Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Η ολυμπιακή σημαία κυματίζει στη Λωζάνη
Η ολυμπιακή σημαία κυματίζει στη Λωζάνη

(20/04/2000, 15.00  GMT)

Προειδοποιεί ο Σάμαρανκ την Αθήνα
Αυστηρές προειδοποιήσεις γιά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004 απευθύνει ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Μπι Μπι Σι στη Λωζάνη ο κ. Σάμαρανκ υπογράμμισε ότι η διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα κινδυνεύει εάν η ελληνική οργανωτική επιτροπή δε προβεί σε δραστικές αλλαγές μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ  έκανε τις εν λόγω δηλώσεις όταν διεθνείς αξιωματούχοι ανακοίνωσαν μία σειρά προβλημάτων και καθυστερήσεων στις προετοιμασίες γιά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Σκάνδαλο διαφθοράς στην Κίνα
Ο πρώην αντιπρόεδρος του κινεζικού κοινοβουλίου εκδίωχθηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα με την κατηγορία της διαφθοράς. Οι λεπτομέρειες γιά την απομάκρυνσή του από το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως, όμως σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στο Χονγκ Κονγκ, ο 60χρονος Τσενγκ Κετζί , θεωρείται ότι έχει εμπλακεί σε υποθέσεις ανάθεσης έργων και προστασίας λαθρεμπόρων.

Επίσκεψη Ζιάνγκ Ζεμίν στην Αθήνα
Ο πρόεδρος της Κίνας αρχίζει αύριο  επίσημη δίημερη  επίσκεψη στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη επίσκεψη κινέζου προέδρου στην Ελλάδα. Η επίσκεψη πραγματοποιείται στα πλαίσια της δεκαπενθήμερης περιοδείας του κ. Ζιάνγκ στη Μέση Ανατολή και στην Τουρκία. Σύμφωνα με κινέζους αναλυτές η Ελλάδα μπορεί να παίξει συνδετικό ρόλο ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ασία.

Συνομιλίες γιά συγχώνευση χρηματιστήριων
Τα χρηματιστήρια του Λονδίνου και της Φρανκφούρτης επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες ότι έχουν αρχίσει συνομιλίες γιά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε συγχώνευση. Οπως επισημαίνει η συντάκτης του Μπι Μπι Σι γιά οικονομικά θέματα η συγχώνευση των δύο χρηματιστηρίων θα είναι μία λογική εξέλιξη σε μία περίοδο θεαμτικών τεχνολογικών αλλαγών που έχουν τέθει στην υπηρεσία τωγν χρημταταγορών.

Σύνοδος κορυφής γιά τη Ζιμπάμπουε
Η κρίση στη Ζιμπάμπουε θα απασχολήσει αύριο τους ηγέτες της Νοτίου Αφρικής, της Ναμίμπια και της Μοζαμβίκης. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Μπι Μπι Σι στη Χαράρε είναι σαφές ότι ο πρόεδρος Μουγκάμπε δέχεται μεγάλες πιέσεις από τις  γειτονικές χώρες γιά την αποκατάσταση του νόμου και της τάξης στη Ζιμπάμπουε.

Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα στο Ληντς
Εκκληση προς τους οπαδούς της Ληντς  για ψυχραιμία στον αποψινό αγώνα με τη Γκαλατασαράι απηύθυνε μέσω του τύπου ο πρόεδρος της Αγγλικής ομάδας. Πολλες βρετανικές εφημερίδες σήμερα δημοσιεύουν ολοσέλιδη διαφήμιση απο τον πρόεδρο της Ληντς. Ο κ. Πήτερ Ριντντέιλ ζητάει  απο τους οπαδούς της αγγλικής ομάδας να εκδηλώσουν τη υποστήριξη τους προς την αγαπημένη τους ομάδα με κόσμιο τρόπο και να αποφύγουν τις ακρότητες . Απο την άλλη πλευρά ο αντιπρόεδρος της Γκαλατασαράι, Μεχμέτ Τσανσούν, δήλωσε ότι προβληματίζεται απο τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι εκατοντάδες οπαδοί της Γκαλατασαράι απο τη Βρετανία αλλά και από  άλλες χώρες της Ευρώπης μπορεί να προσπαθήσουν να πάνε στο γήπεδο χωρίς να έχουν εισιτήρια.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.