Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Κι άλλοι νεκροί ανακαλύπτονται στην Ουγκάντα
Κι άλλοι νεκροί ανακαλύπτονται στην Ουγκάντα

(30/03/2000, 07:00 GMT)

Κι άλλοι νεκροί στην Ουγκάντα
Στην Ουγκάντα η αστυνομία ανακαλύπτει συνεχώς και άλλα θύματα της χριστιανικής αίρεσης Κίνημα για την αποκατάσταση των 10 Εντολών. Χθες ανακαλύφθηκαν ακόμη 40 πτώματα σε σπίτι που ανήκει σε πρώην ιερέα της καθολικής εκκλησίας που ήταν ένας από τους ηγέτες της αίρεσης. Ενας ιατροδικαστής που εξέτασε τα πτώματα είπε οτι πολλά έφεραν ίχνη στραγγαλισμού.

Απορρίπτεται η πρόταση Ετσεβίτ
Στην Τουρκία η κυβέρνηση συνασπισμού του Μπουλέντ Ετσεβίτ δεν κατάφερε να πείσει το κοινοβούλιο να εγκρίνει τις τροποποιήσεις του συντάγματος που θα επέτρεπαν στον Πρόεδρο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ να παραμείνει στο αξίωμα του για δεύτερη πενταετή θητεία.
Στις μυστικές ψηφοφορίες ένας σημαντικός αριθμός βουλευτών απο τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού ψήφισαν κατά των προτάσεων αψηφώντας τους φόβους των ηγετών τους οτι η αποχώρηση του κ. Ντεμιρέλ τον Μάϊο από την προεδρία απειλεί την επιβίωση της ίδιας της κυβέρνησης συνασπισμού.

Σημαντικά ποσά εγκρίνονται γιά την ανοικοδόμηση των Βαλκανίων
Σχεδόν 80 χώρες και Διεθνείς οργανισμοί συμφώνησαν να διαθέσουν ένα δισεκατομμύριο 800 εκατομμύρια δολλάρια για την ανοικοδόμηση των Βαλκανίων. Στην διήμερη Διάσκεψη που άρχισε χθες στις Βρυξέλλες με πρωτοβουλία της Ευρωπαικής Επιτροπής και της Παγκόσμιας Τράπεζας, δόθηκαν υποσχ'εσεις για την χρηματοδότηση έργων υποδομής που θα αρχίσουν άμεσα, αλλά υπήρξαν και προειδοποιήσεις ότι η παροχή περαιτέρω βοηθείας εξαρτάται απο την προώθηση οικονομικών και πολιτικών μεταρρυθμίσεων.

Ελεγχο στις ηλεκτρονικές αγοραπωλησίες μετοχών
Στις Ηνωμένες Πολιτείες ο οργανισμός ο οποίος ελέγχει τις αγοραπωλησίες μετοχών προτίθεται να θεσπίσει μυστική αυτόματη παρακολούθηση του διαδικτύου, με τον σκοπό να περιορισθούν οι απάτες που σχετίζονται με την αγοραπωλησία μετοχών μέσω του διαδικτύου. Εκατοντάδες άτομα καθημερινά καταφεύγουν στην εν λόγω υπηρεσία , παραπονούμενα γιά παραπληροφόρηση μέσω του Ιντερνετ. Από την άλλη πλευρά όμως οργανώσεις γιά την περιφρούρηση των δικαιωμάτων του πολίτη ανησυχούν ότι η μυστική παρακολούθηση του Ιντερνετ ισοδυναμεί με παρακολούθηση των τηλεφωνημάτων.

Επίσκεψη οργανώσων προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αλγερία
Η Διεθνής Οργάνωση Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Human Rights Watch,  χαιρέτισε την απόφαση του προέδρου της Αλγερίας να επιτρέψει την είσοδο στη χώρα εκπροσπωπων τεσσάρων συναφών οργανώσεων. Σε συνέντευξη προς το BBC  εκπρόσωπος της Human Rights Watch είπε ότι γιά να έχει κάποιο νόημα αυτή η επίσκεψη θα πρέπει οι εκπρόσωποι των οργανώσεων να μπορέσουν να έλθουν σε επαφή με συγκεκριμένα άτομα, δικηγόρους, μη κυβερνητικές οργανώσεις, και να μπορέσουν να ταξιδέψουν σε ολόκληρη την Αλγερία.

Προειδοποιήσεις προς τον Πούτιν του ΔΝΤ
Ο Horst Koeler, που ανέλαβε πρόσφατα την διεύθυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προειδοποίησε τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι πρέπει να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο οικονομικό κλίμα ώστε να ενθαρρύνει τους ξε΄νους επενδυτές. Σε συνέντευξή του με το ΒΒΣ ο κ. Κέλερ είπε ότι ο κ. Πούτιν θα κριθεί όχι από το τί λέει περί μεταρρυθμίσεων, αλλά από το τι κάνει γιά να καθησυχάσει την διεθνή κοινότητα ότι μπορεί πράγματι να έχει εμπιστοσύνη στο πολιτικό και νομικό σύστημα της χώρας.

Ενέδρα αυτονομιστών στην Τσετσενία
Πληροφορίες από την Ρωσία αναφέρουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες μετά από ενέδρα που είχε στηθεί από δυνάμεις των Τσετσένων αυτονομιστών σε τοποθεσία στα Νοτιο-ανατολικά του Γκρόζνυ. Σϋμφνα με τους αντάρτες 70 ρώσσοι στρατιώτες βρήκαν το θάνατο, ενώ οι ρώσοι δήλωσαν ότι τραυματίσθηκαν δεκατέσσερα άτομα. Στο μεταξύ ένας ρώσος συνταγματάρχης συνελήφθη κατηγορούμενος γιά βιασμούς και φόνους. Πρόκειται γιά μιά από τις σπάνιες παριπτώσεις που οι αρχές παραδέχονται ότι πράγματι συμβαίνουν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τσετσενία.
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.