Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Σταθεροποίηση των τιμών των μετοχών και στην Αυστραλία
Σταθεροποίηση των τιμών των μετοχών και στην Αυστραλία

(18/04/2000, 15.45 GMT)

Αστάθεια στα διεθνή Χρηματιστήρια
Ασταθής παραμένει η κατάσταση στα χρηματιστήρια όλου του κόσμου, μετά την αναταραχή των τελευταίων ημερών.Υστερα απο την ανάκαμψη της Γουόλ Στριτ στη Νέα Υόρκη, σημειώθηκε σχετική άνοδος των τιμών στα χρηματιστήρια της Ασίας. Η αύξηση όμως ήταν οριακή και δεν φαίνεται να επηρέασε το χρηματιστήριο του Τόκιο, όπου οι επενδυτές θεώρησαν εύθραυστη την ανάκαμψη της αγοράς. Προβληματισμένοι εμφανίσθηκαν σήμερα το πρωί και οι επενδυτές στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπου σημειώθηκε μικρή πτώση στις τιμές των μετοχών. Αργότερα όμως, σημειώθηκε μικρή αύξηση των τιμών τόσο στο Λονδίνο, όσο και στο Παρίσι.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα απασχολούν τον ΟΗΕ
Τα μέλη της Επιτροπής του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών γιά τα Ανθρώπινα Δικαιώματα συνέρχονται στη Γενεύη για  να αποφασίσουν αν η Επιτροπή  θα επιπλήξει δημόσια πολλές χώρες στις οποίες πέρυσι σημειώθηκε επιδείνωση της κατάστασης όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Μπι Μπι Σι,  η Κίνα κατόρθωσε να παρεμποδίσει τις κινήσεις η Επιτροπή να καταδικάσει  το Πεκίνο γιά την πολιτική που ακολoυθεί στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων .

Δολοφονήθηκε ακόμη ένας λευκός στη Ζιμπάμπουε
Ακόμη ένας λευκός αγρότης δολοφονήθηκε στη Ζιμπάμπουε λίγες ώρες με τις δηλώσεις του προέδρου Μουγκάμπε γιά διακανονισμό του προβλήματος που αφορά την αναδιανομή της γής. Σε ομιλία του με αφορμή την επέτειο της ανεξαρτησίας ο κ. Μουγκάμπε επέκρινε τους λευκούς γαιοκτήμονες και τη βρετανική κυβέρνηση γιά τη μικρή πρόοδο που έχει σημειωθεί στο θέμα της ανακατανομής της γής.
 

Η ΔΟΕ ασχολείται με τους Ολυμπιακούς του 2004
Οι καταγγελίες ότι οι προετοιμασίες γιά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004 έχουν καθυστερήσει και η πρόταση να διεξαχθούν δύο εβδομάδες αργότερα απ ό,τι αρχικά προεβλέπετο γιά να μη συμπέσουν με του αγώνες του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου είναι δύο από τα θέματα που θα απασχολήσουν τη ΔΟΕ στη συνάντηση που άρχισε σήμερα στη Γενεύη.

Η Διεθνής Αμνηστεία γιά τη θανατική ποινή
Η Διεθνής Αμνηστεία - η οργάνωση γιά τα ανθρώπινα δικαιώματα - υπογραμμίζει ότι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι εκτελέσθηκαν σε 31 χώρες πέρυσι . Σύμφωνα με την έκθεση 98 κρατούμενοι εκτελέσθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες , ενώ στην Κίνα εφαρμόσθηκε η θανατική ποινή τουλάχιστον σε χίλιες περιπτώσεις. Η Διεθνής Αμνηστεία υποστηρίζει ότι σε γενικές γραμμές η τάση στον κόσμο είναι η κατάργηση της θανατικής ποινής .

Δίκη Αλβανών στη Νότια Σερβία
Περίσσοτεροι από 140 Αλβανοί έχουν προσαχθεί στο δικαστήριο στην πόλη Νίς - στη Νότια Σερβία. Κατηγορούνται γιά συμμετοχή σε επιθέσεις εναντίον του σερβικού στρατού και της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των αεροπορικών βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ πέρυσι. Τρία άτομα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σκοτώθηκαν στις επιθέσεις αυτές που έγιναν στην πόλη Ντζακόβιτσα στο Κοσσυφοπέδιο.
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.