζουλιάνι
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης και αντίπαλος της Χίλαρυ Κλίντον στις εκλογές γιά την Γερουσία ανακοίνωσε επίσημα ότι χωρίζει από την σύζυγό του. Της αναγγελίας αυτής προηγήθηκε η αποκάλυψη ότι ο κ. Τζουλιάνι πάσχει από καρκίνο του προστάτη. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΒΒC  οι εξελίξεις αυτές διακυβεύουν τις προοπτικές εκλογής του.

Νέα έρευνα γιά τις συνέπειες του Τσερνομπύλ
Οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί στην διακίνηση τροφίμων από τις περιοχές που είχαν μολυνθεί με ραδιενέργεια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνομπύλ, πρίν από 14 χρόνια, θα πρέπει να εξακολουθήσουν γιά πολλές δεκαετίες ακόμα, σύμφωνα με επιστήμονες από την Βρετανία και την Ολλανδία.
 
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.