Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο προτεινόμενος πρόεδρος από τον Μπουλέντ Ετσεβίτ δεν ανεδείχθη στο δεύτερο γύρο
Ο προτεινόμενος πρόεδρος από τον Μπουλέντ Ετσεβίτ δεν ανεδείχθη στο δεύτερο γύρο

(01/05/2000, 1600 GMT)

Παρατείνεται η εκλογή προέδρου της Τουρκίας
Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή η εκλογή προέδρου της Τουρκίας, αφού στην εθνοσυνέλευση κανείς υποψήφιος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την υποστήριξη των δύο τρίτων των βουλευτών στο σημερινό δεύτερο γύρο. Πρώτος μεταξύ των υποψηφίων με 314 ψήφους ανεδείχθη ο πρόεδρος του συνταγματικού δικαστηρίου Αχμέτ Σεζέρ, τον οποίον υποστηρίζουν οι ηγέτες και των πέντε πολιτικών κομμάτων που εκροσωπούνται στην τουρκική εθνοσυνέλευση.

Επικριτική έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά της Ελλάδος
Ιδιαιτέρως επικριτική για την Ελλάδα είναι η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, για την τρομοκρατία, η οποία δίδεται σήμερα το απόγευμα στη δημοσιότητα. Η έκθεση, που αφορά το 1999, αναφέρει ότι η Ελλάς είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη και η δεύτερη στον κόσμο σε συχνότητα επιθέσεων κατά αμερικανικών στόχων, ενώ επικροτεί τα μέτρα που εχει λάβει κατά της τρομοκρατίας η τουρκική κυβέρνηση.

Συγκεντρώσεις και επεισόδια κατά την εργατική πρωτομαγιά
Εκατομμύρια εργαζόμενοι σε ολόκληρο τον κόσμο πραγματοποιούν σήμερα διαδηλώσεις για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς. Στην Ασία, οι συγκεντρώσεις ήταν μαζικές και σε μερικές περιπτώσεις σημειώθηκαν επεισόδια. Στο Λονδίνο, αντικαπιταλιστές διαδηλωτές έσπασαν τα τζάμια ενός εστιατορίου McDonald's. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές εκτός από το Γκντανσκ της Πολωνίας και το Αμβούργο της Γερμανίας όπου οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με αστυνομικούς.

Ανησυχίες για τις καθυστερήσεις εναρμόνισης της Κύπρου με το κοινοτικό κεκτημένο
Σοβαρές καθυστερήσεις παρουσιάζονται στην εναρμόνιση της Κύπρου με το κοινοτικό κεκτημένο γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ένταξη της νήσου στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το πρώτο κύμα των υποψηφίων χωρών. Τις καθυστερήσεις εναρμόνισης επιβεβαίωσε o κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μιχάλης Παπαπέτρου.

Αποστολής βοηθείας στους ομήρους των Φιλιππίνων
Μία γιατρός από τις Φιλιππίνες μετέφερε προμήθειες και φαρμακευτικό υλικό στο νησί Γιολό, όπου βρίσκονται οι είκοσι ένας τουρίστες που κρατώνται όμηροι από τη μουσουλμανική αυτονομιστική οργάνωση Αμπού Σαγιάφ. Εναντίον της αποστολής βοηθείας κάποιοι άνοιξαν πυρ. Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, αλλά οι αρχές της χώρας τονίζουν ότι θα διεξαχθεί επιχείρηση διάσωσης εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Δύο νεκροί από συμπλοκές στην Ινδονησία
Στην Ινδονησία, η αστυνομία σκότωσε δύο φοιτητές κατά τη διάρκεια συμπλοκών στην πόλη Μεντάν. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απελευθερώσουν δύο μυστικούς πράκτορες, οι οποίοι κρατούνταν αιχμάλωτοι από ομάδα φοιτητών. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι πυροβολισμοί ακούγονταν για ώρες, ενώ μπορούσε να διακρίνει κανείς αίματα παντού.

Κυβερνητική κρίση αντιμετωπίζει ο Εχούντ Μπάρακ
Στο θέρετρο Εϊλάτ της Ερυθράς Θάλασσας συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι συνομιλίες ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους, αλλά την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ αντιμετωπίζει μεγάλη πολιτική κρίση. Τουλάχιστον δύο κόμματα απειλούν να εγκαταλείψουν τον κυβερνητικό συνασπισμό εάν η κυβέρνηση εφαρμόσει τα σχέδιά της να παραδώσει στους Παλαιστινίους τρία χωριά κοντά στην Ιερουσαλήμ.

Συνεχίζουν τις εφόδους τους οι Τίγρεις Ταμίλ στη Σρι Λάνκα
Στη Σρι Λάνκα, οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι αντάρτες Τίγρεις Ταμίλ βρίσκονται πολύ κοντά στην βόρεια πόλη Τζάφνα, την οποία επιθυμούν να επανακαταλάβουν. Οι Τίγρεις Ταμίλ έχουν λεηλατήσει μία πολύ σημαντική στρατιωτική βάση, κοντά στην πόλη Τζάφνα.

Εναλλακτική θητεία στην Ταϊβάν
Η κυβέρνηση της Ταϊβάν εφήρμοσε την εναλλακτική θητεία για εκείνους που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να θητεύσουν στις ένοπλες δυνάμεις. Ο ανταποκριτής του BBC στην Ταϊπέι αναφέρει ότι πάρα την ένταση που υπάρχει με την Κίνα, η Ταϊβάν έχει αναγνωρίσει το γεγονός ότι χρειάζεται μικρότερο, αλλά καλύτερα εκπαιδευμένο στρατό.

Τριάντα άτομα έπληξε η ασθένεια του Λεγεωνάριου
Περισσότερα από τριάντα άτομα βρίσκονται ακόμη σε νοσοκομείο της Αυστραλίας μετά την εκδήλωση της ασθένειας του Λεγεωνάριου σε ένα τουριστικό ενυδρείο στη Μελβούρνη. Μέχρι στιγμής δύο ηλικιωμένες γυναίκες έχουν ήδη πεθάνει από την ασθένεια, ενώ οκτώ άτομα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.