Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Βρετανικά ελικόπτερα πετούν πάνω απο το Φρητάουν
Βρετανικά ελικόπτερα πετούν πάνω απο το Φρητάουν

(09/05/2000, 09.00 GMT)

Η Βρετανία ξεκίνησε την επιχείρηση απομάκρυνσης ξένων απο τη Σιέρρα Λεόνε
H Βρετανική επιχείρηση για την απομάκρυνση ξένων πολιτών απο τη Σιέρρα Λεόνε συνεχίζεται μετά τις τελευταίες συμπλοκές στην πρωτεύουσα Φρήταουν ανάμεσα σε κυβερνητικές και ανταρτικές δυνάμεις στις οποίες βρήκαν το θάνατο τέσσερα άτομα. Παρόλα αυτά η Βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι τα στρατευματά της δεν πρόκειται να υποστηρίξουν στρατιωτικά τις ειρηνευτικές δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Τζέμ απαντά στους Τούρκους επικριτές της Ελληνο-Τουρκικής προσέγγισης
Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ απαντά στους επικριτές τους που του προσάπτουν ότι η πολιτική της προσέγγισης με την Ελλάδας δεν έχει ακόμη αποφέρει καρπούς όσον αφορά τις Τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο. Απαντώντας, σε συνέντευξή του, ο Κος Τζεμ λέει ότι ο διάλογος για το Αιγαίο είναι λεπτό θέμα και για τις δύο χώρες και για να ξεκινήσει θα πρέπει βα βρεθούν τα κοινά σημεία επαφής με την ελληνική πλευρά.

Σημαντικό βήμα στην ανάγνωση του γενετικού κώδικα
Επιστήμονες στην Γερμανία και την Ιαπωνία ανακοίνωσαν ότι συμπλήρωσαν τον γενετικό χάρτη στο χρωματόσωμα 21, ανωμαλίες του οποίου ευθύνονται για το σύνδρομο του Ντάουν, την νόσο του Αλτζχάιμερ, την επιληψία και άλλες ασθένειες.

Σήμερα η πεντηκοστή επέτειος απο τη θεμελίωση της Ενωμένης Ευρώπης
Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τις αποφάσεις για τη θεμελίωση μίας Ενωμένης Ευρώπης. Ωστόσο, όπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές μας, στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες της Ευρώπης, η επέτειος δεν φαίνεται να απασχολεί πολύ την κοινή γνώμη, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι εκδηλώσεις έχουν επισκιασθεί από τον σκεπτικισμό για την πτώση του Ευρώ.

Νεός αγοραστής για τη Rover - αυξάνονται οι ελπίδες για διασφάλιση χιλιάδων θέσεων εργασίας
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να πουλήσει τη Βρετανική θυγατρική της εταιρία Rover σε έναν επιχειρηματικό όμιλο του οποίου ηγείται ο πρώην γενικός διευθυντής της Rover. Ο πρόεδρος της BMW - Joachim Milburg- είπε ότι η συμφωνία με τον όμιλο Φύνιξ θα διασφαλίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στη κεντρική Αγγλία.

Εντείνονται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων στις Φιλιππίνες
Το υπουργείο αμύνης στις Φιλιππίνες απεκάλυψε ότι μερικοί απο τους ισλαμιστές αντάρτες που κρατούν ομήρους 21 άτομα κατάφεραν να διαφύγουν απο τον κλοιό του στρατού πέρνοντας μαζί τους τρείς απο τους ομήρους.  Ολα αυτά συμβαίνουν καθώς εντείνονται οι διεθνείς προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων. Εκτός του Χαβιέ Σολάνα- απεσταλμένο της Ευρωπαικής Ενωσης - και ένας Λίβυος διπλωμάτης έφτασε στις Φιλιππίνες για να βοηθήσει στην απελευθέρωση των ομήρων.

Μετά το Λευκό Οίκο στο σπίτι της πεθεράς του θα πάει ο Μπίλ Κλίντον
Ο πρόεδρος Κλίντον δήλωσε ότι μετά το τέλος της θητείας του πρόκειται να εγκατασταθεί στο σπίτι της πεθεράς του στη πολιτεία Αρκανσω. Παρά τις υποψίες ότι η μητέρα της Χίλαρυ  - η κυρία Ντόροθυ Ρόνταμ - δεν ήταν και ιδιαίτερα ικανοποιημένη με τις εξωσυζηγικές περιπέτειες του κυρίου Κλίντον, ο ίδιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις τους.
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.