Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Για σημαντική νίκη έκανε λόγο ο Κ. Σημίτης
Για σημαντική νίκη έκανε λόγο ο Κ. Σημίτης
(10/04/2000, 02.30 GMT)

Οριακή νίκη ΠΑΣΟΚ
Με οριακή διαφορά επανεξελέγη το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία (43,7% έναντι 43% της Νέας Δημοκρατίας, επί συνόλου 93,5% των εκλογικών τμημάτων).

Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία το ΠΑΣΟΚ κερδίζει 157 έδρες, έναντι 126 της Νέας Δημοκρατίας.

Το ΚΚΕ διατηρεί την δύναμη του (5,4% και 11 έδρες) ενώ ο Συνασπσιμός συγκέντρωσε 3,2% και 6 έδρες.

Εκτός Βουλής έμεινε το ΔΗΚΚΙ με 2,7% καθώς δεν συγκέντρωσε το απαιτούμενο 3% των ψήφων για να εκπροσωπηθεί στο Κοινοβούλιο.

Ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα μεταδίδει πως το αποτέλεσμα αποτελεί προσωπική νίκη του κ. Σημίτη, ο οποίος μεταμόρφωσε την ελληνική οικονομία και θα οδηγήσει τώρα την χώρα στην ΟΝΕ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης ευχαρίστησε όσους ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για μια σημαντική νίκη, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής δήλωσε πως "ο αγώνας για μια καλύτερη Ελλάδα συνεχίζεται."

Περισσότερα για την εκλογική αναμέτρηση, τα αποτελέσματα και τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μπορείτε να βρείτε στην ειδική ιστοσελίδα της Ελληνικής υπηρεσίας του BBC "Εκλογές 2000".

Απαισιοδοξία για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ, λίγο πριν αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον, δήλωσε απαισιόδοξος για την προοπτική ειρηνευτικής συμφωνίας με την Συρία. Λίγο νωρίτερα αντάρτες Χεζμπολάχ, στον νότιο Λίβανο, είχαν πραγματοποιήσει επίθεση με ρουκέτες στο Ισραήλ. Στην Ουάσιγκτον ο πρόεδρος Κλίντον θα έχει συνομιλίες με τους Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους ηγέτες.

Επανεκλογή Σεβαρτνάτζε στη Γεωργία
Επανεξελέγη για δεύτερη θητεία στην προεδρία της Γεωργίας ο πρόεδρος Εντβάρ Σεβαρτνάτζε. Με τα 3/4 των ψήφων καταμετρημένα ο κ. Σεβαρτνάτζε συγκεντρώνει πάνω από το 80% των ψήφων. Ο  κυριότερος αντίπαλος του, πρώην ηγέτης των Κομμουνιστών, Τζουμπέρ Πατιασβίλι, συγκεντρώνει περίπου το 17%. Αλλά διεθνείς παρατηρητές έχουν ήδη αναφέρει για παρατυπίες και η αντιπολίτευση κάνει λόγο για εκτεταμένη νοθεία.

Σε δεύτερο γύρο οι προεδρικές εκλογές στο Περού
Δεύτερο γύρο προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις εξόδου στο Περού για τις προεδρικές εκλογές της χώρας. Ο Αλεχάντρο Τολέδο, που κατάγεται από τους Ινδιάνους του Περού, και είναι πρώην οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, φέρεται προηγούμενος του απερχόμενου προέδρου Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, αλλά κανείς τους δεν συγκεντρώνει απόλυτη πλειοψηφία. Χιλιάδες διεθνείς παρατηρητές παρακολουθούν τις εκλογές, καθώς υπάρχουν προειδοποιήσεις πως ενδέχεται να σημειωθούν παρατυπίες που θα ευνοούν τον κ. Φουτζιμόρι.

Ανησυχία για εξεγέρσεις αλλοδαπών στο Τόκυο
Οι δυνάμεις ασφαλείας της Ιαπωνίας έλαβαν εντολή να προετοιμαστούν για ενδεχόμενη εξέγερση των ξένων εργατών, σε περίπτωση μεγάλης καταστροφής στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Ο κυβερνήτης του Τόκυο Σιντάρο Ισιχάρα είπε ότι οι αλλοδαποί ευθύνονται για πλήθος αδικημάτων και ανάλογη συμπεριφορά θα πρέπει να αναμένεται σε περίπτωση μεγάλου καταστροφικού σεισμού.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.