Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Πυροβολισμοί στον ζωολογικό κήπο της Γουάσινγκτων
Πυροβολισμοί στον ζωολογικό κήπο της Γουάσινγκτων

(25/04/2000, 08:45 GMT)
 

Νέο επεισόδιο βίας στην Γουάσινγκτων
Έξι παιδιά τραυματιστήκαν στον εθνικό ζωολογικό κήπο της Γουάσινγκτων όταν δυό ομάδες νεαρών άρχισαν να ανταλλάσουν πυροβολισμούς. Ένα από τα παιδιά, 11 ετών, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με τραύματα στο κεφάλι. Ο ζωολογικός κήπος ήταν γεμάτος κόσμο όταν ξέσπασε ο καυγάς και άρχισαν οι πυροβολισμοί. Ακολούθησαν σκηνές πανικού καθώς γονείς και παιδιά προσπαθούσαν να διαφύγουν.

Είκοσι όμηροι στη Μαλαισία
Μουσουλμανική αυτονομιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή 20 ατόμων στο νησί Σιπαντάν, της ανατολικής Μαλαισίας. Ο ισχυρισμός αυτός έγινε στη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης με ραδιοφωνικό σταθμό, από εκπρόσωπο της ομάδας Αμπού Σαγιέφ. Παρά τις προσπάθειες των ένοπλων δυνάμεων της Μαλαισίας και των Φιλιππίνων δεν έχει ακόμη εντοπιστεί η βάση της ομάδας. Μέχρις στγμής δεν είναι σαφή τα αιτήματα των απαγωγέων.

Μαζικές συλλήψεις μελών του Φαλούν Γκονγκ στην Κίνα
Εκατό περίπου οπαδοί του θρησκευτικού κινήματος Φαλούν Γκονγκ συνελλήφθησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πλατεία Τιάνανμεν του Πεκίνου στην πρώτη επέτειο της μεγάλης διαδήλωσης που είχε πραγματοποιήσει το κίνημα και είχε σαν αποτέλεσμα να τεθεί εκτός νόμου από τις αρχές. Ομάδες οπαδών του Φαλούν Γκονγκ αναμείχθηκαν με ομάδες τουριστών και κατάφεραν έτσι να αποφύγουν τις δυνάμεις ασφαλείας και να φτάσουν μέχρι την πλατεία όπου άρχισαν τελετή αυτοσυγκέντρωσης. Πολύ γρήγορα η αστυνομία τους συνέλλαβε. Η κινεζική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θρησκευτικό αυτό κίνημα, που έχει ένα εκατομμύριο μέλη, σαν σοβαρή πολιτική πρόκληση.

Κοινό υποψήφιο για το προεδρικό αξίωμα της Τουρκίας υιοθετούν τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού
Μετά από δυο εβδομάδες συνομιλίων τα τρία κόμματα της κυβέρνησης συνασπισμού του Μπουλέντ Ετσεβίτ σύμφωνησαν σε κοινό υποψήφιο που θα διεκδικήσει την προεδρία της χώρας. Πρόκειται για τον Αχμέτ Νεσέτ Σεζέρ ο οποίος είναι πρόεδρος του Συνταγματικού δικαστηρίου της Τουρκίας. Η Τουρκική Εθνοσυνέλευση πρέπει να εκλέξει νέο πρόεδρο πριν την λήξη της θητείας του σημερινού προέδρου Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ.

Πτώση των μετοχών της Microsoft
Οι μετοχές της κολοσσιαίας αμερικανικής εταιρείας Microsoft παρουσίασαν μεγάλη πτώση, μετά τις ανακοινώσεις ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών επιδιώκει τη διάσπασή της, επειδή παραβαίνει τους αντιμονοπωλιακούς νόμους της κυβέρνησης. Μέχρι το μεσημέρι χθες, οι μετοχές της Microsoft είχαν πέσει κατά 15%. Αυτό είχε άμεση αντανάκλαση και στον δείκτη Νάσντακ των μετοχών υψηλής τεχνολογίας, ο οποίος σημείωσε πτώση κατά 4 % όταν έκλεισε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Εγκρίνεται η αγορά της Σαμσούνγκ από την Ρενώ
Οι πιστωτές της Νοτιοκορεάτικης αυτοκινητοβιομηχανίας Σαμσούνγκ ενέκριναν ην αγορά της επιχείρησης από την Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Ρενώ. Η Ρενώ θα καταβάλλει πάνω από πεντακόσια εκατομμύρια δολλάρια για να αποκτήσει το 70 % της Σαμσούνγκ - που έχει σημαντικά χρέη - και έτσι και πρόσβαση στην αγορά της Νότιας Κορέας που έχει αρχίσει να ανακάμπτει μετά από την ύφεση των τελευταίων δύο ετών.

Εξαφάνιση κομπιούτερ με απόρρητα στοιχεία από το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών
Η υπουργός εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάντλην Ολμπράϊτ, ανακοίνωσε ριζική αναθεώρηση των μέτρων ασφαλείας στο υπουργείο της μετά την ανεξήγητη εξαφάνιση φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή στον οποίο υπήρχαν στοιχεία για την διάδοση πυρηνικών, βιολογικών και χημικών όπλων.

Σύνοδος Κορυφής για την καταπολέμιση της ελονοσίας
Αρχίζει σήμερα στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, Αμπούτζα, διεθνής σύνοδος κορυφής, υπό την αιγίδα και της παγκόσμιας Οργάνωσης Τροφίμων, για την καταπολεμηση της ελονοσίας. Η ασθένεια αυτή έχει υποχωρήσει σε πολλές περιοχές του κόσμου. Όμως στην Αφρική σκοτώνει ένα εκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο, ενώ το μικρόβιο που την προκαλεί γίνεται ολοένα και πιο ανθεκτικό στα υπάρχοντα φάρμακα.

Ανησυχίες για την δίκη Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο
Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα εξέφρασαν ανησυχίες για το εάν θα είναι αμερόληπτη η δίκη τρειών Σέρβων που κατηγορούνται ότι σκότωσαν έναν Αλβανόφωνο στο Κοσσυφοπέδιο. Το θύμα έχασε την ζωή του σε ανταλλαγή πυροβολισμών που σημειώθηκε το περασμένο καλοκαίρι στο γκαράζ των κατηγορουμένων. Το επεισόδιο είχε καταγραφεί στην κάμερα ασφαλείας του γκαράζ και οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι η βιντεοταινία δείχνει ότι οι 3 Σέρβοι είναι αθώοι. Όμως η κατηγορούσα αρχή αρνείται να δεχθεί την βιντεοταινία ως στοιχείο.

Μνημόσυνο στη Ζιμπάμπουε για τον πρώτο λευκό κτηματία που σκοτώθηκε στις καταλήψεις
Πραγματοποιείται σήμερα στη Ζιμπάμπουε μνημόσυνο για τον Νταίηβηντ Στήβενς, τον πρώτο λευκό κτηματία που σκοτώθηκε από βετεράνους του πολέμου της ανεξαρτησίας που κατέλλαβαν το αγρόκτημα του πριν από δέκα μέρες. Μέχρι σήμερα έχουν χάσει την ζώη τους αρκετά μέλη της αντιπολίτευσης και ένας ακόμη λευκός κτηματίας ενώ οι καταληψίες των αγροκτημάτων των λευκών κακοποήσαν και πολλούς αγρότες που δουλεύουν σ'αυτά. Χθες έβαλαν φωτιά και έκαψαν φυτείες καπνού που ανήκουν σε λευκούς.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.