Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ρώσος εκπρόσωπος στο Συμβούλιο της Ευρώπης
Ρώσος εκπρόσωπος στο Συμβούλιο της Ευρώπης

(07/04/2000, 09:45 GMT)

Την αποπομπή της Ρωσίας δρομολογεί το Συμβούλιο της Ευρώπης
Το Συμβούλιο της Ευρώπης πρότιθεται να προχωρήσει στην αποπομπή της Ρωσίας. Χθες οι ρώσοι εκπρόσωποι στο Συμβούλιο αποχώρησαν από την αίθουσα των συνεδριάσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας και η Μόσχα έχει τονίσει ότι θα υπάρξουν αντίποινα χωρίς όμως να προσδιορίσει την υφή των μέτρων που προτίθεται να λάβει. Ο πρόεδρος της ρωσικής  Κάτω Βουλής Γκενάντι Σελέζνεφ έσπευσε να δηλώσει ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν λαμβάνει υπόψη του ότι έχει να κάνει με τη Μόσχα. Σήμερα ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν πρόκειται να συναντηθεί με ανώτατους αξιωματούχους της ΕΕ ενώ η χώρα του επικρίνεται από τη διεθνή κοινότητα για τις επιχειρήσεις στην Τσετσενία.

Οι εκλογές της Κυριακής στα διενθή ΜΜΕ
Στην Ελλάδα, σε μάχη σώμα με σώμα έχει εξελιχθεί η εκλογική αναμέτρηση λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές της Κυριακής σχολιάζουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Η εκλογική αναμέτρηση είναι η πιο σκληρή των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα, με τα δύο μεγάλα κόμματα να ισοψηφούν λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές της Κυριακής, μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων και σχολιάζει: το εκλογικό αποτέλεσμα θα κρίνει την τύχη του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη που στοιχημάτισε τα πάντα με την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών.

Νέα επεισόδια στο Κοσσυφοπέδιο
Στρατιώτες της KFOR στο Κοσσυφοπέδιο πυροβόλησαν και τραυμάτισαν Σέρβο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στα νότια της Πρίστινας. Εκπρόσωπος της KFOR είπε ότι ο Σέρβος πυροβολήθηκε και τραυματίστηκe ενώ επιτέθηκε εναντίον στρατιώτη της ΚFOR με τσεκούρι κοντά στο χωριό Γκρατσάνιτσα - κέντρο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Κοσσυφοπέδιο . Οταν έγινε η επίθεση ,  περίπολος Σουηδών στρατιωτών είχε συλλάβει έναν άλλο άνδρα και οι Σουηδοί στρατιώτες της ΚFOR αντιμετώπιζαν τις άγριες διαθέσεις των εξοργισμένων Σέρβων, μεταδίδουν οι ανταποκριτές. Τα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά την απόφαση μερίδας της ηγεσίας των Σέρβων να συμετάσχει στην κοινή δίοικηση των Ηνωμένων Εθνών.

Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης παρουσιάζεται ο Κράισνικ
Ο Μομτσίλο Κράισνικ, υπαρχηγός των Σέρβων της Βοσνίαςκατά την διάρκεια του πολέμου, παρουσιάζεται σήμερα στο Δικαστήριο για τα Εγκλήματα Πολέμου στην Πρώην Γιουγκοσλαβία που εδρεύει στην Χάγη. Ο Κράισνικ, στενός συνεργάτης του ηγέτη των Σερβοβοσνίων Ράντοβαν Κάρατζιτς, συνελήφθει από την διεθνή ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ τη Δευτέρα. Κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου κατά Μουσουλμάνων και Κροατών και γιατί δεν εμπόδισε τις Βοσνιακές Σερβικές Δυνάμεις να διαπράξουν θηριωδίες.

20% των δωρεών αίματος δεν έχει περάσει επαρκή έλεγχο
Σε έκθεση που δημοσίευθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπογραμμίζει ότι το ένα πέμπτο των δωρεών αίματος δεν έχει ελεγχθεί για τον ιό HIV που προκαλεί την ασθένεια AIDS και άλλες μεταδοτικές ασθένειες. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτίθεται να ζητήσει από τις κυβερνήσεις των χωρών και ειδικότερα των αναπτυσσόμενων κρατών, να κάνουν βασική τους προτεραιότητα τον έλεγχο των αποθεμάτων αίματος.

Νέες συμμαχικές επιδρομές στο Ιράκ
Το Ιράκ ανακοίνωσε ότι 14 άτομα σκοτώθηκαν και 19 τραυματίσθηκαν στις επιδρομές που πραγματοπoιήσαν αμερικανικά και βρετανικά αεροσκάφη στις νότιες περιοχές της χώρας. Η Βαγδάτη υποστήριξε ότι βομβαρδίστηκαν αστικές περιοχές. Η Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε ότι αμερικανικά αεροσκάφη που περιπολούσαν την εναέρια ζώνη αποκλεισμού πραγματοποίησαν επιδρομές. Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος είπε ότι αμερικανικά αεροσκάφη δέχθηκαν επίθεση και ότι αντέδρασαν βομβαρδίζοντας ιρακινούς στρατιωτικούς στόχους.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.