Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Επίθεση την ώρα της προσευχής έγινε στο Πακιστάν
Επίθεση την ώρα της προσευχής έγινε στο Πακιστάν

(12/04/2000, 14:00 GMT)

Επίθεση με τουλάχιστον 11 νεκρούς την ώρα της προσευχής στο Πακιστάν
Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 20 τραυματίστηκαν στο Πακιστάν σε επίθεση που πραγματοποίησαν οπλοφόροι την ώρα της προσευχής. Ανάμεσα στα θύματα είναι και 5 παιδιά. Κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, όμως, σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες, πιθανόν να πρόκειται για διαμάχη ανάμεσα σε Μουσουλμάνους. Στο μεταξύ, οι δικηγόροι του πρώην Πρωθυπουργού του Πακιστάν, τού Ναουάζ Σαρίφ, υπέβαλλαν έφεση εναντίον της ισόβιας ποινής που του επεβλήθη με την κατηγορία της αεροπειρατίας και της τρομοκρατίας.

Απειλή πείνας στην Αιθιοπία
Αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Εθνών ξεκινάει επίσκεψη στην Αιθιοπία όπου υπολογίζεται ότι 800.000 άνθρωποι απειλούνται από την πείνα. Σε μια από τις περιοχές όπου οι κάτοικοι κινδυνεύουν δεν έχει βρέξει εδώ και 3 χρόνια και εκατοντάδες άνθρωποι πέθαναν τον περασμένο μήνα.

Στα υψηλότερα επίπεδα από το '96 έκλεισε το Χρηματιστήριο του Τόκιο
Οι τιμές των μετοχών στο Τόκιο παρουσίασαν άνοδο σήμερα παρά την χθεσινή πτώση του Δείκτη των μετοχών των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στη Νέα Υόρκη. Ο δείκτης Νικέι παρουσίασε αύξηση 1,5% κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1996.

Άρνηση του υπουργείου Οικονομικών της Τουρκίας να δώσει οικονομικές εγγυήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ακουγιού
Στην Τουρκία το υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να δώσει οικονομικές εγγυήσεις για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα στο Ακουγιού. Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η απόρριψη αυτή είναι η δεύτερη μέσα σε ένα μήνα και οφείλεται στις επιπτώσεις που το υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας φοβάται ότι θα έχει αυτό το πρόγραμμα στην αντιπληθωριστική πολιτική της κυβέρνησης.

Συνελήφθη ένας επιχειρηματίας στην Ελβετία επειδή κουβαλούσε κομμάτια από πύραυλο Σκουντ
Στην Ελβετία, οι αρχές έκαναν γνωστό ότι συνέλαβαν έναν επιχειρηματία από την Ταϊβάν που είχε προορισμό τη Λιβύη και βρήκαν στην βαλίτσα του κομμάτια από πύραυλο Σκουντ. Η σύλληψη έγινε την περασμένη εβδομάδα στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης και οι αρχές είπαν ότι είχαν πληροφορίες για την υπόθεση αυτή από πριν.

Ναυάγιο πλοίου με περίπου 200 παράνομους μετανάστες στην Αυστραλία
Στην Αυστραλία, οι αρχές ανέφεραν ότι δεν έχουν καταφέρει, μέχρι στιγμής, να βρουν ένα πλοίο από την Ινδονησία που φαίνεται ότι ναυάγησε εξαιτίας της κακοκαιρίας. Περίπου 200 παράνομοι μετανάστες υπολογίζεται ότι βρίσκονταν πάνω στο πλοίο. Οι πληροφορίες λένε ότι οι μετανάστες είναι από τη Μέση Ανατολή.

Τετράωρες συνομιλίες του Μπιλ Κλίντον και του Εχούντ Μπαράκ
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπιλ Κλίντον και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ πραγματοποίησαν τετράωρες συνομιλίες στο Λευκό Οίκο, όπου συζήτησαν τις προοπτικές ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τους ανταποκριτές, έμφαση δόθηκε στην υπόσχεση του Ισραήλ να αποσύρει τα στρατεύματά του από το νότιο Λίβανο, ενώ συζητήθηκαν, επίσης, οι προοπτική προόδου στις συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και το αδιέξοδο που παρατηρείται στις συνομιλίες του Ισραήλ με τη Συρία.

Κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον του ποδόσφαιρου
Eπίσημοι απο την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου  - τη FIFA και την UEFA, δηλαδή - συναντώνται με ηγέτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να συζητήσουν το μέλλον του ποδοσφαίρου. Η FIFA και η UEFA επιθυμούν την τροποποίηση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου το 1995 - η γνωστή σαν απόφαση Μπόσμαν - η οποία επιτρέπει την ελεύθερη μετακίνηση ποδοσφαιριστών στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ποδοσφαιρικές αρχές υποστηρίζουν ότι η ελεύθερη μετακίνηση ποδοσφαιριστών αποτρέπει τη ανάπτυξη νέων ταλέντων και δημιουργεί ομάδες που έχουν πάρα πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές στις τάξεις τους.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.