Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Μετά τις δηλώσεις Ρέκερς μειώθηκε η ισοτιμία της δραχμής έναντι του ευρώ
Μετά τις δηλώσεις Ρέκερς μειώθηκε η ισοτιμία της δραχμής έναντι του ευρώ

(26/04/2000, 1330 GMT)

Δηλώσεις γερμανού τραπεζίτη επηρεάζουν την δραχμή
Υποχώρησε η δραχμή έναντι του ευρώ μετά τις δηλώσεις του γερμανού Χανς Ρέκερς, διοικητού της τραπέζης της Εσσης και μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Bundesbank, ότι θα πρέπει να αναβληθει για ενα χρόνο η ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Η δήλωση μεταδόθηκεαπό το πρακτορείο Ρώυτερς. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της Ελληνικής Υπηρεσίας του ΒΒC στο Βερολίνο, Πέτρο Στάγκο, οι δηλώσεις του κ. Ρεκερς δεν είναι πρόσφατες αλλά χρονολογούνται απο το τέλος Μαρτίου.

Αβεβαιότητα αν οι Τούρκοι βουλευτές πειθαρχήσουν στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας
Σε 10 συνολικά ανέρχεται ο αριθμός των υποψηφίων για το προεδρικό αξίωμα στην Τουρκία, εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο. Ας σημειωθεί ότι χθες, οι ηγεσίες ολων των κομμάτων εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην υποψηφιότητα του ανωτάτου δικαστή  Αχμέντ Σεζέρ. Κυριότερος αντίπαλός του κ. Σεζερ, είναι ο νύν πρ'οεδρος της βουλής Γιλντιρίμ Ακμπουλούτ. Παρά την δηλωμένη υποστηριξη των κομματικών ηγεσιών προς το πρόσωπο του κ. Σεζερ όμως, στην Αγκυρα εκφράζονται σοβαρές επιφυλάξεις για τις προθέσεις των βουλευτών που απο παράδοση αντιτίθενται στους μή κοινοβουλευτικούς υποψηφίους.

Σύνοδος Ευρασιατικών κρατών
Οι χώρες της Κεντρικής Ασίας και του Καυκάσου πρέπει από κοινού να προωθήσουν τις ξένες επενδύσεις και να αποκρούσουν την απειλή του ισλαμικού εξτρεμισμού σύμφωνα με τον πρόεδρο του Καζακστάν, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ, οικοδεσπότη της οικονομικής συνόδου κορυφής της Ευρασίας, η οποία άρχισε σήμερα στο Αλμάτι. Στη σύνοδο παίρνουν μέρος 550 αντιπρόσωποι από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας και του Καυκάσου, καθώς και ανώτεροι αξιωματούχοι από το Ιράν, τη Ρωσία, την Κίνα και την Τουρκία.

Οξυμένα τα πνεύματα στο Κοσσυφοπέδιο
Στο Κοσσυφοπέδιο, όπου τα πνεύματα παραμένουν οξυμένα, χιλιάδες Αλβανοί πραγματοποίησαν διαδήλωση στην Πρίστινα, διαμαρτυρόμενοι για τις δίκες ομοεθνών τους στη Σερβία με την κατηγορία της τρομοκρατίας. Οι διαδηλωτές ζητούν την αποφυλάκιση περίπου 1000 Αλβανών οι οποίοι κρατούνται στις σερβικές φυλακές.

Στα πρόθυρα ανθρωπιστικής καταστροφής η Αγκόλα
Τα Ηνωμένα Εθνη προειδοποίησαν ότι ορισμένες περιοχές της Αγκόλας βρίσκονται στα πρόθυρα ανθρωπιστικής καταστροφής, καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκείς ποσότητες τροφίμων, νερού ή σε κατοικίες. Σε νέα του έκθεση ο ΟΗΕ λέει ότι βρήκε ανθρώπους σε άθλιες συνθήκες να επιβιώνουν τρώγοντας έντομα και χορτάρι. Οι χειρότερες συνθήκες επικρατούν στην επαρχία Χουάμπο, που έχει πληγεί περισσότερο από τον εικοσιπεντάχρονο εμφύλιο πόλεμο της χώρας.

Μποϋκοτάζ των καπνοπαραγωγών στη Ζιμπάμπουε
Πολλοί μεγάλοι καπνοπαραγωγοί στη Ζιμπάμπουε  απήχαν της σημερινής δημοπρασίας του προϊόντος που είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της χώρας. Οι καπνοπαραγωγοί διαμαρτύρονται για τις βίαιες καταλήψεις κτημάτων που ανήκουν σε λευκούς από βετεράνους του πολέμου της ανεξαρτησίας, που ζητούν αναδιανομή της γης.
 
Μείωση στα τέλη των τοπικών τηλεφωνημάτων ζητά η Κομισιόν
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται σήμερα να προτείνει την μείωση των τιμών τοπικών τηλεφωνημάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη σε  μιά προσπάθεια να προωθήσει την ταχύτερη ανάπτυξη του Διαδικτύου.  Η Κομισιόν λέει ότι ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός μεταξύ των τηλεφωνικών εταιρειών θα βοηθήσει τις ευρωπαϊκές χώρες να ανταγωνιστούν πιο αποτελεσματικά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ορκίστηκε η νέα ιταλική κυβέρνηση
Ορκίστηκε στην Ιταλία η νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζουλιάνο Αμάτο. Στο νέο υπουργικο συμβούλιο συμμετέχουν δύο τεχνοκράτες αλλά κατά τ'άλλα η σύνθεσή του δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά από την προηγούμενη κυβέρνηση του Μάσιμο Ντ'Αλέμα.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.