Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Αμερικανοί στρατιώτες περιπολούν στο Νότιο Κοσσυφοπέδιο
Αμερικανοί στρατιώτες περιπολούν στο Νότιο Κοσσυφοπέδιο

(05/04/2000, 10:00 GMT)

Εντεκα αμερικανοί στρατιώτες τραυματίες στο Κόσσυφοπέδιο
Εντεκα αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν στο Κοσσυφοπέδιο κατά την διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ Σέρβων και μελών της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο χωριό Σέβτσε, κοντά στα σύνορα με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Οι συγκρούσεις που διήρκεσαν αρκετές ώρες, ξέσπασαν μετά την σύλληψη ενός Σέρβου για παράνομη κατοχή όπλων.

Ο Γιοσίρο Μόρι νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας
Το ιαπωνικό κοινοβούλιο ενέκρινε την υποψηφιότητα του Γιοσίρο Μόρι για το αξίωμα του πρωθυπουργου. Ο κ. Μόρι αντικαθιστά τον Κέιζο Ομπούτσι, ο οποίος τη Κυριακή υπέστη  βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Τον διορισμό του Γιοσίρο Μόρι, ο οποίος δεσμεύθηκε να ακολουθήσει την πολιτική του προκατόχου του,  ενέκριναν τόσο η Ανω όσο και η Κάτω Ιαπωνική βουλή

Κρίσιμη ημέρα για την κυβέρνηση Ετσεβίτ στην Τουρκία
Κρίσιμη ψηφοφορία αντιμετωπίζει σήμερα η κυβέρνηση Ετσεβίτ στην Τουρκία. Το κοινοβούλιο της χώρας θα κληθεί  να εγκρίνει αλλαγή στο σύνταγμα με σκοπό να επιτραπεί η επανεκλογή του Σουλεϊμάνε Ντεμιρέλ στο αξίωμα του προέδρου. Οι τούρκοι βουλευτές την προηγούμενη εβδομάδα καταψήφισαν τις προτάσεις και σύμφωνα με τους αναποκριτές, μία δεύτερη  απόρριψη της πρότασης μπορεί να οδηγήσει στην κατάρρευση της κυβέρνησης συνασπισμού που σχηματίστηκε πριν από δέκα μήνες.

Η Αιθιοπία επικρίνει τη Δύση για την ανθρωπιστική βοήθεια
Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας κατηγόρησε τη Δύση ότι δεν κάνει αρκετά για να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους που απειλούνται από τη μακροχρόνια ξηρασία που πλήτει την Ανατολική Αφρική. Ο Αιθίοπας υπουργός εξωτερικών, Σεγιούμ Μεσφίν, δήλωσε κατά την διάρκεια της Ευρω-Αφρικανικής συνόδου στο Κάιρο ότι είχε προειδοποιήσει ήδη από τον Δεκέμβριο την διεθνή κοινότητα για την άμεση απειλή λιμού.

Μαντέλα - Ην. Πολιτείες και Βρετανία ενθαρρύνουν το χάος
Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα κατηγόρησε την Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ενθαρρύνουν την επικράτηση  χάους στην διεθνή σκηνή αγνοώντας άλλες χώρες και αναλαμβάνοντας τον ρόλο του " παγκόσμιου αστυνομικού" όπως είπε χαρακτηριστικά. Σε συνέντευξή του στην Βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν, ο κ. Μαντέλα επέκρινε την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο για τις επεμβάσεις στο Ιράκ και το Κοσσυφοπέδιο χωρίς την προηγούμενη έγκριση του συμβουλίου ασφαλείας.

Κύρια είσοδος η Ελλάδα το εμπόριο σε σπανίων ειδών
Η Ελλάδα είναι η κύρια είσοδος στην Ευρώπη για το παράνομο εμπόριο σπανιών ειδών, μεταδίδει το πρακτορείο Press Association. Σύμφωνα με έκθεση της Βρετανικής Βασιλικής Εταiρείας για την Προστασία των Ζώων  που δημοσίευται σήμερα, αντικείμενα από ελεφαντόδοντο και ορισμένα  γούνινα είδη  που προέρχονται από ζώα που προστατεύονται με βάση τις διεθνείς συμφωνίες πωλούνται στα καταστήματα της Αθήνας .

Συνεχίστηκε η πτώση των μετοχών τεχνολογίας
Μεγάλες απώλειες για δεύτερη ημέρα παρουσίασε ο δείκτης της χρηματιστηριακής αγοράς τεχνολογίας NASDAQ στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την απόφαση αμερικανού δικαστή ότι η γιγαντιαία εταιρεία λογισμικού Microsoft καταπάτησε τους νόμους περί μονοπωλίων. Σύμφωνα με τον οικονομικό συντάκτη του BBC  τα νομικά προβλήματα της Microsoft  ενίσχυσαν τις πρόσφατες τάσεις, μειώνοντας την αξία των μετοχών νέας τεχνολογίας σε επίπεδα που είναι πιο εύκολο να διατηρηθούν.

Σε τροχιά το Σογιούζ
Το διαστημικό όχημα Σογιούζ στο οποίο επιβαίνουν δύο ρώσοι κοσμοναύτες βρίσκεται πλέο νσε τροχιά. Στόχος της αποστολής είναι η επαναλειτουργία του ρωσικού διαστημικού σταθμού Μιρ. Οι κοσμοναύτες αναμένεται να μεταβούν στο Μιρ αύριο.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.