Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο πρόεδρος Μουγκάμπε φθάνει στο Κάιρο για τη Σύνοδο ΚορυφήςΤα επεισόδεια στη Ζιμπάμπουε επισκιάζουν τη σύνοδο κορυφής ΕΕ - Αφρικής στο Κάιρο
Τα επεισόδεια στη Ζιμπάμπουε επισκιάζουν τη σύνοδο κορυφής ΕΕ - Αφρικής στο Κάιρο

(03/04/2000, 0900 GMT)

Πρώτη σύνοδος κορυφής ΕΕ - Αφρικής στο Κάιρο
Ηγέτες απο την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Αφρική συμμετέχουν σε μια πρωτοφανή κοινή σύνοδο που ξεκινάει  στο Κάιρο και στην οποία πρόκειται να συζητηθεί η περαιτέρω σύσφιξη των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στις δυο ηπείρους. Η σύνοδος όμως επισκιάζεται απο την πολιτική αναταραχή που έχει ξεσπάσει στη Ζιμπάμπουε. Η βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ρόμπιν Κούκ δήλωσε στο Κάιρο ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πιστεύει στο δικαίωμα των ειρηνικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στη Ζιμπάμπουε και στην ανάγκη να πραγματοποιηθούν άμεσα ελεύθερες εκλογές στη χώρα. Ανταποκριτής του BBC στο Κάιρο μεταδίδει ότι, ενώ οι ευρωπαϊοι ηγέτες θέλουν να επικεντρωθεί η σύνοδος σε θέματα διακυβέρνησης των αφρικανικών χωρών και σε θέματα επενδύσεων στην Αφρική, οι αφρικανοί ηγέτες θέλουν να επικεντρώσουν τη συζήτηση στο πως θα ανοίξουν οι ευρωπαϊκές αγορές για την Αφρική και πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα χρέους που αντιμετωπίζουν πολλές χώρες.

Σε κώμα ο ιάπωνας πρωθυπουργός
Σε κώμα έχει πέσει ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Κέιζο Ομπούτσι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες απο το Τόκυο. Ο κύριος Ομπούτσι συντηρείται στη ζωή με ειδικά μηχανήματα, δήλωσε ο προσωρινός αντικαταστάτης του, Μικίο Αόκι.  Οι πληροφορίες που είχαν δοθεί αρχικά στη δημοσιότητα έλεγαν ότι ο ιάπωνας πρωθυπουργός είχε πάθει υπερκόπωση.  Ο Αόκι είχε ανακοίνωσε την ασθένεια του πρωθυπουργού με αρκετές ώρες καθυστέρηση, λέγοντας ότι ο ίδιος του ζήτησε να τον αντικαταστήσει.

Απογοήτευση Ρόμπινσον για τους περιορισμούς στην επίσκεψη της στη Τσετσενία - Η αξιωματούχος του ΟΗΕ σήμερα στη Μόσχα
Η Μαίρη Ρόμπινσον, Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, επισκέπτεται σήμερα τη Μόσχα, όπου θα έχει συνομιλίες με υπουργούς της ρωσικής κυβέρνησης για τις πιθανολογούμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τσετσενία. Η αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να ζητήσει από τη Ρωσία να δώσει λογαριασμό για την έκταση, όπως υποστηρίζει, των παραβιάσεων από τις δυνάμεις της. Χθες, η Μαίρη Ρόμπινσον εξέφρασε απογοήτευση για τις απαγορεύσεις που της επέβαλαν οι ρωσικές αρχές κατά την επίσκεψή της στην Τσετσενία.

Η Γιουγκοσλαβία καταγγέλει τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου για την απόφαση συμμετοχής στην πολυεθνική διοίκηση
Οι γιουγκοσλαβικές αρχές κατεδίκασαν την απόφαση των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου να άρουν το μποϊκοτάζ προς τη στηριζόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη πολυεθνική διοίκηση της επαρχίας. Σύμφωνα με το Βελιγράδι, η ενέργεια αυτή αποτελεί επίσημη αποδοχή των εγκλημάτων, όπως χαρακτηρίζει, εναντίον των Σέρβων και άλλων μη Αλβανών της περιοχής. Οι ηγέτες των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου συμφώνησαν να πάρουν μέρος στη διοίκηση για δοκιμαστική περίοδο τριών μηνών, ενώ έθεσαν ως όρο για την περαιτέρω συμμετοχή τους τη βελτίωση της κατάστασης για τη σερβική κοινότητα.

Δικάζονται στη Γιουγκοσλαβία δύο Κοσοβάροι Αλβανοί με κατηγορίες για εγκλήματα κατά των Σέρβων
Ξεκινάει σήμερα στη γιουγκοσλαβική πόλη Νις η δίκη δύο Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, οι οποίοι κατηγορούνται για εγκλήματα κατά του σερβικού πληθυσμού. Οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι βίασαν και δολοφόνησαν Σέρβους στο χωριό Κλέτσκα το 1998. Τα δύο αδέλφια κατηγορούνται ακόμη για συμμετοχή στον Απελευθερωτικό Στρατό, που οι γιουγκοσλαβικές αρχές θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση.

Χωρίς εορτασμούς τα γενέθλια Κολ
Ο πρώην καγγελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ συμπληρώνει σήμερα τα 70 του χρόνια, αλλά οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των γενεθλίων του ματαιώθηκαν μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε για τα μυστικά κονδύλια που είχε δεχθεί όταν βρισκόταν στην ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. Εις βάρος του πρώην καγκελάριου διεξάγεται αυτή τη στιγμή δικαστική έρευνα κατόπιν της παραδοχής του ότι έπαιρνε παράνομες δωρεές επί σειρά ετών. Και καθώς η φήμη του κινδυνεύει να πληγεί ανεπανόρθωτα, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα ματαίωσε την εκδήλωση που είχε προγραμματίσει να κάνει εδώ και πολύ καιρό προς τιμήν του, σήμερα στο Βερολίνο.

Επαναλαμβάνεται η δίκη των Βούλγαρων που κατηγορούνται ότι μόλυναν παιδιά με AIDS στη Λιβύη
Στη Λιβύη, επαναλαμβάνεται σήμερα η δίκη έξι βούλγαρων και εννέα αράβων γιατρών και νοσοκόμων, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συνειδητά μόλυναν σχεδόν τετρακόσια παιδία με τον ιό HIV, που προκαλεί το AIDS. Βούλγαροι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η υπεράσπιση θα ζητήσει νέα αναβολή της δίκης για να εξετάσει τις εξακόσιες σελίδες με τα στοιχεία που έχει συντάξει η κατηγορούσα αρχή.  Οι ύποπτοι συνελήφθησαν πριν απο ένα χρόνο περίπου όταν ξεκίνησαν έρευνες σχετικά με την ξαφνική εξάπλωση του AIDS σε παιδικό νοσοκομείο της Λιβύης.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.