Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates
Ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates

(04/04/2000, 0945 GMT)

Δικαστική απόφαση - πλήγμα για τη Microsoft
Άμεση απειλή και σοβαρό πλήγμα για την παντοδυναμία της εταιρείας Microsoft συνιστά απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία η γιγαντιαία εταιρεία παραγωγής λογισμικού παραβίασε τη νομοθεσία περί μονοπωλίων. Χθες το βράδυ στην Ουάσινγκτον, ο δικαστής Τόμας Πένφιλντ απεφάνθη ότι η Microsoft εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την προνομιακή της θέση στην αγορά  ηλεκτρονικών υπολογιστών για να ζημιώσει τους ανταγωνιστές της, ιδιαίτερα στον τομέα παραγωγής λογισμικού που καθιστά δυνατή την πρόσβαση το Διαδίκτυο. Ο ιδρυτή και πρόεδρος της εταιρείας Μπιλ Γκέιτς, πάντως, κατέστησε σαφή την πρόθεσή του να υποβάλει έφεση.

Με λιμό απειλείται εκ νέου η Ανατολική Αφρική
Υπό την απειλή του λιμού και των θανατηφόρων ασθενειών ζουν πλέον δεκαέξι εκατομμύρια άνθρωποι στην Ανατολική Αφρική, λόγω της μακράς περιόδου ξηρασίας που προκαλεί ήδη τεράστιες ελλείψεις σε τρόφιμα και πόσιμο νερό. Τα Ηνωμένα Έθνη αποφάσισαν ήδη να αποστείλουν και δεύτερη εμπειρογνώμονα στην περιοχή για να συμβάλει στην εκπόνηση κατεπείγοντος σχεδίου για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Ο διεθνής οργανισμός τονίζει ότι μόνο μία τεράστια διεθνής προσπάθεια μέσα στους επόμενους μήνες θα συμβάλλει στην αποφυγή θανάτων σε τρομακτική κλίμακα στην περιοχή.

Αποφεύγουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για Κύπρο Λονδίνο και Χάγη
Φράση κλειδί που αποσυνδέει εμμέσως πλην σαφώς τη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού από τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών επιδιώκουν να συμπεριλάβουν στις κοινές θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ολλανδία και η Μεγάλη Βρετανία. Εν όψει του συμβουλίου σύνδεσης Κοινότητας-Τουρκίας, την ερχόμενη εβδομάδα, οι δύο χώρες προτείνουν οι κοινές θέσεις των 15 στο Κυπριακό να μην αναφέρονται στα ευνοϊκά για την Κυπριακή Δημοκρατία ψηφίσματα του ΟΗΕ, αλλά αντίθετα στην πιο αόριστη διατύπωση του Συμβουλίου Κορυφής του Ελσίνκι.

Κρίσιμη ψηφοφορία για την τουρκική κυβέρνηση
Ιδιαίτερα κρίσιμη για τη συνοχή της τουρκικής κυβέρνησης είναι η αυριανή ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση με θέμα της συνταγματικές αλλαγές που έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέψουν την επανεκλογή του Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ στο αξίωμα του προέδρου. Οι Τούρκοι βουλευτές καταψήφισαν την περασμένη εβδομάδα τις σχετικές προτάσεις της κυβέρνησης. Ανάμεσά τους ήταν και βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού οι ηγέτες του οποίου συναντήθηκαν χθες στην Άγκυρα με μοναδικό στόχο την αποτροπή και νέας ενδεχόμενης ανταρσίας στην αυριανή ψηφοφορία.

Αναζητείται ο διάδοχος του Ομπούτσι στην Ιαπωνία
Στην Ιαπωνία έχει ήδη αρχίσει η προσπάθεια για να βρεθεί ο διάδοχος του πρωθυπουργού Κέιζο Ομπούτσι, ο οποίος βρίσκεται σε κόμα και αγωνίζεται για τη ζωή του μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο επικρατέστερος υποψήφιος είναι ο γενικός γραμματέας του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, Γιοσίρο Μόρι. Εικάζεται ότι μετά την διαδοχή και τον διορισμό της νέας κυβέρνησης θα προκυρηχθούν πρόωρες εκλογές. Ο κ Ομπούτσι εισήχθη στο νοσοκομείο την Κυριακή και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι υπέφερε από εξάντληση

Αποφεύγει να συναντήσει τη Pόμπινσον ο Πούτιν
Η επικεφαλής της αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν πρόκειται, παρά το αίτημά της, να συναντηθεί με τον νεο-εκλεγέντα πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την τελευταία ημέρα της επίσκεψης της στη χώρα. Η κ. Ρόμπινσον θα έχει συνομιλίες με τον ρώσο υπουργό εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανώφ και με τον υπουργό δικαιοσύνης της χώρας Γιούρι Τσάικα. Αναμένεται να συζητήσει μαζί τους τις ανησυχίες της για την μεταχείρηση των πολιτών στην Τσετσενία από τους ρώσους στρατιώτες. Χθες, ρώσοι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν εξωφρενικές τις επικρίσεις της κ. Ρόμπινσον για το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τσετσενία.

Νέες συγκρούσεις στην Τσετσενία
Πληροφορίες από την  πρωτεύουσα της Τσετσενίας Γκρόζνι εν τω μεταξύ, αναφέρουν ότι ρωσικές δυνάμεις και τσετσένοι αντάρτες συγκρούσθηκαν στα περίχωρα της πόλης. Ρώσοι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν τις συγκρούσεις μικρή αναταραχή, αλλά, σύμφωνα με τους ανταποκριτές οι συνεχιζόμενες αυτές, μικρής έντασης, συγκρούσεις καταδεικνύουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ρώσοι στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν τον ολοκληρωτικό έλεγχο της Τσετσενίας. Οι ρωσικές δυνάμεις απέκτησαν τον έλεγχο του Γκρόζνι τον Φεβρουάριο.

Ενεση ζωής για το Μιρ
Ρωσικό διαστημικό όχημα στο οποίο επιβαίνουν δύο ρώσοι κοσμοναύτες εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊνοκούρ στο Καζακστάν. Σκοπός της αποστολής των κοσμοναυτών είναι να επαναφέρουν στη ζωή τον διαστημικό σταθμό Μιρ. Εδώ και οκτώ μήνες, ο δεκατετράχρονος Μιρ, παραμένει σε τροχειά γύρω από τη Γη χωρίς πλήρωμα ενώ είχε προγραμματισθεί να καταστραφεί μέσα στους επόμενους μήνες. Αλλά, ομάδα ξένων επενδυτών οι οποίοι επιθυμούν εκμεταλλευθούν εμπορικά τον διαστημικό σταθμό για εμπορική χρήση, παρείχαν τα κονδύλια για την συντήρησή του.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.