Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Οικογένειες ταξίψεψαν για μίλια για να βρουν νερό στην Ινδία
Οικογένειες ταξίψεψαν για μίλια για να βρουν νερό στην Ινδία

(25/04/2000, 18.00 GMT)

Εθνικός όλεθρος η ξηρασία στην Ινδία
Εθνικό όλεθρο αποκάλεσαν την ξηρασία που πλήττει την Ινδία οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, οι οποίοι συναντήθηκαν σε έκτακτη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ατάλ Μπιχαρί Βατζπαγί. Μετά τη συνάντησή τους ανακοίνωσαν σειρά έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση των καταστροφών, που θεωρούνται οι χειρότερες που πλήττουν τη χώρα εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Η κυβέρνηση πρόκειται να στείλει τρένα με τρόφιμα και νερό στις πληγείσες περιοχές, στα κρατίδια δηλαδή του Ρατζαστάν και του Γκουτζαράτ. Ας σημειωθεί η ξηρασία φέτος στην Ινδία έπληξε περίπου 50 εκατομμύρια ανθρώπους.

Υποψήφιος κοινής αποδοχής για την προεδρία της Τουρκίας
O πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπουλέντ Ετζεβίτ δήλωσε ότι εξασφάλισε την υποστήριξη όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης προς το πρόσωπο του ανώτατου δικαστικού και προέδρου του Συνταγματικού Δικαστηρίου, Αχμέτ Σεζέρ για την προεδρία της δημοκρατίας. Η επιλογή του κ. Σεζέρ έγινε μετά από μαραθώνιο διαπραγματεύσεων, που διήρκεσε εννιά ώρες.

Νέα πτώση στην ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο
Συνεχίσθηκε σήμερα η πτώση στην ισοτιμία του ευρώ με το αμερικανικό δολάριο. Το ευρωπαικό νόμισμα για πρώτη φορά έπεσε κάτω απο τα 93 σέντς. Οι ειδικοί της χρηματαγοράς σημειώνουν ότι τα αίτια της πτώσης ανάγονται στις διαφορές της οικονομικής επίδοσης ανάμεσα στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου οι δείκτες ανάπτυξης είναι υψηλότεροι. Αρκετοί από τους ειδικούς προειδοποιούν ότι ίσως σημειωθεί και περαιτέρω πτώση στην ισοτιμία του ευρώ.

Νέες αγοραπωλησίες στον τομέα των αυτοκινητοβιομηχανιών
Συνεχίζονται οι αγοραπωλησίες των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών. Η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία Σαμσούνγκ συμφώνησε να πουλήσει το 70% των μετοχών της στη γαλλική Ρενό έναντι περίπου μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων. Πριν από ένα χρόνο, η Ρενό έθεσε υπό τον έλεγχό της και την ιαπωνική εταιρεία Νισάν. Η γαλλική επιχείρηση εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει σύντομα μία ακόμη συμφωνία με τη σουηδική Βόλβο.

Συζητήσεις για την ελονοσία στην Αφρική
Οι ηγέτες της Αφρικής συναντώνται σήμερα στη Νιγηρία, όπου θα συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης της ελονοσίας, από την οποία πεθαίνουν περίπου ένα εκατομμύριο Αφρικανοί κάθε χρόνο και η οποία εξαπλώνεται διαρκώς στη μαύρη ήπειρο. Οπως υπογραμμίστηκε σήμερα στη διάσκεψη των Αφρικανών ηγετών, η ελονοσία εμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη ορισμένων χωρών.

Συνεχίζονται τα επεισόδια βίας στη Ζιμπάμπουε
Νέες δολοφονίες αναστατώνουν τη Ζιμπάμπουε. Το κόμμα της αντιπολίτευσης στη χώρα αναφέρει ότι δύο οπαδοί του σκοτώθηκαν μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο. Παράλληλα, καταγγέλει ότι τα μέλη του κυβερνητικού κόμματος διαπράττουν τις δολοφονίες.  Οι ειδήσεις για τις νέες δολοφονίες κυκλοφόρησαν ενώ πραγματοποιείτο η επιμνημόσυνη δέηση του Ντέιβιντ Στίβενς, του πρώτου λευκού που σκοτώθηκε όταν άρχισαν τα βίαια επεισόδια στη χώρα, πριν από λίγες ημέρες.
 
Απεργίες για χάρη του Ελιάν στο Μαϊάμι
Τα σχολεία και τα καταστήματα είναι κλειστά, ενώ οι δρόμοι είναι σχεδόν άδειοι σε ορισμένα σημεία του Μαϊάμι, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που εισάκουσαν τις εκκλήσεις των κουβανικών ομάδων να κατέβουν σε απεργία. Οι σημερινές κινητοποιήσεις γίνονται σε μία προσπάθεια διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνητικοί πράκτορες των Ηνωμένων Πολιτειών πήραν τον μικρό Ελιάν Γκονζάλεζ από τους συγγενείς του στο Μαϊάμι, προκειμένου να τον μεταφέρουν στον πατέρα του στην Ουάσινγκτον.

Προειδοποιήσεις Ιβανόφ για το πυραυλικό σύστημα των ΗΠΑ
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Ιγκόρ Ιβάνοφ, προειδοποίησε για άλλη μια φορά τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις προθέσεις τους να αναπτύξουν ένα νέο αμυντικό πυραυλικό σύστημα. Ο κ. Ιβανόφ δήλωσε ότι οι προσπάθειες των Αμερικανών θέτουν σε κίνδυνο τις μελλοντικές συμφωνίες για τον έλεγχο των όπλων.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.