Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Μειώθηκαν οι τιμές πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ
Μειώθηκαν οι τιμές πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ

(29/03/2000, 19:00 GMT)

Μείωση των τιμών πετρελαίου στις διεθνείς αγορές μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ
Οι τιμές του αργού πετρελαίου σημείωσαν σήμερα μικρή πτώση στις διεθνείς αγορές, μετά την χθεσινή απόφαση των χωρών μελών του ΟΠΕΚ για αύξηση της ημερήσιας παραγωγής του μαύρου χρυσού κατά ένα κόμμα τέσσερα εκατομμύρια βαρέλια. Οικονομικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι η απόφαση του ΟΠΕΚ θα οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε σημαντική μείωση των τιμών πετρελαίου. Εντωμεταξύ ο Αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον χαιρέτησε την συμφωνία λέγοντας ότι αυτή βοηθά στην διατήρηση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

530 εκατομμύρια Ευρώ ενέκρινε η σύνοδος για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων
Τα περισσότερα από 80 κράτη και οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί που συμμετείχαν σήμερα στη διάσκεψη για την ανοικοδόμηση των Βαλκανίων στις Βρυξέλλες, ενέκριναν κονδύλια 530 εκατομμυρίων Ευρώ για την υλοποίηση περίπου τριάντα προγραμμάτων ανασυγκρότησης.  Τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν την κατασκευή -στις γειτονικές με την Γιουγκοσλαβία χώρες, νέων δικτύων στους τομείς των μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών και της ενέργειας. Η υλοποίηση των πρώτων προγραμμμάτων αναμένεται να αρχίσει τους επόμενους 12 μήνες.

Στην Τουρκική Βουλή η αλλαγή του χρόνου της προεδρικής θητείας Ντεμιρέλ
Η Τουρκική εθνοσυνέλευση ψήφισε -με 303 ψήφους υπέρ, την εισαγωγή προς συζήτηση της προτεινόμενης συνταγματικής αλλαγής, σύμφωνα με την οποία ο προέδρος της Τουρκικής δημοκρατίας θα μπορεί να παραμείνει στο αξίωμα για δύο πενταετείς θητείες, αντί για μία θητεία επτά χρόνων, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.  Ο πρόεδρος Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ σύμφωνα με την ισχύουσα συνταγματική ρύθμιση πρέπει να αποχωρήσει φέτος από την προεδρία. Η Τουρκική κυβέρνηση επιθυμεί να παραμείνει ο κύριος Ντεμιρέλ στην προεδρία για τρία ακόμη χρόνια, γιατί θεωρεί ότι διαφορετικά η χώρα θα οδηγηθεί σε περίοδο μακροχρόνιας πολιτικής διαμάχης για την εκλογή νέου προέδρου.

Εγχειρίδιο του Βρετανικού υπουργείου εξωτερικών για τα βασανιστήρια
Το Βρετανικό υπουργείο εξωτερικών σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις και με τη βοήθεια του κέντρου ανθρωπίνων δικαιωμάτων του πανεπιστημίου του Εσεξ συνέταξε ένα "Εγχειρίδιο για τα Βασανιστήρια", το οποίο έχει ως στόχο να δώσει πρακτικές πληροφορίες σε όσους ερευνούν τέτοιες περιπτώσεις ανά τον κόσμο. Η επίσημη παρουσίαση του εγχειριδίου έγινε σήμερα στο Φόρεϊν Οφις από το Βρετανό υπουργό εξωτερικών Ρόμπιν Κουκ. Το εγχειρίδιο εκδίδεται σε πέντε γλώσσες και θα διανεμηθεί από τις Βρετανικές πρεσβείες.

Κλείσιμο του Τσερνομπίλ υπό όρους υπόσχεται η Ουκρανία
Η κυβέρνηση της Ουκρανίας επανέλαβε την δέσμευσή της ότι θα προχωρήσει -μέχρι το τέλος του χρόνου, σε κλείσιμο του πυρηνικού εργοστασίου στο Τσερνομπίλ. Αλλά παράλληλα η Ουκρανική κυβέρνηση τόνισε ότι το κλείσιμο εξαρτάται από την προηγούμενη παροχή διεθνούς οικονομικής βοήθειας, για την κατσκευή δύο πυρηνικών αντιδραστήρων που θα αντικαταστήσουν το Τσερνομπίλ.

Δεν παίρνει θέση για τον Ισλαμικό νόμο "Σαρία" ο Νιγηριανός πρόεδρος
Ο Νιγηριανός πρόεδρος Ολουσένγκουν Ομπάσαντζο είπε ότι η κυβέρνησή του δεν θα λάβει θέση στο θέμα της επιβολής του Ισλαμικού νόμου Σαρία, το οποίο έχει οδηγήσει σε αιματηρές θρησκευτικές συγκρούσεις στην χώρα αυτή. Το τελευταίο μήνα εκατοντάδες άτομα σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, με αφορμή την απόφαση της τοπικής κυβέρνησης  να επεκτείνει την εφαρμογή του Ισλαμικού νόμου στο βόρειο κρατίδιο της Καντούνα.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.