Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ισμαήλ Τζεμ και Γιώργος Παπανδρέου
Ισμαήλ Τζεμ και Γιώργος Παπανδρέου

(03/05/2000, 0800 GMT)

Συνάντηση Παπανδρέου-Τζεμ-Ολμπράιτ
Θετικά ανταποκρίθηκαν σύμφωνα με πηγές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ οι υπουργοί εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Γιώργος Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ στις παραινέσεις της αμερικανίδας ομολόγου τους Μαντλίν Ολμπάιτ να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την εξομάλυνση των σχέσεων των δυό χωρών. Κατά την συνάντησή του με την κ. Ολπράιτ, ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να ασκήσουν νέες πιέσεις επί του τουρκοκυπρίου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς ώστε να υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο Κυπριακό κατά τον τρίτο γύο των συνομιλιών που ξεκινά στις 23 Μαρτίου. Ο κ. Παπανδρέου διαμαρτυρήθηκε επίσης για το περιεχρόμενο της έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία στην Ελλάδα. Χθες το βράδυ οι κ. Παπανδρέου και Τζεμ βραβεύθηκαν από το Ινστιτούτο Ανατολής Δύσης για τη συμβολή τους στην ειρήνη.

Εισήγηση της Κομμισιόν για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ
Θετική αναμένεται να είναι η εισήγηση της Κομμισιόν προς το συμβούλιο υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ από την 1Ιανουαρίου του 2001σύμφωνα με έγκυρες κοινοτικές πηγές μεταδίδει ο ανταποκριτής της Ελληνικής Υπηρεσίας του ΒΒC στις Βρυξέλλες. Η έκθεση αναμένεται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα.

Συγχωνεύονται τα χρηματιστήρια Λονδίνου και Φρανφούρτης
Τα χρηματιστήρια του Λονδίνου και της Φρανκφούτης ανακοίνωσαν και επισήμως την συγχώνευσή τους. Οι αναλυτές θεωρούν τη συμφωνία ως το πιο σημαντικό βήμα για την δημιουργία μίας Πανευρωπαϊκής χρηματαγοράς. Μόλις ένα μήνα πριν ανακοινώθηκε ανάλογη συγχώνευση των χρηματιστηρίων του της Γαλλίας, της Ολλανδίας και του Βελγίου. Οι αναλυτές αποδίδουν τις ανακατατάξεις αυτές στην εισαγωγή του Ευρώ πριν από δεξαέξι μήνες.

Δύο όμηροι νεκροί στις Φιλιππίνες λένε οι πληροφορίες
Πληροφορίες από τις Φιλιππίνες αναφέρουν ότι δύο από τους εικοσιένα ομήρους που κρατούν απαγωγείς στα νότια της χώρας έχουν πεθάνει. Ειδικός απεσταλμένος της γερμανική κυβέρνησης είπε ότι το υπουργείο εξωτερικών των Φιλιππινών επιβεβαίωσε τους δυο θανάτους, στρατιωτικός εκπρόσωπος όμως είπε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες.

Πρώτη μέρα της δίκης για το Λόκερμπι
Αρχίζει σήμερα σε στρατιωτική βάση στην Ολλανδία η δίκη δύο Λίβυων που κατηγορούνται για την βομβιστική επίθεση κατά αεροπλάνου της εταιρείας Παν-Αμέρικαν πριν από δώδεκα χρόνια επάνω από το Λόκερμπι της Σκοτίας. Από την επίθεση είχαν σκοτωθεί και οι 270 επιβαίνοντες στο αεροπλάνο. Η δίκη θα διεξαχθεί σύμφωνα με το σκοτσέζικό δίκαιο.

Επεισόδια στη Βραζιλία
Συγκρούσεις σημειώθηκαν στην Βραζιλία μετά τις καταλήψεις αγροκτημάτων και κυβερνητικών κτιρίων από χιλιάδες μέλη του κινήματος των ακτημόνων.  Οι καταλήψεις έγιναν στα πλαίσια της εκστρατείας τους για ανακατανομή της γης. Τα σοβαρότερα επεισόδια σημειώθηκαν στην πολιτεία Παρανά όπου τουλάχιστον διακόσια άτομα συνελήφθησαν και αρκετά τραυματίστηκαν . Ας σημειωθει ότι  η κατανομή της γης στη Βραζιλία είναι η πιο άνιση στον κόσμο.

Μείωση του πληθυσμού της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης
Νέα έκθεση των Ηνωμένων Εθνών λέει ότι τα επίπεδα του πληθυσμού στις πρώην Κομμουνιστικές χώρες της Ευρώπης είναι πιθανό να μιεωθούν κατά ένα τρίτο μέσα στα επόμενα πενήντα χρόνια. Η έκθεση αποδίδει την δραματική πτώση στην οικονομική και κοινωνική κρίση που πλήτει την κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Συμβούλιο για την επιστροφή των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο
Στο Κοσσυφοπέδιο δημιουγήθηκε ένα νέο συμβούλιο για να επιβλέψει την επιστροφή των περίπου διακοσίων χιλιάδων  Σέρβων που  υπολογίζεται πως εγκατέλειψαν την επαρχία τον περασμένο χρόνο και να εγκυηθεί την ασφάλειά τους. Επικεφαλής του νέου αυτού οργάνου είναι ο επικεφαλής της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στην περιοχή Μπερνάρ Κουσνέρ και ο Επίσκοπος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Κοσσυφοπεδίου Αρτεμήσιος.
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.