Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Σταθεροποίηση των τιμών των μετοχών και στην Αυστραλία
Σταθεροποίηση των τιμών των μετοχών και στην Αυστραλία

(18/04/2000, 0800GMT)

Σταθεροποιούνται τα διεθνή χρηματιστήρια
Σταθεροποιούνται κατά  τα φαινόμενα, οι τιμές των μετοχών στα διεθνή χρηματιστήρια μετά την κατακόρυφη πτώση που είχε σημειωθεί στην Νέα Υόρκη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Ολα τα μεγάλα χρηματιστήρια στην Ασία έκλεισαν με άνοδο με εξαίρεση το χρηματιστήριο του Τόκιο. Εν τούτοις οι μετοχές των εταιρειών τηλεπικοινωνιών και υψηλής τεχνολογίας δεν απέσβεσαν τις απώλειες των τελευταίων ημερών. Ανάλογη ανάκαμψη αναμένεται και στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές κατά τις σημερινές συνεδριάσεις. Την Δευτέρα η Γουόλ Στρητ έκλεισε  με άνοδο αρκετών ποσοστιαίων μονάδων. Πάντως οι αναλυτές προειδοποιούν ότι οι πιέσεις στις μετοχές θα συνεχιστούν λόγω φόβων για αύξηση του πληθωρισμού και των επιτοκίων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ΗΠΑ αναστέλλουν πώληση όπλων στην Ταϊβάν
Ο Πρόεδρος Κλίντον στηριζόμενος στις συστάσεις του Υπουργείου Αμυνας ανέστειλε την πώληση νέων όπλων στην Ταϊβάν. Στην ίδια την Ταϊβάν, ένα ηγετικό στέλεχος του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος του Προέδρου Τσεν Σούι Μπιάν κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι για να μην εξοργίσει την Κίνα έλαβε μία απόφαση που δεν λαμβάνει υπόψιν τις νόμιμες αμυντικές ανάγκες της χώρας του. Ο Πρόεδρος Κλίντον είπε, ωστόσο, ότι έχει εγκριθεί η χορήγηση στρατιωτικής βοηθείας στην Ταϊβάν, στην οποία περιλαμβάνονται ραντάρ μεγάλης εμβελείας και πύραυλοι, όχι όμως και καταδρομικά, υποβρύχια και ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη, όπως ζητούσε η Ταϊβάν.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα εξετάζει ο ΟΗΕ
Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ θα αποφασίζει σήμερα εάν θα καταγγείλει δημόσια τις χώρες στις οποίες παρατηρήθηκε πέρυσι αύξηση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στο επίκεντρο των επικρίσεων αναμένεται να βρεθεί η  Κίνα, έπειτα από απαίτηση των Ηνωμένων Πολιτειών.  Η Επιτροπή θα εξετάσει ακόμη την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κούβα, την Σερβία, το Ιράκ, την Βιρμανία, την Κροατία, την Βοσνία και ορισμένες χώρες της Αφρικής.

Την θανατική καταδίκη του Σαρίφ ζητά η εισαγγελία του Πακιστάν
Η εισαγγελία του Πακιστάν κατέθεσε έφεση ζητώντας την επιβολή της θανατικής καταδίκης στον ανατραπέντα πρωθυπουργό της χώρας, Ναουάζ Σαρίφ, που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης κατηγορούμενος για τρομοκρατία και αεροπειρατία. Παράλληλα ζητάται η ανατροπή της αθωωτικής απόφασης για έξη συγκατηγορούμενους του κυρίου Σαρίφ, μεταξύ των οποίων είναι και ο αδελφός του.

Πολιτική κρίση στην Ιταλία
Νέα πολιτική κρίση αντιμετωπίζει η Ιταλία μετά τη νίκη της κεντροδεξιάς παράταξης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις προχθεσινές τοπικές εκλογές. Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μασιμο Ντ' Αλεμα αμέσως μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος, υπέβαλε την παραίτηση του, αλλά  ο Πρόεδρος Τσιάμπι δεν την έκανε δεκτή και του συνέστησε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή -κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι το Πάσχα των Καθολικών.

Επέτειος της ανεξαρτησίας της Ζιμπάμπουε
Η Ζιμπάμπουε γιορτάζει σήμερα τη συμπλήρωση 20 ετών από την ανεξαρτησία της, καθώς κλιμακώνεται η ένταση που έχει προκαλέσει η κατάληψη αγροκτημάτων που ανήκουν σε λευκούς από μαύρους, παλαίμαχους του πολέμου για την ανεξαρτησία. Ο Πρόεδρος Μουγκάμπε ματαίωσε τους τριήμερους επίσημους εορτασμούς που είχαν προγραμματισθεί και δήλωσε πως τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για τους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.