Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Τα κουνούπια είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για τη διάδοση της ελονοσίας στην Αφρική
Τα κουνούπια είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για τη διάδοση της ελονοσίας στην Αφρική

(25/04/2000, 13.00 GMT)

Συζητήσεις για την ελονοσία στην Αφρική
Οι ηγέτες της Αφρικής συναντώνται σήμερα στη Νιγηρία, όπου θα συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης της ελονοσίας, από την οποία πεθαίνουν περίπου ένα εκατομμύριο Αφρικανοί κάθε χρόνο και η οποία εξαπλώνεται διαρκώς στη μαύρη ήπειρο. Οπως υπογραμμίστηκε σήμερα στη διάσκεψη των Αφρικανών ηγετών, η ελονοσία εμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη ορισμένων χωρών.

Υποψήφιος πρόεδρος κοινής αποδοχής στην Τουρκία
Την υποστήριξη μεγάλου μέρους της αντιπολίτευσης εξασφαλίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση της κυβέρνησης συνασπισμού του κ. Μπουλέντ Ετσεβίτ να προτείνει υποψήφιο για το αξίωμα του προέδρου έναν από τους τρεις ανώτατους δικαστικούς της Τουρκίας, τον κ. Αχμέντ Σεζέρ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρόσωπο του νέου υποψηφίου συγκλίνουν οι περισσότεροι βουλευτές του ισλαμικού κόμματος Αρετής καθώς και των κομμάτων της συντηρητικής αντιπολίτευσης.

Καθοριστικής σημασίας για το Κυπριακό οι επαφές των επόμενων ημερών
Καθοριστικές για την περαιτέρω πορεία του Κυπριακού χαρακτηρίζουν Αμερικανοί διπλωμάτες στην Κύπρο τις επαφές που θα έχουν στην Ουάσινγκτον στις 2 και 3 Μαίου οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδος και Τουρκίας, Γιώργος Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ. Πέραν των μεταξύ τους συναντήσεων οι δύο υπουργοί αναμένεται να έχουν απο κοινού συνάντηση με την Αμερικανίδα ομόλογό τους Μαντλίν Ολμπράιτ και να προσκληθούν και οι δύο στον Λευκό Οίκο για συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον.

Νέες αγοραπωλησίες στον τομέα των αυτοκινητοβιομηχανιών
Συνεχίζονται οι αγοραπωλησίες των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών. Η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία Σαμσούνγκ συμφώνησε να πουλήσει το 70% των μετοχών της στη γαλλική Ρενό έναντι περίπου μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων. Πριν από ένα χρόνο, η Ρενό έθεσε υπό τον έλεγχό της και την ιαπωνική εταιρεία Νισάν. Η γαλλική επιχείρηση εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει σύντομα μία ακόμη συμφωνία με τη σουηδική Βόλβο.

Κρίσιμη συνάντηση για την επίλυση της ξηρασίας στην Ινδία
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ατάλ Μπεχαρί Βαζπαγί θα έχουν σε λίγη ώρα οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων της χώρας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπισθεί συλλογικά το πρόβλημα της ξηρασίας, το οποίο λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις και πλήττει περίπου 50 εκατομμύρια ανθρώπους. Η αντιπολίτευση, την ίδια ώρα, κατηγορεί την κυβέρνηση για απάθεια.

Επιμνημόσυνη δέηση στη Ζιμπάμπουε
Στη Ζιμπάμπουε, τελείται σήμερα επιμνημόσυνη δέηση για τον Ντέιβιντ Στίβενς, τον πρώτο λευκό γαιοκτήμονα που σκοτώθηκε μετά τα επεισόδια που προκλήθησαν ανάμεσα σε λευκούς και μαύρους βετεράνους του πολέμου της ανεξαρτησίας. Ο Ντέιβιντ Στίβενς σκοτώθηκε πριν από δέκα ημέρες, ενώ από τότε συνεχίζονται τα επεισόδια βίας.

Συνελλήφθησαν μέλη της Φαλούν Γκονγκ στην Κίνα
Περίπου εκατό οπαδοί της κινεζικής θρησκευτικής αίρεσης Φαλούν Γκονγκ συνελήφθησαν σήμερα στο Πεκίνο. Ας σημειωθεί σήμερα είναι η πρώτη επέτειος από τη μεγάλη διαδήλωση που είχε θορυβήσει τις κινεζικές αρχές και είχε οδηγήσει στην απαγόρευση της οργάνωσης.

Ογδόντα πέντε χρόνια από την απόβαση στην Καλλίπολη
Συμπληρώνονται σήμερα ογδόντα πέντε χρόνια από την απόβαση των συμμαχικών στρατευμάτων στην χερσόνησο της Καλλίπολης, στα Δαρδανέλλια. Την σημερινή επέτειο τιμησαν οι πρωθυπουργοί της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας που  κατέθεσαν στέφανι  στο απλό πέτρινο μνημείο που έχει ανεγερθεί στο "πάρκο ειρήνης" της Καλλίπολης.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.