Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Το χρηματιστήριο του Τόκυο
Το χρηματιστήριο του Τόκυο

(17/04/2000, 10:10 GMT)

Μεγάλες πτώσεις στα χρηματιστήρια της Ευρώπης
Σημαντική  πτώση σημειώνουν σήμερα οι χρηματιστηρικοί δείκτες σε ολόκληρη την Ευρώπη μετά την πτώση που σημείωσαν οι δείκτες των χρηματιστηρίων της Απω Ανατολής. Πτώση της τάξεως 3,8 τοις εκατό σημείωσε ο δείκτης FTSE-100 στο Λονδίνο λίγα λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών, ενώ στην Γερμανία ο δείκτης DAX σημείωσε πτώση  της τάξεως του 4 τοις εκατό. Στο Τόκυο, ο δείκτης Νικέι έκλεισε μειωμένος κατά 7 τοις εκατό, ενώ ανάλογες πτώσεις σημείωσαν τα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ, της Σιγκαπούρης και της Νότιας Κορέας.Αυτά είταν, ας σημειωθεί, τα πρώτα χρηματιστήρια που άνοιξαν μετά τις μεγάλες πτώσεις που παρουσίασαν την Παρασκευή οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη. Ορισμένοι αναλυτές, ωστόσο, πιστεύουν ότι το Τόκυο θα πρέπει επιδείξει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα γιατί δεν υπάρχουν στην Ιαπωνία φόβοι για πληθωρισμό, αλλά και γιατί έχουν βελτιωθεί τις τελευταίες εβδομάδες οι προοπτικές της ιαπωνικής οικονομίας.

Νέα επεισόδια αναμένονται σήμερα στην Ουάσινγκτον
Και νέες βίαιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, αναμένονται σήμερα στην Ουάσινγκτον. Χθες, χιλιάδες άτομα είχαν περικυκλώσει τα κτίρια των δύο αυτών οργανισμών, αλλά δεν κατάφεραν να εμποδίσουν τις συνομιλίες. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την βελτίωση που παρουσίασε φέτος η παγκόσμια οικονομία, ενώ,αναφερόμενο προφανώς στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, δήλωσε πως λαμβάνει υπόψιν τις ανησυχίες και τους φόβους που εκφράζονται ότι τα οφέλη από την παγκόσμια οικονομία δεν φτάνουν τελικά σε όλους, και ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Επίσκεψη Πούτιν στο Λονδίνο
Το Λονδίνο επισκέπτεται από χθες ο νεοεκλεγείς ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στην πρώτη του επίσκεψη σε Δυτική χώρα μετά την εκλογική του νίκη. Σήμερα ο κ. Πούτιν θα έχει συνομιλίες με τον βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ και με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας. Κύρια θέματα των επαφών του ρώσυ προέδρου αναμένεται να είναι η πορεία της ρωσικής οικονομίας, οι σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρώπη, οι εξελίξεις στην Τσετσενίακαι τα Βαλκάνια και η συνεργασία στον αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος και των ναρκωτικών.

Πιέσεις στην Ζιμπάμπουε σκοπεύει να ασκήσει η Βρετανία
Καθώς ο πρόεδρος Μουγκάμπε της Ζιμπάμπουε αρνείται να επέμβει για λάβουν τέλος οι καταλήψεις αγροκτημάτων στην χώρα μετά τον θάνατο τριών ατόμων το Σαββατοκύριακο, ο Βρετανός υπουργός εξωτερικών Ρόμπιν Κούκ είπε ότι η Βρετανία εξετάζει όλα τα μέσα που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να ασκήσει πιέσεις στην Ζιμπάμπουε. Ο κ. Κουκ προσέθεσε όμως ότι διστάζει να λάβει μέτρα τα οποία θα έχουν επιπτώσεις στην ζωή του μέσου πολίτη της χώρας.

Σημαντικά τα κέρδη της ανιτπολίτευσης στην Ιταλία
Η κεντροδεξιά αντιπολίτευση πέτυχε σημαντικά κέρδη στις τοπικές εκλογές στην Ιταλία σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα. Ιδιαίτερα στην Βόρεια Ιταλία όπου παραδοσιακά επικρατεί η αριστερά, παρουσιάστηκε μεγάλη μετακίνηση ψήφων προς την κεντροδεξιά. Σύμφωνα με ανταποκριτή του ΒΒC παρά τις επιτυχίες που σημείωσε η αριστερά στον ιταλικό Νότο, τα αποτελέσματα αποτελούν πλήγμα για τον πρωθυπουργό Μάσιμο Ντ'Αλέμα.

Δεν εξασφάλισε την εκλογή του στον πρώτο γύρο ο Ντενκτάς
Ο Ραούφ Ντενκτάς ήταν ο νικητής του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογων στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο, δίχως όμως να εξασφαλίσει την εκλογή του από τον πρώτο γυρο. Το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί, κατά τον δεύτερο γύρο, στο τέλος της εβδομάδας, από την στάση των δυο άλλων υποψηφίων που συγκέντρωσαν το 26% των ψήφων.

Για ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος μιλά ο Μπάρακ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ εξέφρασε χθες την πεποίθηση ότι η διαδικασία για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ανεξαρτήτου παλαιστινιακού κράτους, --μιας οντότητας, όπως εξήγησε, που δεν θα έχει όπλα και στην οποίαν οι περισσότεροι Εβραίοι έποικοι θα παραμείνουν υπό ισραηλινή κυριαρχία.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.