Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο Κεν Λίβινγκστοουν είναι ο πρώτος εκλεγμένος δήμαρχος του Λονδίνου
Ο Κεν Λίβινγκστοουν είναι ο πρώτος εκλεγμένος δήμαρχος του Λονδίνου

(05/05/2000, 19:00 GMT)

Ήττα των Εργατικών στις δημοτικές εκλογές στην Βρετανία - πρώτος εκλεγμένος δήμαρχος του Λονδίνου ο Κεν Λίβινγκστοουν
Ο Κεν Λίβινγκστοουν εξελέγη ο πρώτος αιρετός δήμαρχος του Λονδίνου παρά την πολεμική που δέχτηκε από το κυβερνών Εργατικό Κόμμα που τον στιγμάτισε για τις αριστερές του απόψεις. Ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ είχε δηλώσει ότι αν εκλεγεί δήμαρχος ο γνωστός ως "Κόκκινος Κεν" θα είναι καταστροφή για το Λονδίνο. Ο Κεν Λίβινγκστοουν ήταν ο πρόεδρος του Συμβουλίου Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Λονδίνου, μια αρχή που κατήργησε η Μάργκαρετ Θάτσερ το 1986. O νεοεκλεγείς δήμαρχος του Λονδίνου είπε ότι εύχεται να συνεργαστεί με την κυβέρνηση, ενώ ο Τόνι Μπλερ είπε ότι αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να λειτουργήσει ο νέος θεσμός, όμως απέφυγε να συγχαρεί τον Κεν Λίβινγκστοουν για την εκλογή του. Οι Εργατικοί υπέστησαν μεγάλες απώλειες από τους Συντηρητικούς και σε άλλες περιοχές.

Νέος πρόεδρος της Τουρκίας ο Αχμέτ Νετσντέτ Σεζέρ
Ο δικαστής Αχμέτ Νετσντέτ Σεζέρ είναι ο νέος πρόεδρος της Τουρκίας μετά από την διεξαγωγή του τρίτου γύρου της ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο της χώρας. Ο κ.Σεζέρ, που εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία, παίρνει την θέση του Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, ο οποίος ολοκληρώνει την εφταετή θητεία του στην προεδρία της Τουρκίας αυτό το μήνα.

Ένταση ανάμεσα στο Ισραήλ και στους αντάρτες της Χεζμπολάχ
Αεροσκάφη του Ισραήλ πραγματοποίησαν νέες επιθέσεις στο Λίβανο ως αντίποινα για την επίθεση με ρουκέτα των ανταρτών της Χεζμπολάχ στο Βόρειο Ισραήλ - επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο ένας στρατιώτης. Στην διάρκεια της ημέρας και νέες ρουκέτες της Χεζμπολάχ έπληξαν στόχους στο Ισραήλ. Όμως, το Ισραήλ έκανε γνωστό ότι δεν προτίθεται να απαντήσει στις τελευταίες επιθέσεις της Χεζμπολάχ.

Ανάκαμψη του Ευρώ
Το Ευρώ ανέκαμψε σε κάποιο βαθμό σε σχέση με το δολάριο μετά τη μεγάλη πτώση των τελευταίων εβδομάδων. Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βιμ Ντουίζενμπεργκ που είπε ότι μια συνεχιζόμενη πτώση στην ισοτιμία του Ευρώ μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερο πληθωρισμό και να υπονομεύσει την αξιοπιστία του συναλλάγματος. Ο κ.Ντουίζενμπεργκ, εξάλλου, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων.

Πάνω από 300 μέλη του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών όμηροι στη Σιέρα Λεόνε
Τα Ηνωμένα Εθνη ανέφεραν ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες τους, περισσότερα από 300 μέλη του προσωπικού τους κρατούνται αιχμάλωτα από τις δυνάμεις των ανταρτών στη Σιέρα Λεόνε.

Με νέες μορφές απειλεί τώρα ο "ιός της αγάπης"
Ειδικοί στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές έκαναν γνωστό ότι εμφανίστηκαν διάφορες μορφές του "ιού της αγάπης" που προσέβαλλε υπολογιστές σε όλο τον κόσμο. Ένα από αυτά τα προγράμματα, μάλιστα, εμφανίζεται με την μορφή ηλεκτρονικού μηνύματος που φέρει τον τίτλο "FWD.JOKE". Το αρχείο που περιέχει αυτό το μήνυμα προσβάλλει τον υπολογιστή. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 εβδομάδες μέχρι να επανέλθει  η ομαλότητα.
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.