Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 27 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Συγκρούσεις αστυνομίας και διαδηλωτών στην Ουάσινγκτων
Συγκρούσεις αστυνομίας και διαδηλωτών στην Ουάσινγκτων





(16/04/2000, 20:00 GMT)

Επεισόδια στην Ουάσιγκτων
Την διαμαρτυρία τους ενάντια στον ρόλο και την πολιτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εξέφρασαν χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σημερα στην Ουάσινγκτων επ' ευκαιρία της συνόδου του διεθνούς οργανισμού. Περίπου τριακόσια άτομα συγκρούστηκαν βίαια με τις αστυνομικές δυνάμεις, όταν επεχείρησαν να εισβάλουν στον Λευκό Οίκο.

Στο Λονδίνο ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Επίσημη επίσκεψη στην Βρετανία πραγματοποιεί από αύριο, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν που φθάνει απόψε στο Λονδίνο. Αντικείμενο τών συνομιλιών του με τον βρετανό πρωθυπουργό Τόνυ Μπλαιρ θά είναι η κατάσταση της ρωσικής οικονομίας,, οι σχέσεις Ρωσίας-Ευρωπαικής Ενωσης καιοι εξελίξεις στην Τσετσενία.

Καθυστερεί η ρωσική επιχείρηση στην Τσετσενία
Ο ηγέτης των τσετσένων μαχητών που πρόσκεινται στην Μόσχα, υπεγράμμισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι παρατηρείται καθυστέρηση τριών έως τεσσάρων μηνών στην επιχείρηση κατά των τσετσένων ανταρτών. Ο διοικητής της τσετσενικής πολιτοφυλακής ανέφερε συγκεκριμένα ότι παρά τις συνεχείς συγκρούσεις ανάμεσα στους ανδρες του και τους αντάρτες  στα νότια της δημοκρατίας,, δεν έχει ακόμα επιτευχθεί η ολοκληρωτική εξέλειψη των αντάρτικων εστιών.

Σεξουαλικό σκάνδαλο στο Ισραήλ
Η αστυνομία του Ισραήλ ζήτησε  την άρση της ασυλίας ενός ανώτατου στελέχους της κυβέρνησης του Εχούντ Μπαράκ, ώστε να προσαχθεί στην δικαιοσύνη για σεξουαλική παρενόχληση. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι διαθέτει επαρκή στοιχεία εναντίον του υπουργού συγκοινωνιών Γιτζάκ Μορντεχάι που κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά τρείς εργαζόμενες στο υπουργείο του. Ο κ. Μορντεχάι αρνείται τις κατηγορίες.

Δημοτικές εκλογες στην Ιταλία
Στις κάλπες προσήλθαν σήμερα οι ιταλοί ψηφοφόροι για την εκλογή δημάρχων σε 15 νομούς. Το αποτέλεσμα θα είναι και η πρώτη σοβαρή ένδειξη για το ποσοστό δημοτικότητας της κεντροαριστερής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μάσσιμο Νταλέμα.

Δημοψήφισμα στην Ουκρανία
Την αναβαθμιση του ρόλου του και την ουσιαστική αποδυνάμωση του Κοινοβουλίου επιδιώκει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Λεονιντ Κούτσμα με το σημερινό δημοψήφισμα. Σύμφωνα με αξιωματούχους του καθεστώτος η προσέλευση στις κάλπες ήταν ικανοποιητική. Ο κ. Κούτσμα κατηγορεί την βουλή για συνεχή υπόσκαψη του κυβερνητικού έργου.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.