Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Πυροβολισμοί στον ζωολογικό κήπο της Γουάσινγκτων
Πυροβολισμοί στον ζωολογικό κήπο της Γουάσινγκτων

(24/04/2000, 18.00 GMT)
 

Νέο επεισόδιο βίας στην Γουάσινγκτων
Έξι παιδιά τραυματιστήκαν στον ζωολογικό κήπο της Γουάσινγκτων όταν δυό ομάδες νεαρών άρχισαν να ανταλλάσουν πυροβολισμούς. Ένα από τα παιδιά νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με τραύματα στο κεφάλι.

Είκοσι όμηροι στη Μαλαισία
Παρά τις προσπάθειες των ένοπλων δυνάμεων της Μαλαισίας και των Φιλιππίνων να εντοπίσουν τους είκοσι όμηρους τουρίστες, οι οποίοι απήχθησαν από ενόπλους στο τουριστικό θέρετρο της Μαλαισίας Σιπαντάν, ακόμη δεν έχουν ανακαλυφθεί τα ίχνη τους. Και οι δύο χώρες θεωρούν ότι η απαγωγή τους μπορεί να συνδέεται με το κίνημα των αυτονομιστικό μουσουλμανικό κίνημα των Φιλιππίνων. Ομως, ο ανταποκριτής του BBC στη Μανίλα θεωρεί αβάσιμους τους εν λόγω ισχυρισμούς.

Επιτυχίες των Τίγρεων Ταμίλ στη Σρι Λάνκα
Οι ένοπλες δυνάμεις της Σρι Λάνκα αναφέρουν ότι αναπτύσσουν μία νέα αμυντική γραμμή, μετά την υποχώρησή τους στις επιθέσεις των ανταρτών Τίγρεων Ταμίλ και την απόσυρσή τους από μία στρατιωτική βάση στρατηγικής σημασίας. Μία εφημερίδα στο Κολόμπο χαρακτηρίζει την επιτυχία των ανταρτών ώς το μεγαλύτερο πλήγμα που υπέστησαν οι κυβερνητικές δυνάμεις στον πόλεμο με τους αυτονομιστές Τίγρεις Ταμίλ.

Πτώση των μετοχών της Microsoft
Οι μετοχές της κολοσσιαίας αμερικανικής εταιρείας Microsoft παρουσίασαν σήμερα μεγάλη πτώση, μετά τις ανακοινώσεις ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών επιδιώκει τη διάσπασή της, επειδή παραβαίνει τους αντιμονοπωλιακούς νόμους της κυβέρνησης. Μέχρι το μεσημέρι, οι μετοχές της Microsoft είχαν πέσει κατά 15%. Αυτό είχε άμεση αντανάκλαση και στον δείκτη Νάσντακ των μετοχών υψηλής τεχνολογίας, ο οποίος σημείωσε πτώση μεγαλύτερη από έξι τοις εκατό κατά το άνοιγμα του χρηματιστηρίου στη Νέα Υόρκη.

Υποψήφιος πρόεδρος κοινής αποδοχής αναζητείται στην Τουρκία
Μάχη με το χρόνο δίνουν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ και οι εταίροι του στον κυβερνητικό συνασπισμό για να καταλήξουν σε υποψήφιο κοινής αποδοχής για την προεδρία της χώρας. Αύριο τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων και η εθνοσυνέλευση θα κληθεί να εκλέξει πρόεδρο στον Μάιο. Τα πολιτικά κόμματα αδυνατούν μέχρι στιγμής να καταλήξουν σε κοινό υποψήφιο και όλα θα κριθούν στις διαβουλεύσεις των τελευταίων ωρών.

Ακύρωση της επανεκλογής του Ραούφ Ντενκτάς ζητεί κόμμα της αντιπολίτευσης
Στην αυτοαποκαλούμενη Τουρκική δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα ζήτησε την ακύρωση της επανεκλογής του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στις εκλογές που έγιναν στις 15 Απριλίου. Το κόμμα της αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι ο κ. Ντενκτάς δεν έλαβε πάνω από το 50% των ψήφων όπως απαιτείται για να ανακηρυχθεί πρόεδρος, αφού ο αντίπαλός του στον δεύτερο γύρο, ο Ντερβίς Ερόγλου, αποσύρθηκε μετά τον πρώτο γύρο.

Πιέσεις για περιορισμό των πυρηνικών όπλων
Τα σχέδια για ένα αμυντικό πυραυλικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να οδηγήσουν σε έναν νέο αγώνα εξοπλισμού. Αυτό επισημάνθηκε στη διεθνή διάσκεψη για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων στη Νέα Υόρκη. Στο μεταξύ, ασκούνται πιέσεις για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και της Κίνας.

Ρώσοι στρατιώτες σκοτώνονται σε ενέδρα Τσετσένων αυτονομιστών
Η ρωσική κυβέρνηση αναφέρει ότι δεκαπέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μία ενέδρα αυτονομιστών ανταρτών στην Τσετσενία. Ο επικεφαλής του ρωσικού στρατού είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι η επίθεση είχε οργανωθεί από Αραβες μισθοφόρους. Οι αυτονομιστές αντάρτες της Τσετσενίας υποστηρίζουν ότι σκότωσαν ογδόντα ομοσπονδιακούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια της ενέδρας.

Συνεχίζονται τα επεισόδια ανάμεσα σε λευκούς και μαύρους στη Ζιμπάμπουε
Οι καλλιέργειες στις φάρμες των λευκών στην πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε, Χαράρε, τυλίχθηκαν στις φλόγες. Οι γαιοκτήμονες της περιοχής είχαν προηγουμένως δεχθεί απειλές να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Οι ίδιοι υποστηρίζουν πλέον ότι εκατοντάδες μαύροι βετεράνοι του πολέμου της ανεξαρτησίας εθεάθησαν στην περιοχή, λίγο πριν ξεσπάσουν οι πυρκαγιές.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.