Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο Τσιάμπι και ο Ντ'Αλέμα
Ο Τσιάμπι και ο Ντ'Αλέμα

(20/04/2000, 07.00  GMT)

Πολιτική κρίση στην Ιταλία
Ο πρόεδρος Τσιάμπι της Ιταλίας αρχίζει από σήμερα διαβουλεύσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, για να διαπιστώσει εάν είναι δυνατός ο σχηματισμός μιας νέας κυβέρνησης της κεντροαριστεράς ή εάν θα πρέπει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Χθες, ως γνωστόν, υπέβαλε την παραίτησή του ο πρωθυπουργός Μάσιμο Ντ'Αλέμα μετά την ήττα της κυβέρνησης συνασπισμού στις τοπικές εκλογές. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στη Ρώμη, μεταξύ των πιθανών υποψηφίων για την πρωθυπουργία είναι ο υπουργός Οικονομικών Τζουλιάνο Ντ'Αμάτο και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αντόνιο Φάζιο. Πάντως, ο ηγέτης της αντιπλίτευσης Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξακολουθεί να ζητεί την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.

Στα πρόθυρα πολιτικής κρίσης η Βουλγαρία
Οι σοσιαλιστές, που βρίσκονται στην αντιπολίτευση, δήλωσαν χθες ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή μετά τις καταγγελίες για διαφθορά που έχουν διατυπωθεί εις βάρος της. Πολλοί αναλυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.  Ο ανταποκριτής της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC στη Σόφια επισημαίνει ότι στο επίκεντρο των καταγγελιών βρίσκεται και η συμφωνία πώλησης του Βουλγαρικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών στην κοινοπραξία του ΟΤΕ και της Ολλανδικής KPM.

Προσπάθειες γι'αποκλιμάκωση της έντασης στη Ζιμπάμπουε
Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν χαρακτήρισε ενθαρρυντικές τις προσπάθεις που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε για την αποκλιμάκωση της έντασης που έχει προκαλέσει η κατάληψη αγροκτημάτων που ανήκουνν σε λευκούς από παλαίμαχους του πολέμου για την ανεξαρτησία της Ροδεσίας, όπως λεγόταν παλαιότερα η Ζιμπάμπουε. Ο κύριος Ανάν δήλωσε πως δεν πιστεύει πως η κατάσταση στη Ζιμπάμπουε θα πρέπει ν'απασχολήσει σ'αυτή τη φάση το Συμβούλιο Ασφαλείας, πρόσθεσε όμως ότι μπορεί τα γεγονότα αυτά να έχουν ευρύτερες επιπτώσεις.

Σάλο προκαλούν οι απόψεις Μπέκι για το AIDS
Εντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στον ιατρικό κόσμο οι αμφιβολίες που εξέφρασε δημοσία ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τάμπο Μπέκι όσον αφορά τα αίτια του AIDS και τη θεραπεία της θανατηφόρου αυτής νόσου. Επιστημονες, με τους οποίους έχει επαφές η Πρετόρια, πιστεύουν πως ο ιός HIV δεν προκαλεί το AIDS και πως τα φάρμακα που χορηγούνται είναι υπερβολικά τοξικά.

Μεγάλα μέτρα ασφαλείας για τον αγώνα Λιντς-Γαλατάσεράι
Στο Λιντς της βόρειας Αγγλιας έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα  εν όψει του σημερινού ημιτελικου του κυπέλου ΟΥΕΦΑ, μεταξυ της τοπικης ομαδας και της τουρκικης Γαλατάσεράι. Στον πρωτοι αγωνα στη Τουρκια, δύο οπαδοί της Λιντς είχαν τραυματισθεί θανάσιμα. Οι δύο αυτοί θάνατοι και τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν προκάλεσαν, όπως είταν φυσικό, μεγάλες αντιδράσεις εδώ στη Βρετανία κατά της Τουρκίας. Ετσι, για λόγους ασφαλείας, η ΟΥΕΦΑ αποφάσισε να μην επιτρέψει την πώληση εισιτηρίων σε φιλάθλους απ'την Τουρκία. Αλλά όπως δήλωσε στο BBC η εκπρόσωπος του συλλόγου των οπαδών της Γαλατάσεράι εδώ, στο Λονδίνο, πολλοί Τούρκοι που ζουν στην Ευρώπη είναι έτοιμοι να έρθουν για να υποστηρίξουν την ομάδα τους.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.