Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Η αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών Μαντλιν Ολμπράιτ
Η αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών Μαντλιν Ολμπράιτ

(02/05/2000, 0940 GMT)

Την έκθεση για την τρομοκρατία θα συζητήσουν Ολμπράιτ - Παπανδρέου
Διμερείς συναντήσεις με την Αμερικανίδα ομόλογό τους Μαντλήν Ωλμπράιτ θα έχουν σήμερα οι υπουργοί εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου και της Τουρκίας Ισμαιλ Τζεμ, οι οποίοι βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες για να παραλάβουν ειδικό βραβείο για την συμβολή τους στην ειρήνη από το Ινστιτούτο Ανατολής-Δύσης. Ενα από τα θέματα που θα απασχολήσουν την συνάντηση Παπανδρέου-Ωλμπράιτ θα είναι και η έκθεση για την τρομοκρατία του Στέητ Ντηπάρτμεντ που είδε χθες το φως της δημοσιότητος. Ας σημειωθεί ότι ο κ. Παπανδρέου επιχείρησε να υποβαθμίσει το ιδιαίτερα επικριτικό για την Ελλάδα περιεχόμενο της έκθεσης.

Αφοπλισμό υπόσχονται οι πέντε πυρηνικές υπερδυνάμεις
Οι πέντε μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις του πλανήτη δέχθηκαν οξύτατες επικρίσεις για κοινό ανακοινωθέν τους στο οποίο υποσχέθηκαν την κατάργηση των πυρηνικών όπλων τους αλλά δεν ανακοίνωσαν χρονοδιάγραμμα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Ρωσία, η Κίνα και η Γαλλία εξέδωσαν το ανακοινωθέν κατά την διάρκεια συνεδρίου για τον αφοπλισμό. Η οργάνωση Greenpeace χαρακτήρισε το ανακοινωθέν μία άθλια δικαιολογία για την αποτυχία των μεγάλων δυνάμεων να λάβουν ουσιαστική δράση για τον αφοπλισμό.

Συγκρούσεις σημαδεύουν την Πρωτομαγιά στο Λονδίνο
Οι βίαιες συγκρουσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία χαρακτήρισαν την Πρωτομαγιά εδώ στο Λονδίνο. Τρεις χιλιάδες άτομα έλαβαν μέρος στις διαμαρτυρίες κατά την διάρκεια των οποίων καταστράφηκε ένα εστιατόριο MacDonalds ενώ υπέστησε ζημειές το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και αγαλμα το Τσόρτσιλ. Ο πρωθυπουργός Τονυ Μπλαιρ χαρακτήρισε τους διαδηλωτές ηλιθίους που δεν τους αξίζει, όπως είπε, ούτε η περιφρόνηση. Περισσότερα απο 100 άτομα συνελήφθησαν.

Οι αγνοούμενοι του Κοσσυφοπεδίου κρίσιμο θέμα για τον ΟΗΕ
Ο επικεφαλής της αποστολής του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο λέει ότι η αξιοπιστία του οργανισμού εξαρτάται από το πως θα χειριστεί το πρόβλημα των αγνοουμένων. Σε αναφορά του στο Συμβούλιο Αφαλείας μετά από διήμερη επίσκεψη, ο αξιωματούχος λέει ότι οι διαφορετικές κοινότητες υποστηρίζουν τον διορισμό  ειδικού απεσταλμένου, ο οποίος θα τεθεί επικεφαλής έρευνας για τους αγνοούμενους και αυτούς που κρατούνται στις σερβικές φυλακές.

Σε άσκηση πιέσεων στον Μουγκάμπε ελπίζει ο Κουκ
Την περίπτωση της Ζιμπάμπουε καλούνται να εξετάσουν σήμερα οι υπουργοί εξωτερικών των χωρών της Κοινοπολιτείας. Ο βρετανός υπουργός εξωτερικών Ρομπιν Κούκ εξέφρασε την ελπίδα ότι η συλλογική πίεση στον πρόεδρο της χώρας Ρόμπερτ Μουγκάμπε θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποκατάσταση της έννομης τάξης στην Ζιμπάμπουε.

Εξι τραυματίες από βομβιστική επίθεση στην Τεχεράνη
Τουλάχιστον έξι άτομα τραυματίστηκαν από επίθεση με χειροβομβίδα στην Τεχεράνη κατά αρχηγείου της αστυνομίας. Μία ομάδα της αντιπολίτευσης, οι Μουτζαχεντίν του Λαού, που έχει την έδρα της στο εξωτερικό, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, την οποία είπε ότι εξαπέλυσε σε ένδειξη αλλήλλεγγύης για τις πρόσφατες διαμαρτυρίες των φοιτητών.

Παρατείνεται η εκλογή προέδρου της Τουρκίας
Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή η εκλογή προέδρου της Τουρκίας, αφού  χθες στην εθνοσυνέλευση κανείς υποψήφιος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την υποστήριξη των δύο τρίτων των βουλευτών στο δεύτερο γύρο. Πρώτος μεταξύ των υποψηφίων με 314 ψήφους ανεδείχθη ο πρόεδρος του συνταγματικού δικαστηρίου Αχμέτ Σεζέρ, τον οποίον υποστηρίζουν οι ηγέτες και των πέντε πολιτικών κομμάτων που εκροσωπούνται στην τουρκική εθνοσυνέλευση.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.