Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Οι υπουργοί οικονομικών της ΕΕ θα συζητήσουν το μέλλον του Ευρώ
Οι υπουργοί οικονομικών της ΕΕ θα συζητήσουν το μέλλον του Ευρώ

(08/05/2000, 8:30 GMT)

Υπουργοί της ΕΕ συζητούν το Ευρώ
Στις Βρυξέλλες συναντώνται σήμερα οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαικής Ενωσης, καθώς αυξάνονται οι πολιτικές εντάσεις από την πτώση του ευρώ στις διεθνείς χρηματαγορές. Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Λιονέλ Ζοσπέν, ζήτησε τη λήψη διεθνών μέτρων για να ενισχυθεί το ευρώ, που την περασμένη εβδομάδα σημείωσε νέο πτωτικό ρεκόρ.

Εκατομμύρια παιδιά θύματα των πολέμων
Δεκατρία εκατομμύρια παιδιά σε όλον τον κόσμο έχει ξερριζώσει από τις εστίες τους ο πόλεμος, αναφέρει η διεθνής οργάνωση "Σώστε τα παιδιά". Σε μια αναλυτική νέα μελέτη με τίτλο "εδώ μας έφερε ο πόλεμος", η οργάνωση προσδιορίζει τα χειρότερα για τα παιδιά σημεία του πλανήτη -τη Σιερρα λεόνε,  τη Σρι Λάνκα, τη Κολομβία, την Αγκόλα και το Κοσσυφοπέδιο.

Ανεξέλεκτη η κατάσταση στη Σιέρρα Λεόνε
Στη Σιέρρα Λεόνε επίσημοι των Ηνωμένων Εθνών δήλωσαν ότι εντείνουν τις προσπάθειες τους για τον εντοπισμό 500 περίπου ειρηνευτών οι οποίοι αγνοούνται απο τη περασμένη εβδομάδα και για τους οποίους πιστεύεται ότι έχουν απαχθεί απο αντάρτες. Το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών χθές χωρίς να προχωρήσει σε κάποια δήλωση. Η Βρετανία εν τω μεταξύ θα στείλει 800 περίπου αλεξιπτωτιστές και μία ναυτική δύναμη στη δυτική Αφρική για να εκκενώσει τους Βρετανούς πολίτες που βρίσκονται στη Σιέρρα Λεόνε.

Ορκίσθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Υπόσχεση ότι θα εργασθεί για την αξιοπρέπεια και την ευημερία της Ρωσίας έδωσε χθες κατά την ορκομωσία του ο νέος πρόεδρος της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν. Μετά την επιβλητική τελετή, η οποία είχε στοιχεία από το τσαρικό  και το σοβιετικό παρελθόν, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανεκοίνωσε την υποψηφιότητά του στενού του συνεργάτη, πρώην αντιπροέδρου, Μιχαήλ Κασιάνοφ για την πρωθυπουργία.

Ηττα του κόμματος του πρώην ηγέτη της Κροατίας, Τούτζμαν, στις δημοτικές εκλογές
Οι δημοτικές εκλογές στην πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ σήμαναν το κύκνειο άσμα για το κόμμα του πρώην προέδρου της χώρας Φράνιο Τούτζμαν, που πέθανε τον Δεκέμβριο. Μετά τον θάνατο του ιδρυτή της, η Δημοκρατική Ενωση που εξουσίαζε τη Κροατία από την ανεξαρτησία της, το 1991, ήρθε πέμπτη. Τοι μεγαλύτερο ποσοστό στις δημοτικές εκλογές στο Ζάγκεμπ συγκέντρωσε το βασικό κόμμα στην κυβέρνηση συνασπισμού, οι Σοσιαλ-δημοκράτες, με το 25% των ψήφων, με δεύτερο το Λαικό Κόμμα.

Φόνος δημοσιογράφου στη περιοχή των Βάσκων
Χιλάδες άτομα πραγματοποίησαν ολονύκτιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη περιοχή των Βάσκων στη βόρειο Ισπανία για να διαμαρτυρηθούν για το φόνο ενός δημοσιογράφου του Χοζέ Λουί Λοπέζ ο οποίος πυροβολήθηκε έξω απο το σπίτι του κοντά στο Σαν Σεμπαστιάν. Μέχρι στιγμής καμμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την δολοφονία του Λοπέζ ο οποίος εργαζόταν στην Ελ Μούντο.

13 Εβραίοι κατηγορούνται για κατασκοπία στο Ιράν
Στο Ιράν επανάρχισε η δίκη 13 εβραίων που κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ. Πρίν αρχίσει η ακροαματική διαδικάσία απερίφθη αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης για τη δημόσια διεξαγωγή της δίκης. Τρείς απο τους κατηγορουμένους έχουν ήδη παραδεχθεί ότι είχαν σχέσεις με τη Μοσάντ - τη μυστική υπηρεσία του Ισραήλ.
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.